Arkadaşlar açıköğretim için önkayıt yaptım ve harcıda yatırdım. Ama önkayıtta bi hata yaptım askerik durumu nu tecilli olarak işaretlemem gerekiyormuş ben muaf yaptım :S Bunu nasıl düzeltebilirim. Bir de askerlik durum belgesi isteniyor.
Doğum yılı,1972 yılından 1988 yılına kadar olan (1988 dahil) erkek adaylardan halen askerliğini yapmamış olanlar ile 1989 ve sonrası (1990,…) doğumlu erkek adaylar internet baş- vuru adımlarında TECİLLİ’yi seçmiş olmaları gerekmektedir. Askerliğini yapmış olanların YAPTI, halen asker olanların YAPIYOR, yasal nedenlerle askerlikle ilişiği olmayanların MUAF seçeneğini İnternet başvuru adımlarında seçmiş olmaları gerek- mektedir. 1971 ve öncesi (1970,…) doğumlu erkek aday- lar yasada yazılı yaş sınırı dışına çıktıklarından kendilerinden askerlik durumu belgesi istenme- yecektir. Bu adayların Ġnternet başvuru adımla- rında YAŞ SINIRINI AŞMIŞ seçeneğini seçmiş olmaları gerekmektedir. Yukarıda sayılan adayların durumları kayıt ya- pan AÖF görevlilerincehttps://kamu.turkiye. gov.tr adresindeki askerlik durumu sorgulama bağlantısından sorgulanarak “Kaydında Sakın- ca Yoktur” bilgisine ulaşılan adaylardan “ASKERLİKLE İLİŞKİSİZ BELGESİ” alınmadan kayıtları yapılacaktır.
ben 92 doğumluyum yinede askerlik durum belgesi almam gerekiyor mu ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme