Şimdi Ara

pasaport kayıt hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

21 ekimde aktifleştirdiğim cihazın pasaport kayıt süresi doldu. Bugüne kadar yurt dışından telefon alıp kaydetmediğim için hiç bir bilgim yok bu konuda. Size bazı sorularım olacak ufak ufak.

Pasaportuna kayıt ettireceğim kişi yoğun olduğundan bizim yapmamızı istiyor. Pasaport sahibi olmadan hangi gerekli evrakları almalıyız? Benim notlarıma göre; e-devlet şifresi, pasaport, nufüs cüzdanı, bir de pasaport türünü sormamız gerek hangi tür çipli mi değil mi diye. Bu saydıklarımı aldıktan sonra kayıt ettirmek için işlemleri yapabilir miyiz? İlk defa yapacağımdan zir cahilim bu konuda.

Vergi dairesine harç yatırmak üzere gidince pasaport sahibi olması gerekli mi? Gerekli değilse harç yatırmak için tam ne isteniyor? Ona göre götürelim. E-devlet şifremiz var zaten. e-devlet kayıt etme şablonunda pasaport sahibi olmadan yapabilir miyiz? Bir de pasaport belge no nedir? Elimizde pasaport var diyelim üzerinde yazan seri no mu pasaport no sumu anlamadım onu da açıklarsanız sevinirim. Son olarak pasaport çipli mi değil mi nereden anlayabiliriz?

Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın. En kısa zamanda kayıt etmeliyim çünkü kullanamıyorum. Yardımcı olursanız minnettar kalırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• elinde pasaport sahibinin
    -tc nosu
    -edevlet şifresi
    -yurda giriş tarihi
    -pasaport no (U423626 gibi)
    bilgileri varsa,pasaport sahibi olmadan,herşeyi internet üzerinden yapacaksınız.Vergi dairesine veya herhangi bir kuruma gitmenize filan gerek yok.
    siz pasaport türünü çipli diye işaretleyin,mevcut kullanımdaki pasaportların hepsi çipli diye geçiyor zaten
    vergisini şurdaki gelirler idaresi linkinden,herhangi bir kredi kartıyla ödeyebilrisniz
    https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_CEP_TEL_HARC_GIRIS

takıldığınız yerde,bana özel mesajla sorabilirsiniz

• Germiyanlı kullanıcısına yanıt
    Hostesler haklari varmi hocam sürekli yurtdışına giden birisi olarak neye dikkat etmek gerekior

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adil07 kullanıcısına yanıt
    IMEI kayit islemini 9 farkli belge tipiyle yapabilirsin. Ucus murettebati belgesiyle de kayit mumkun. Asagidaki ekran goruntusune bak. Ucus personelinde de iki takvim yili icin bir kayit hakki mevcut. Ayrica IMEI kaydi icin hic kimseyi bulamazsan, nufus cuzdaninla gunubirlik Kibris'a git gel (100 liraya bilet bulursun), Gurcistan'a git gel kayit hakkin dogar. Bu konular forumda binlerce kez konusuldu. Su basliktaki yazilari oku, biktiracak kadar bilgi edinirsin:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=125881286

quote:

Pasaport kaydi konusunda, tanimadigin insanlardan kayit hakki satin alma derim. Hic mantikli degil. Yurtdisindan gelmis bir yakinin falan yoksa, tanimadigin insanlara o pasaport kaydi icin para odeme, guvenilir degil. Onun yerine Pegasus'un kampanyalarini takip et. Kampanyalarla Kibris'a 100 TL'ye bile gidis-donus ucak bileti bulabilirsin (120 gun icinde elbet bulunur). Kibris'a gunubirlik gidip gelirsin ve kayit hakkin dogar. Ustelik pasaportla isin yok, sadece nufus cuzdani yeterli. IMEI kaydini 100+149=250 TL'ye, hem de kendi adina dertsiz tasasiz halletmis olursun. Tanimadigin insana 300 TL vermekten her turlu daha iyidir. Benzer sekilde Gurcistan'a veya yakinda Ukrayna'ya giris-cikis yapilabilir. Pasaport kaydi satanlardan uzak dur derim. Bugun yabanci birinin adina kaydi sorunsuz sekilde yaparsin belki ama yarin ne olacagini bilemezsin. Bakarsin bir tweet attigi icin hapse atilir ve butun resmi islemleri iptal edilir, IMEI nosu komple bile bloklanabilir. Ondan sonra ugras dur.

pasaport kayıt hakkında yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 11 Mayıs 2017; 18:54:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pasaport hakkında bilgi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.