Şimdi Ara

Açıköğretimde hangi bölüm okumalıyım ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
2
Favori
41.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kararsız57 -- 18 Temmuz 2013; 15:29:08 >
  • kararsız57 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçen yıl kazandım dediğiniz bölüme, kayıt yaptınızda gitmek istemiyormusunuz.?
    Yoksa bir sene gittiğiniz artık gitmek mi istemiyorsunuz?
    Eğer 2.si doğru ise daha fazla kayıp olmadan, istemediğiniz bir bölüm olsa bile, 1. sene daha okuyup bu bölümü bitirip 2. yıllık bir diploma almak gayet mantıklı.
    en azından bir kaybınız olmamış olur.
    Seneye yine sınava girip istediğiniz bir bölümü okur çift diploma almış olursunuz.

Sağlık sektörünün içindeyim, Görüntüleme teknikleri bölümü, röntgen işine girmez. çok daha kapsamlı olarak radyoloji teknikeri ünvanını kazandırır.
    Hiçbir zaman aç kalmayacağın,özelde devlette rahatça iş bulabileceğin, devlette çalışırken, yasakda olsa, özelde nöbet tutarak iyi bir ek gelir kazanacağın bir iş.
    negatif yani: sevimli bir iş mi dersen, "hayır". alt katlarda 1.mt kare odalarda radyasyon yiye yiye hasta yönlendirip filmlerini çekersin. ünvan birçok radyoloji birimini kapsadığından, birgün mr da birgün tomografide çalışır. kariyer anlamında ilerlemeden, burda kalır ve emekli olursun.

buda bölüm detayı:
    İyonizan ve noniyonizan radyasyonu kullanarak hastalıkların teşhis ve tedavisi için hastayı tetkike hazırlayarak konvansiyonel ve dijital röntgen, floroskopi, bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans görüntüleme, PET-BT ve ultrasonografi gibi tıbbi görüntüleme cihazları ile görüntü elde edebilme, film ve görüntüleri kullanıma hazır hale getirebilme, cihaz ve ekipmanların kontrol ve bakımını yapabilme bilgi ve becerisine sahip nitelikli radyoloji teknikeri yetiştirmektir. Sağlık Meslek lisesi Radyoloji bölümü mezunu öğrencileri bu programı tercih edebilirler. Programa girecek öğrencilerde ÖSYM tarafında yayınlanan Üniversitelere giriş kılavuzunda yer alan ön koşullar aranmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aNeXiEtY -- 19 Temmuz 2013; 8:43:32 >

• aNeXiEtY kullanıcısına yanıt
    kazandığım bölüme geçen yıl kayıt yaptırdım ve dondurdum gitmedim bu yıl gidip gitmeme arasında kaldım işin iyi mi kötü mü olduğunu içime sindiremedm.. sağlık sektörüne girmem biraz zor sanırımtıbbi dökümantasyon ve sekreterlik de oda rahat bi iş die düşünüyorum radyolojiyi ndendr bilmiyorum ama yapableceğimi düşünüyorum denemeden bişi bilinmez tabi sınava grmek gerekiyo turizm bölümünü okursam 2 yıl daha sonra sınava girip içerden yada dışarıdan radyoloji yada tıbbi dökümantasyon ve sekreterliği okuyabilir miyim acaba die düşünüyorum turizm sektörü cok zahmetliymiş ama yapana iyi bir iş çalışma saatleri belli olmadığı için biraz tedirgin oldum galiba diyebilirim yada şartları
    turizm sektöründe mesai saatleri belli değil derken?
    bir servis aracı da turizmi sektörüne dahildir, koca bir otelde. turizm bölgesindeki bir bakkalda kendine turizm işi yapıyorum der.
    sen ne iş yapacaksın o onemli.

Sevmediğiniz istemediğiniz bir bölüm ise, o sektörde hiç çalışmak istemiyorsanız okumayın 2 yıl. Turizm okuyup da doğrudan sağlıklı bir işe girmek de çok mümkün değil. Çok fazla işsizi var.

tıbbı dökümantasyon, sekreterlik işleri kolay işler değil, güzel işler hiç değil. hastanede sekreterlik demek, sadece telefonlara bakmak demek değil;

Seni verirler bir kliniğe,
    gelen giden tüm hastaların takibini yaparsın. yatışlarını çıkışlarını yaparsın. onlarca evrak peşinde koştur. hemşirenin, doktorun girmediği hizmetleri düzelt, hatta yazmadığı epikrizleri yazarsın.
    yok yere akşama kadar bilgi işleme yalvarak. yok şu hastanın şurasını, yok burasını düzeltirmisiniz, yok takip alamadım, yok hastayı bulamadım der durursun.

800-1000 lira alıp ne bu kadar eziyet çekilir. yanlış anlasılmasın ama nede böyle sıradan işler için üniversite okunur. (en azından benim görüşüm böyle)
    ***şimdi bu bölümleri okumuş biri, çıkar saçma sapan kızmaya başlar, yapmasın. Benim doğrularım bu şekildedir.onun doğrusu tam tersi olabilir.
    yani ne sekreterlik nede dökümantasyon hiç rahat işler değillerdir..
    Ben birden fazla hastanede yazılım sorumlusu, danışman, bilgi işlem vs olarak çalışıyorum. yani içindeyim bilirim bu işleri)

Son olarak Anlayamadığım konu; hedefleriniz neden bu kadar dar ve çapsız. Seçilebilecek en düşük en kötü işleri, bölümleri seçmek istiyorsunuz.
    Çok sevilecek, eğlenceli bölümler olsa yine anlarım. Ne bileyim çocukları çok sever anaokulu öğretmenliği okursunuz. Atları seversiniz, Nalbantlık bölümü okursunuz, yine anlaşılır.

Bu arada yaş kaç?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aNeXiEtY -- 19 Temmuz 2013; 12:35:03 >

• Time2Die T kullanıcısına yanıt
    Tercihini yapıp sağlıklı olarak bildirip, çıktısını da aldıysan (garanti olması için) yeterli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aNeXiEtY -- 19 Temmuz 2013; 12:34:44 >
  • aNeXiEtY kullanıcısına yanıt
    yaşım 18 turizm sektörüne girersem yok kendime vakit ayıramaz mısın küfür yermişim onun bunun peşinden koşarmışım sürekli böle olumsuz yorumlar aldım o yzden braz soğudum bu bölümü okuyup eğer olmazsa tekrar okumayı düşünüyorum dışarıdan ama bölüm olarak ne yapacağım blmiyorum eğlenceli işler diyorsunuz at bilmem ne ama benm o işi yapacak imkanım yok yaşadğm yer koşulları ileride nereye giderm blmiyorum ama sağlık sektöründe iş olsun istiyorum sonçta heryerde hastane ver bi şekilde bi yere girerm diyorum oturdğn yerden iş yapacaksın memur olup yada daha farklı bişi ama aklıma hiç bölüm gelmiyo artık
    Hastanede sekreter vs olarak çalışmak istiyorsan en az lise mezunu olup ve meb onaylı bilgisayar sertifikan olması yeterli.

söylediklerinden sonra, ne düşündüğünü anladım
    Bence bu sene olur olmaz, yaz açıköğretimde bir bölüm.
    sonrasında hiçbirşey yapmadan sadece kpss ye çalış. fakat iyi çalış.

çevrende yakın bir yer için tercihlerini yap gir memur ol. boşver okulu falan.
    sen şuan çok da eğitim meraklısı değilsin. sadece düzgün rahat çalışabileceğin bir iş arıyorsun.
    bunun için dediğim gibi çalış kpss ye gir bir devlet kurumuna çalış kendine.
  • adalet bölümü geldi hayırlısı olsun inşallah doğru düzgün okurda bitiririz iki yılda herkese başarılar.aNeXiEtY sanada çok teşekkür ederim ilgin ve alakan için.
  • Beyler konu patlamis ama benim yardima ihtiyacim var :)

Simdi ben okulu lise 1'de biraktim sene 2000'di galiba ancak yillar sonra Acik Lise'den devam ettim ve Lise'yi 2013/9 ayinda bitirdim. Bu sene Ygs'ye girdim acik ogretim icin Ygs3'de 167.281 Ygs4'de 163.432 puan almisim. Simdi bende Matematik,Fen sifir Edebiyat ise cok iyi degil malum yaklasik bi 12 yil ara verdim. Simdi Acik ogretim icin bolum tavsiyeniz varmi. Is icin bolum okumayacagim elimde diploma olsun amacim o. Yardimci olursaniz sevinirm.
  • merhabalar

benimde yardıma ihtiyacım var sorunum yukardaki arkdaşla hemen hemen aynı
    1999 muzunuyum 15 yıl sonra ygs ye girdim.maksat aynen iş için değilde elimde 4 yıllık bir diplomam olsun,
    çalışırken okuyayım diye düşündüm.sayısalım yok sözelciyim kolay bi bölüm olsun :)
    hangi bölümleri seçebilirim yardımcı olursanız sevinirim.
    puanlarım şöyle

YGS-1 147,03818

YGS-2 146,63873

YGS-3 198,11611

YGS-4 183,60921

YGS-5 187,14632

YGS-6 173,24895
  • Merhaba Aöf sosyal tarih,coğrafya,sosyal hizmetler,tercih yapacağım
    matematik istemiyorum ingilizce Çalışarak alt seviyede yapabilirim
    iş için değil okumak ve diploma için soruyorum
    Tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalcup -- 20 Haziran 2019; 18:40:0 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.