Şimdi Ara

(ACIKLANDI)*** KYK BURS SORULARINIZ BURAYA *** (2014 GÜNCEL) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.485
Cevap
42
Favori
107.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benim babam çiftçi(bağkuru var ve hala bağkur pirim parası ödüyoruz.) ve çiftçilik mesleği özel sektör yazıp oradan da tarım, ormancılık ve hayvancılığı mı seçmem gerek yoksa aşağıdaki adımları mı takip etmem gerek?

1.diğer durumlar
    2.sosyal güvenlik durumu
    3.mhtarlık ile hizmet akdine bağlı olmaksızın kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar(1479 bağkur ve 2926 tarımda kendi adına çalışanlar dahil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi düşünceli34 -- 8 Ağustos 2014; 13:20:54 >
  • Arkadaşlar annem babam normalde boşandı yani geçen sene dava yaklaşık olarak 4 5 yılldır sürüyor mal davasından dolayı uzadı neyse geçen sene boşandılar ancak babam davayı temyize yolladı boşanmış sayılırlar mı ? vede benim vasim annem sadece onun sicil numarası ve maaşını mı gireceğim foruma.
  • arkadaslar ben universitemden kaydımı sildirdim başka bir üniye geçicem fakat kaydımı sildirince kyk kredimi kesmiş yeni üniye geçince basvuruyormussun ama bu ay ve gelicek ay para yatmıcak bu parayı ben 3. ay toptan mı alıcam yada hiç alamıcakmıyım bilgisi olan varmı
  • Merhaba hocam bır kısıye hem burs hem kredı cıkması mumkunmu ıkısı beraber

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anolar

Merhaba hocam bır kısıye hem burs hem kredı cıkması mumkunmu ıkısı beraber

Değil sadece bir tanesi çıkar.
  • 1 sene hazırlık okuduğum için temmuz ayı itibari ile bursum kesilmişti. Dilekçe evrak vs yollayıp burs süresini 1 yıl daha uzattım fakat bu ay bursum yatması gerekirken yatmadı bu durumu nasıl çözebilirim. Genel müdürlüğü arıyorum tam çalacakken telefon kesiliyor. Duruma anlam veremedim. İçeride 2 aylık param birikti. Bilgisi olan arkadaşlarım yardım edebilirse sevinirim.
  • bir sorum var benim de başvuru formu ile ilgili . babam normal işçi emeklisi ama babanızın mesleği yazan yerdeki seçeneklerden hiçbirisi bize uymuyor . hangisi işaretlemem lazım : malüllük,vazife malülü,yaşlılık aylığı,yurt dışı emeklileri,ölen sigortalıların hak sahipleri ? . bi de ''17.Kurumca düzenlenecek olan eğitim programlarına katılmayı kabul ediyorum:'' bu nedir ?
  • Hocam burs veya kredinin ocakta verilmesi olayi sadece ilk yil icin mi boyle, yani birinci yildan sonraki yillarda eylulden itibaren mi verilecek yoksa her yil ocakta mi baslar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu sene üniversiteye (4 yıllık bir bölüm) 1. sınıfa başlıyorum, bu yıl burs /kredi çıktı varsayalım. Ben gelecek yıl yeniden ygs lys puanıyla başka bir bölüm (örneğin 5 yıllık dis bölümü) kazansam yeniden burs/kredi alma hakkım oluyor mu?

• ustam sana zahmet bi el at sorulara

• Hocam merhaba gecmis sayfalarda varsa gormedim. Ben toplam 4 puan turunde ilk 100 icindeyim. Sanirim ilk 100 burslarina da basbakanlik bursu deniyor. Onlara nasil basvuruyoruz bilginiz var mi

• Ben 1 sene hazırlık okdum, ilk yıl kredi çıktı fakat şuan maddi durumuz oldukça değişti bursa dönmesi için ne yapmam gerekiyor
  • Geçen sene kredi/burs başvurusu yapmamıştım. Bu sene ne zaman başvuru yapabilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: ShowDownN

Geçen sene kredi/burs başvurusu yapmamıştım. Bu sene ne zaman başvuru yapabilirim?

https://www.kyk.gov.tr/ ara ara kontrol edin, henüz başlamadı başvurular.
  • Şöyle bi yazı okudum "Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,burstan yararlanamaz. "
    Arkadaşlar 2 yıllık üniversiteyi okurken tekrar girdim sınava burs başvurusu yapmadıydım o sene şimdi 4 yıllık başka bi üni ye gidecem şimdi ben burs alabilir miyim sınava 2 kere girdim yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bravewarrior41

Selam arkadaslar görüyorum ki forumda kyk bursu hakkinda sorulari olan bircok arkadas var gecen sene benimde bircok sorum vardi fakat fazla cevaplayan olmadi.sizde benim gibi magdur olmayin diye sizlerin sorularini cevaplamaya calisacagim.

Oncelikle belirtmek isterim ki kocaeli universitesi 2.sinif öğrencisiyim. Gecen sene kyk bursunu kazandim.kyk burslari hakkinda gerekli bircok seyi biliyorum.

1) Kyk açılımı Kredi ve Yurtlar Kurumudur.
    2) Kyk Ve Başbakanlık Bursu Aynı(İsmi Değişmiş Olması Lazım)
    3) Kyk'nın Kredi(Geri Ödemeli), Burs(Geri Ödemesiz) ve Yurtlarından Faydalanabilirsiniz.
    4) Kyk Bazı Kişilere Öncelik Tanıyor Kayıt Olurken Zaten Seçiyorsunuz(Şehit çocukları, Gazi çocukları,Yetiştirme yurdunda barınanlar vb.)
    5) Kyk Burs Ücreti 300 TL'dir.
    6) Kyk Başvuruları Eylül Ayında Başlıyordu sanırım Ekimde Olabilir.
    7) Başvuru Yaptıktan Sonra kyk sizden belirli bir tarihte(Kayıttan 1-2 hafta sonra) Gerekli bazı belgeler istiyor başvuruya göre değişiyor (Gazi Belgesi vs)
    8) Sonuçlar Aralık Son Haftası Açıklanıyor Ve Ödemeler Ocak Ayında Başlıyor.TC nonuzun son hanesine göre tarih belirleniyor.Eğer 06 ile bitiyorsa 6 sında alırsınız vs.
    9) Ödemeler Ocak Ayından Haziran Ayına Kadar Yatırılıyor.(Haziran Ayı Dahil.) [Eylül-Ocak Tarihleri arasını kesinlikle toplu felan yatırmıyorlar öyle birşey yok)
    10) Bursu Kazandığınız zaman internette sorgulama var ordan hangi bankadan paranızı çekeceğiniz yazıyor.O Bankaya gidiyorsunuz ve size para çekmeniz için bankamatik kartı veriyorlar.Paranızı bununla çekiyorsunuz.
    11) Kyk Web Sitesi =https://www.kyk.gov.tr/

Aklıma geldikçe editlerim.Sorularınızı Bekliyorum.

Hocam merhabalar, ben YGS-1 ve YGS-2 puan türlerinde (ham) ilk 100'e girdim. Başbakanlık bursu alabilecek miyim?

Alabiliyorsam başvuru yaparken ekstra olarak yapmam gereken şeyler var mı?

• Kyk burs bekleyenler 2014-2015 öğretim yılı kredi/burs başvuruları ilerleyen tarihtewww.kyk.gov.tr internet adresinden alınacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pingu -- 18 Ağustos 2014; 13:49:32 >
  • Soruldu mu bilmiyorum ama burslar ocakta alınır yazmışsın.Aynı şey kredi içinde mi geçerli?Öyleyse epey saçmaymış.

• quote:

Orijinalden alıntı: emolity

Soruldu mu bilmiyorum ama burslar ocakta alınır yazmışsın.Aynı şey kredi içinde mi geçerli?Öyleyse epey saçmaymış.

Evet ikiside Ocakta alınmaya başlıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar kredi ile burs arasindaki tek fark kredi geriodeniyor.bunun disinda tum surecler aynidir.maddi duruma gore de burs veya kredi cikar.asgari ucret ve uzeri geliriniz varsa kendinizin alamazsiniz.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.