visual studiodan createuserwizard kontrolü ile veri tabanına yeni kullanıcı eklemek istiyorum(microsoft sql kullanıyorum) ancak '/' Uygulamasında Sunucu Hatası. --------------------------------------------------------------------------------
Sunucuyla bağlantı kurulurken ağ ile ilgili veya örneğe özel bir hata oluştu. Sunucu bulunamadı veya sunucuya erişilemiyor. Örnek adının doğru olduğunu ve SQL Server'ın uzak bağlantılara izin verdiğini doğrulayın. (provider: SQL Network Interfaces, error: 26 - Belirtilen Sunucuyu/Örneği Bulma Hatası)
hatasını alıyorum. Diğer sayfaları çalıştırıyor onlarda veritabanına bağlanıyor yanlızca burda sorun çıkıyor. Sebebi nedir yardımcı olursanız sevinirim
MembershipUser user = Membership.GetUser(CreateUserWizard1.UserName); user.IsApproved = false; Membership.UpdateUser(user);
SqlConnection con = new SqlConnection("Server=ASUS;Database=Beefit;UID=sa;PWD=1234"); SqlCommand cmd = new SqlCommand("insert into UyeDetay(UserID,UyeCinsiyet,Uyekilo,UyeBoy,UDogumTarihi) values(@id,@cins,@kilo,@boy,@dogtar)", con);
bağlantıyı neden aşağıda açtın ? birde eğer master yada user control kullanyorsan ondanda olabilir
Konk_Soft
kullanıcısına yanıt
Hocam siz dedikten sonra daha yukarı aldım hemen tanımladığım yerin aşağısına ama yine aynı hatayı aldım. Öyle yapmamın da özel bir sebebi yoktu da açıp kullanıp kapattım direk o yüzden. Master page kullanıyorum ama diğer tüm sayfalarım öyle onlarda sorun çıkmıyor. User Control de kullanmadım sanırım