Şimdi Ara

ACİL 1.6 comfort alacağım, benzinli mi? dizel mi? almam daha doğru olur...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 170 sayfalık forum sayfalarından aradığım cevabı tek tek okuyarak bulmam mümkün değil çünkü acil bir karar vermem gerekiyor. yılda yaklaşık 8-9 bin km yol yapıyorum. LPG lide binmek istemiyorum. Ancak dizelin maliyetleri söyleminden de çekiniyorum. 29000 TLye hatasız bir benzinlimi yoksa 32000 e dizelmi mantıklı olur?

• Kaç model araç, yılda 8-9 bin için benzinli almanız daha mantıklı. Ancak corolla dizelin bahsettiğiniz gibi benzinliye göre bariz maliyeti falan da yok. Arada 3 bin tl fark var. Ben olsam benznli alırdım... Karar sizin.
  • 8-9 bin km için dizele gerek yok. benzinli bir comfort alın
  • İKİSİDE 2007 VE İKİSİDE KÜL GRİSİ
    YALNIZ BU YOL SESİ MESELESİ BİRAZ İÇİMİ GICIKLANDIRMIYOR DEĞİL, NEDİR BU JAPONLARIN KRONİK HASTALIĞI DİYE SÖZ EDİLEN JETTA AL KARDEŞİM DİYENLER HEP AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOR GERÇEKTEN ÇOK MU SESLİ BU ARAÇ????
  • yol sesi biraz da lastik ve asfalt ile alakalı... yol sesi c sınıfında hep vardır...
    yılda 8-9 bin demişsiniz ama dizel alırsanız en az 20 000 km gidersiniz(az yaktığı için, bakınız ben)...
    dizel ile benzinlinin bakım masrafı aynı(20-30 tl oynar enfazla)...
    bence dizel alın, gönlünüzce binin...
  • Yol sesi Jetta'dan fazla değil, ikisini de deneyin içiniz rahat etsin bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: biyoloji42

İKİSİDE 2007 VE İKİSİDE KÜL GRİSİ
    YALNIZ BU YOL SESİ MESELESİ BİRAZ İÇİMİ GICIKLANDIRMIYOR DEĞİL, NEDİR BU JAPONLARIN KRONİK HASTALIĞI DİYE SÖZ EDİLEN JETTA AL KARDEŞİM DİYENLER HEP AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOR GERÇEKTEN ÇOK MU SESLİ BU ARAÇ????

Yol sesi hususunda;
    Geçmişte kalmış bir söylem o, abartılı, bariz rahatsız edici bir yol sesi yok tabi lastik seçimi çok önemli bu hususta.
    Bu arada jetta almayın 2.elinde çok sıkıntı çekersiniz, tabi doğuş gurubunun fahiş servis masrafları da cabası..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webcin -- 1 Aralık 2009; 23:25:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yol sesi jetta ile aynı ek olarak jettanın motor gürültüsü var. corolla ise çok sessizdir. rolantide marşa basan çoktur. Size comfort benzinli tavsiye ediyorum.
  • Benzinli forever...
  • Daha 3 ay önce benzinli araçlar galeride varken dizeli yoktu bu corollanın. Hatta ilk ötv bitiş tarihi olan 15 haziran haftası galeriler de elegant ve comfort çeşit çeşit renkte corolla benzinli varken bir tane bile dizel yoktu.Hadi hepsini geçtik şu anda neden sıfır benzinlilerde kampanya var da d4d de yok?Bunu arz talep olarak düşünürsek neyin daha çok talep edildiği ortada. Soru sormaya gerek var mı? Bakın arkadaş ne güzel kendi de söylüyor dizeli 32 benzinlisi 29 diye.İkinci eli de ortada yani.

Dizeli ne kadar sıkıştırırsanız sıkıştırın 7 litreyi geçirtemezsiniz. Ben 165 km ortalama hız ile 40 km gittim 6.5lt ortalama yakaladım. Bunun haricinde sakin kullanım 4.5 litre şehirler arası değere ulaşırsınız ki ben bugün 108 km lik gidiş dönüş parkurumda kendi aracımın 6 vitesli olmasından da istifade ederek 3.9 lt/100 km yakaladım.
    (Kendimi kaptırmadan sürdüm. Düzde 90-100 km arası 6. vites gittim. Yavaş hızlandım. Eğimde gaza yüklenmedim gerektiğinde 4. vitese 70 km hıza kadar düştüm. Ama asla aşağı doğru eğimde gazdan ayağımı tamamen çekMEdim.E bir de tabi artık araba 15 bin km yi geçti daha bi azaldı tüketimi.)

Dizeli benzinlisinden km de en kötü ihtimalle 4 krş daha az yakar.(6 krş u bulur hatta geçedebilir bu fark) yılda 10 bin km de hemen hemen 400 tl eder. 2 sene binseniz 800 tl. Satarkende benzinlisine oranla daha pahalı satarsınız.Ben 4 senedir dizel araç kullanırım. Bazı püf noktlarını bilirseniz aracınızın motoru benzinli kadar hatta daha fazla uzun ömürlü olur.

Yol sesi abartıldığı kadar yok bu araçta yeni yeni fark ettim.Zaten motor sesi çok çok az. Ben yokohamaları çıkartıp lassa snoways era taktırdım. İnanın kışlık olmasına rağmen yol sesi neredeyse %20-30 azaldı. (Nereden mi biliyorum= Teybin sesi 40 birimdeyken yol sesini ancak bastırıyordu şimdi 30 birimdeyken bastırıyor.)Ayrıca benim gittiğim yollar hep mıcırlı asfalt. Kara asfaltta sadece rüzgar sesi var hatta bazen o da yok. Otobanda zaten akıp gidiyor hiç ses yok.

Dizel alan pişman olmaz diyeceğim ama ikinci el dizel araç alırken özellikle de 50 bini geçmiş araçlarda enjektörlerin değişip değişmediğini mazot pompasının değişip değişmediğini sorun. Eğer değişmişse VE araba 100 bini geçMEmişse daha almayın diyebilirim. Bilin ki sahibi hor kullanmıştır.
    1) Mazotu alırken özensiz davranmıştır.
    2) Işıklar arasında rallicilik yapmıştır.
    3)Motor soğukken hız yapmıştır.
    4)Dur kalk şehir içi trafiğinde ayak yarım debriyajda gaza basMAdan; mazot pompasının ve dolayısı ile dizel motorun avansına güvenerek sürekli olarak santim santim ilerleme yapmış ve aklı sıra yakıttan kar etmiştir.

Dizel ikinci el araç alırken özellike servis kayıtlarını inceleyin.Uygunsa dizel alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecz_mel -- 2 Aralık 2009; 2:06:14 >

• Ecz mel arkadaş gerçekten benim soracağım tüm soruları tek celsede cevaplamışsınız. Benim neden benzinli veya neden dizel sorularıma tam olmasada en ince noktalarından yakalamışsınız. Ve gerçekten piyasada da dizelin 2. eli çok sürpriz olur diyorlar ki siz bunu kullanım özellikleri ile çok güzel açıklamışsınız.
  • Yılda bin km bile yapsanız dizel alın. Satarken aradaki farkı alıyorsunuz.Üstelik beklemeden satabilme şansınız var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NateHuffman

Yılda bin km bile yapsanız dizel alın. Satarken aradaki farkı alıyorsunuz.Üstelik beklemeden satabilme şansınız var.

aynen bu arkadaşa katılıyorum. Yeter ki efendi gibi sürülmüş olsun. dediğim püf noktalara dikkat edin yeter.Bide toyota galerilerinden alın onlar prestijleri gereği kötü mal satmazlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eminkeskin

Benzinli forever...

Bende size katılıyorum, isteklerinize en uygunu benzinli...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecz_mel
    quote:

Orijinalden alıntı: NateHuffman
    Yılda bin km bile yapsanız dizel alın. Satarken aradaki farkı alıyorsunuz.Üstelik beklemeden satabilme şansınız var.

aynen bu arkadaşa katılıyorum. Yeter ki efendi gibi sürülmüş olsun. dediğim püf noktalara dikkat edin yeter.Bide toyota galerilerinden alın onlar prestijleri gereği kötü mal satmazlar.

+1
  • 45000 km de 1,6 Comfort 2007 Kül Grisi 29000 a bitirdik. Boyasız değişensiz temiz yorgun olmayan bir araç olunca 3 e 5 e bakmadım aldım. Cevaplayanlar için teşekkürler.
  • sizinki de hayırlı olsun
    siz de kazasız belasız binersiniz inşallah
  • Hayırlı uğurlu olsun....Güle güle binin....
  • güle güle binin...
    kazasız-belasız inşallah...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hightech33 -- 9 Aralık 2009; 1:33:35 >
  • kaça aldınız acaba
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.