Şimdi Ara

Açıköğretimde hangi bölüm okumalıyım ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
2
Favori
41.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tarih okuyacağım kesin ve son kararim.diğer bölümleri eledim kafamda :)
  • Bende önlisans endüstriyel otomasyon bitirip açıktan hazırlık, 3. sınıf ve son sınfının ardından kısmetse işletme mezunu olacagım finallerden de çıktık bakalım hayırlısı...

Bende 3. üni olarak hangi bölüm okusam diye düşünemeye başladım şimdiden :)

Fikri olan beni aydınlatacak var mı?
  • arkadaşlar kolay bi bölüm var mı ? iş desen işe almıyolar yapcak bişeyim yok kaç yeri aradım yok hamal olcam bu gidişle en azından bi diplomam olsun

sözel olsa iyi olur yanında matematik ve ingilizce de olsa olur ( muhasebe, iktisat,işletme derslerini yapamıyorum )

sosyoloji mi okusam felsefe mi okusam başka bi bölüm mü okusam, 2 yıllık 4 yıllık farketmiyor ama 2 yıllık daha iyi. daha çabuk diploma alırım heralde

ders listelerine baktığımda sosyoloji daha ağır basıyor. hem belki işe yarar (ki gene de işime yaramaz diye düşünüyorum - kısa dönem askerlik yapma haricinde)

ben 21 yaşımdayım maliye bölümü kayıtlıyım çok zor bu bölüm bu yüzden sosyolojiyi tercih etmeyi düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BMJR -- 12 Haziran 2013; 21:46:43 >
  • Doğrudan 4 yıllık değil de;

önce İki yıllık aöf DIŞ TİCARET okuyup;
    Üzerine 3. sınıftan başlayarak İŞLETME okursanız; toplamda 4 yıllık eğitimle;
    hem 4 yıllık fakülte diploması, hemde 2 yıllık diplomaniz olur.

Bununla birlikte, matematik okumak istemiyorsanız;

2 yıllık "Dış ticaret" yerine "sosyal bilgiler" okuyup, aynı şekilde 3. sınıftan işletmeye geçersenizde
    Matematik dersi görmeden 4 yıllık diploma alırsınız...

Vesselam....

*Sosyal bilgilerin ismi sanırım sosyoloji olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aNeXiEtY -- 13 Haziran 2013; 20:03:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aNeXiEtY

Doğrudan 4 yıllık değil de;

önce İki yıllık aöf DIŞ TİCARET okuyup;
    Üzerine 3. sınıftan başlayarak İŞLETME okursanız; toplamda 4 yıllık eğitimle;
    hem 4 yıllık fakülte diploması, hemde 2 yıllık diplomaniz olur.

Bununla birlikte, matematik okumak istemiyorsanız;

2 yıllık "Dış ticaret" yerine "sosyal bilgiler" okuyup, aynı şekilde 3. sınıftan işletmeye geçersenizde
    Matematik dersi görmeden 4 yıllık diploma alırsınız...

Vesselam....

*Sosyal bilgilerin ismi sanırım sosyoloji olmuş.

bu yazdığın yazıdan eminmisin :) bende kararsız kaldım tercih yapıcam hangi bölümü seçsem ne yapsam bilmiyorum iş için okumayacağım yani işim var ama ileride kpss yi filan deneyebilirim adalet yazdım başa sonra kamu yönetimi ve maliye ama tercih bildirmedim henüz hala düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: deniziminkızı290

http://eogrenme.anadolu.edu.tr/tarih/dersler/Sayfalar/default.aspx

http://auzef.istanbul.edu.tr/media/14895/tarih.pdf

o kadar mesaj yazıyorsunuz, nasıl halen solda profilinizde 0 mesaj rakamı var?

• quote:

Orijinalden alıntı: birol özsoy

quote:

Orijinalden alıntı: deniziminkızı290

http://eogrenme.anadolu.edu.tr/tarih/dersler/Sayfalar/default.aspx

http://auzef.istanbul.edu.tr/media/14895/tarih.pdf

o kadar mesaj yazıyorsunuz, nasıl halen solda profilinizde 0 mesaj rakamı var?

Bu bölümde yazılan mesajlar konu dışı olarak görülüyor sanırım o yüzden mesaj sayısı artmıyor.

• semamca_07 S kullanıcısına yanıt
    Yazıda Emin olunmayacak ne var anlamadım...

Eğer bir işin var, sadece istanbuldaki birçok kişi gibi akbil vs için okuyacaksan kolay seveceğin bir bölüm oku)
    yine bir işin var, sonradan da sıkılmak istemiyorsan önce 2 yıllık sonrasında geçişle 4 yıllık bölüm oku.
    Adı için okuyacaksan Uluslararası ilişkiler iyi bölümdür.
    adalet oku, dikey geçişle örgün öğretimde hukuk oku sonrasında stajla avukat ol mesela (burda önemli nokta aöf de not ortalaması yüksek olabileceği için dikey geçişte şansın yüksek olur)

tarım oku, geçişle ziraat mühendisliğine geç vsvs

ama tavsiyem, sözel gözüküp te çok zor olan felsefe, tarih gibi bölümlerden uzak durman...
    varsa bölümler dersler ve içerikleri hk sorularınız yardımcı olurum. vesselam
  • sarikanarya567 kullanıcısına yanıt
    bilmiyorum neden sıfır olduğunu.
  • quote:

Eğer bir işin var, sadece istanbuldaki birçok kişi gibi akbil vs için okuyacaksan kolay seveceğin bir bölüm oku)
    yine bir işin var, sonradan da sıkılmak istemiyorsan önce 2 yıllık sonrasında geçişle 4 yıllık bölüm oku.
    adalet oku, dikey geçişle örgün öğretimde hukuk oku sonrasında stajla avukat ol mesela (burda önemli nokta aöf de not ortalaması yüksek olabileceği için dikey geçişte şansın yüksek olur)

ama tavsiyem, sözel gözüküp te çok zor olan felsefe, tarih gibi bölümlerden uzak durman...

teşekkür ederim yardımın için.son birşey sormak istiyorum muhtemelen 2 yıllık bir bölüm tercih edicem dediğin mantıklı çünkü önce 2 yıllık bir bölüm bitirip sonra dikey geçişle 4 yıllık bir bölüme geçmek ama hangi bölümden hangi bölüme sınavsız geçiş yapabiliyorum mesela adalet bitirince sınav ile hukuk bölümüne geçebiliyoruz öyle birşey düşünmüyorum imkansız zaten örnek olarak yazıyorum bunun bir listesinin olduğu bir sayfa yokmu dikey geçişle hangi bölümlere geçiş yapabiliyoruz ona göre seçim yapmak istiyorum 1 saattir arıyorum nette bulamadım birşey.

• quote:

tamam buldum :)

Dikey Geçiş Sınavına girmeden Açıköğretim Fakültesine devam edip –İktisat-İşletme –Kamu Yönetimi bölümlerine de devam edebilirsiniz. İdari Hakimlik, Kaymakamlık, Müfettişlik sınavları gibi bir çok seçeneği değerlendirebilirsiniz.

adalet bölümünü seçmeye karar verdim umarım çok zor değildir çok çalışmayı seven biri değilim matematiğimde sıfırdır ama elimizden geleni yapacaz artık yine araştırmaya devam ediyorum ben ama adalet seçerim muhtemelen.

• AÖf de
    sadece işletme veya iktisat bölümüne dikey geçişle kayıt olabilirsin.
    Bu sene farklı bölüm açarlar mı bilmem.

LİNK1=AÖF OGRENCİ SAYFASI- HERŞEYİ BULABİLİRSİNİZ.
    LİNK2=AÖF DİKEY GEÇİŞ
  • .Mükerrer kayıt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aNeXiEtY -- 16 Temmuz 2013; 15:48:35 >
  • quote:

.Mükerrer kayıt.

son bir sorum daha var arkadaşım aklıma soktu bu fikri biraz önce akdeniz üniversitesi sosyal bilimler meslek yüksek okulunda '' bankacılık ve sigortacılık '' , '' turizm ve otel işletmeciliği '' ve '' sivil hava ulaştırma işletmeciliği '' bölümleri var bunlara puanım yetiyor seçsem acaba zorlanırmıyım 2.öğretimlerini seçicem gündüz okula filan gidemem yaş 28 matematikle aram pek iyi değil acaba yapabilirmiyim yoksa ben hiç bunlara bulaşmayıp açıktan mı okusam sizce hangisinin bana daha çok yararı olur sizce? bugün seçim yaparım artık yarın son ama arkadaş bu fikri soktu kafama aof adalet seçecektim aklım karıştı size sorayım dedim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semamca_07 -- 17 Temmuz 2013; 13:46:31 >
  • Akdeniz Üni kampüsü çok güzel.. Orda 2002 ylında 2 yıllık bir bölüm okudum)

Ben iş hayatına erken atılma tarafındayım. Sana aynı şeyi aöf veriyor.
    birinde 2 yılını bağlayacaksın, diğerine 2yıl boyunca serbest olacaksın... aöf okur, okula gideceğim zamanıda iş tecrübesiyle edinmekle geçiririm. eğer buna ihtiyacım yoksa bu iki yılda, birkaç dil kursuna giderim, yazılım kursuna giderim. yurtdışına çıkarım vsvsvsvs.

Eğer tıp, mühendislik vb bölümler olmadıktan sonra; Aynı bölüm AÖF de olupda, bunun yerine örgün öğretim okumak tamamen zaman kaybı geliyor.

''bankacılık ve sigortacılık'' , ''turizm ve otel işletmeciliği'' ve ''sivil hava ulaştırma işletmeciliği''

yalnış anlaşılmasın ama bu bölümler için şehir değiştirip düzen bozmaya, tonla masraf yapmaya değecek bölümler değil.

ve bu 3 bölümde aöf de var.

• quote:

Akdeniz Üni kampüsü çok güzel.. Orda 2002 ylında 2 yıllık bir bölüm okudum)

Ben iş hayatına erken atılma tarafındayım. Sana aynı şeyi aöf veriyor.
    birinde 2 yılını bağlayacaksın, diğerine 2yıl boyunca serbest olacaksın... aöf okur, okula gideceğim zamanıda iş tecrübesiyle edinmekle geçiririm. eğer buna ihtiyacım yoksa bu iki yılda, birkaç dil kursuna giderim, yazılım kursuna giderim. yurtdışına çıkarım vsvsvsvs.

Eğer tıp, mühendislik vb bölümler olmadıktan sonra; Aynı bölüm AÖF de olupda, bunun yerine örgün öğretim okumak tamamen zaman kaybı geliyor.

''bankacılık ve sigortacılık'' , ''turizm ve otel işletmeciliği'' ve ''sivil hava ulaştırma işletmeciliği''

yalnış anlaşılmasın ama bu bölümler için şehir değiştirip düzen bozmaya, tonla masraf yapmaya değecek bölümler değil.

ve bu 3 bölümde aöf de var.

ilgilenip yazıyorsun sana gerçekten teşekkür ediyorum ya :D Allah razı olsun.ben okul için şehir değiştirmeyeceğim ama :) zaten antalyada yaşıyorum işimde var esnafım ve bu bölümlerede puanım yetiyor diye yazayımmı diye fikrini almak için sordum.kuzenimde adalet yaz diye diretiyor birde büro yönetimi ve yönetici asistanlığı bölümü var kpss de bunlardan çok alım oluyormuş tabi ders çalışmak şartıyla :) bende ilk sıraya adalet yazayım altınada diğer bölümlerden yazayım diyorum hangisi gelirse şansımıza.atatürk üniversitesininde adalet bölümü varmış onuda yazayım 3000 kontenjan var eskişehirin 25000 ikisinden biri gelir gelmezse diğerlerinden olur sorun değil ama yinede fikrini belirtirsen sevinirim turizm bankacılık ve sivil hava ulaştırma bölümleri ile ilgili, çok sağol.seçtiğime değermi yani bu bölümleri adalet yerine hani turizm her zaman iş olanağı olan bir sektör havacılık desen yine öyle havaalanında iş imkanı olabilir diğeride bankacılık yaş 28 bu yaştan sonra bizi banka filan işe almaz gerçi ama hayal işte.dediğim gibi işim var 8 yıldır dükkanım var çalışıyorum ama yarın ne olacağımı bilmiyorum ne olur ne olmaz elimizde bir diploma bulunsun umulmadık bir anda işimize yarayabilir.birde son olarak şunu yazayım eskişehir adalet taban puanı 223 atatürk üniversitesi adalet taban puanı 156, atatürk üniversitesine pek talep yok sanırım bunun sebebi hakkında bir fikrin varmı ? çok soru sordum biliyorum kusuruma bakma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semamca_07 -- 17 Temmuz 2013; 19:10:56 >

• semamca_07 S kullanıcısına yanıt
    ne demek hocam.
    Adalet bölümü demişsiniz. Bu bölümde AÖF de var.
    Hiç başınızı ağrıtmayın. Eğer kpss vs de düşünüyorsanız, orda hangi okuldan mezun olduğunuzun bir anlamı yok.

AÖFün hayatınızdaki yeri, sadece sınavlardan birkaç gün önce biraz ders çalışmak ve birkaç defa sınava girmekden ibarettir.
    fakat aynı bölümleri gidip örgün okumak, tüm gününüzü okula ayırmak olacak, belki şehir değiştireceksiniz.

Kim ne derse desin; Oturmuş kabul görmüş, tvde webde onlarca ders çalışma alanı olan, onlarca danışabileceğiniz alanı bulunan,
    kitapları geçte verilse hersene yenilenen, heryerde büroları olan aöf sistemi, herkes için bir nimettir. bundan faydalanın derim.
    --Şu yazdıklarımı aöf görse, kesin beni reklam yüzü yapardı.

Ki yeni sistemde aöfde herhangi bir geçme notu sınırı yok. birçok dersten 30-35 ortalama ile geçilebiliyor.bu çok önemi bir ayrıntı.

Bunlar aöfun bölümleri. ve linki
    istediğinizi seçin ve okuyun bence,
    TÜM AÖF BÖLÜMLERİ

Adalet
    Bankacılık ve Sigortacılık
    Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
    Çağrı Merkezi Hizmetleri
    Dış Ticaret
    Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı
    Emlak ve Emlak Yönetimi
    Ev İdaresi
    Felsefe (4 yıllık)
    Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
    Halkla İlişkiler ve Tanıtım
    İlahiyat
    İngilizce Öğretmenliği (4 yıllık)
    İnsan Kaynakları Yönetimi
    İşletme Yönetimi
    Kültürel Miras ve Turizm
    Laborant ve Veteriner Sağlık
    Lojistik.
    Marka İletişimi
    Medya ve İletişim
    Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası
    Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
    Okulöncesi Öğretmenliği
    Özel Güvenlik ve Koruma
    Perakende Satış ve Mağaza Yöneticiliği
    Radyo ve Televizyon Programcılığı
    Sağlık Kurumları İşletmeciliği
    Sosyal Bilimler
    Sosyal Hizmetler
    Sosyoloji
    Spor Yönetimi
    Tarım
    Tarih
    Turizm ve Otel İşletmeciliği
    Turizm ve Seyahat Hizmetleri
    Türk Dili ve Edebiyatı
    Yerel Yönetimler
    İşletme
    Konaklama İşletmeciliği
    Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
    İktisat
    Kamu Yönetimi
    Maliye
    Uluslararası İlişkiler

• 4 yıllık örgün mezunuyum bu sene ygs'ye girmiştim aöf adalet düşünüyorum, ösym'nin sitesinden tercih yaptım tek tercih
    ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)/Açıköğretim Fakültesi/Adalet (Açıköğretim)
    bu şekilde başka yapmam gereken bişey var mı acaba bugun son günmüş tercihler içinde.. teşekkürler..
  • aNeXiEtY kullanıcısına yanıt
    merhaba anladığım adarıyla bana yardım edebilecek birine benziyorsunuz bilginiz var bu konuda ben gecen yıl turizm ve otel işletmeciliği bölümü kazandım 2 yıllık bu yıl gidip gitmeme konusunda kararsızım allah kahretsin ki bu yıl sınava girmedim dışarıdan okumayı düşünmüyorum ama düşündüğüm bi bölüm var tıbbi görüntüleme teknikleri röntgen işine giriyo sanırım 1 yıl kaybım var zaten anlasılan 1 yıl daha kaybedeceğim bana bi akıl verin allah aşkına ne yapmam gerekiyo bu yıl bu okula gidip gelen yıl tekrar sınava mı gireyim yoksa bekliyip de mi sınava gireyim okulu tekrar dondurupta yani @aNeXiEtY
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.