Arkadaşlar merhaba biliyorsunuz WhatsApp üzerinden tarafıma gelmiş olan sesli mesajları dinlerken telefonu kulağıma götürdüğümde ses ahizeden dinlemeye devam ediyor fakat yeni aldığım iphone 13 cihazimda gelen mesajları dinlemek istediğimde ekran kararıyor ve sessiz moda alıyor sesli mesajı ahizeden dinleyemiyorum Bu sorunun çözümünü bilen arkadaşlar bana yardım ederlerse çok sevinirim |
WhatsApp Sesli Mesajlarının Ahizeden Dinlenememesi Sorunu
"WhatsApp ses kaydı ahizeden dinleyemiyorum" veya "WhatsApp sesli mesajı ahizeden dinleyemiyorum" gibi sorunlarla karşılaşıyorsanız, bu sorunun birkaç nedeni ve çözümü olabilir:
-
Ayarlarınızı kontrol edin: WhatsApp ayarlarınızda, sesli mesajların ahizeden mi yoksa hoparlörden mi çalınacağını seçme seçeneği bulunur. Ahizeden dinlemeyi tercih ettiğinizden emin olun.
-
Telefonunuzu yeniden başlatın: Telefonunuzu yeniden başlatmak, geçici yazılım sorunlarını giderebilir ve sesli mesajların ahizeden çalınmasını sağlayabilir.
-
WhatsApp'ı güncelleyin: WhatsApp'ın en son sürümünü kullandığınızdan emin olun. Güncellemeler genellikle hataları giderir ve yeni özellikler ekler.
-
Kulaklık jakını temizleyin: Kulaklık jakına kir veya kalıntı birikmesi, sesli mesajların ahizeden çalınmasını engelleyebilir. Bir pamuklu çubukla nazikçe temizleyin.
-
Hoparlörü temizleyin: Telefonunuzun hoparlörüne kir veya kalıntı birikmesi de sesli mesajların ahizeden çalınmasını engelleyebilir. Yumuşak bir fırça veya elektrikli süpürge ile temizleyin.
-
Donanım sorunlarını kontrol edin: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, telefonunuzda bir donanım sorunu olabilir. Telefonunuzu yetkili bir servis merkezine götürmeniz gerekebilir.
Bu adımların sorununuzu çözmeye yardımcı olması gerekir. Sorun devam ederse, WhatsApp destek ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.