Gece düzgün olarak kapattığım bilgisayarım sabah kalktığımda düğmesine basmama rağmen açılış vermedi. elektrik gelmesine rağmen açılış yoktu. Ekran kartını değişip arkadaşın ekran kartını taktığımda bilgisayar açıldı.. sonra tekrar kendi ekran kartını taktım ve hiç bir sorun çıkarmadan çalıştı :) 2 gün geçtikten sonra yine aynı sorunu çıkardı.. elektrik gelmesine rağmen açılış gelmiyor.. ekran kartını ram leri değişip arkadaşınkini taktım acaba sorun onlardamı diye ama yok açılış yok! anakarta kadar komple dağıtıp yeniden topladım açılmıyor bilgisayar... Anakart çatlak diyorum ama durduk yerden anakart çatlamazki?? Bir fikriniz varmı bu bilgisayar acaba neden bir açılıp bir açılmıyor neden beni hasta ediyor?
*P4P800 SX anakart *P4 3.0 işlemci
bios ayarlarını default yapmayı ya da biosu sıfırlamayı denedin mi. olmazsa bios update'i deneyebilirsin
PSU' nun ekran kartını besleyen kablolarında bir kopukluk veya yanma durumu olabilir. Birde farklı bir Power Supply ile dene derim.
urasma powerını degıs bendede war acıktan cımbızla acıyor ama anakarta takınca sorun yapıo
dostum benzer durumla bende karşılaşıyorum..statik elektrikten kaynaklanan bir sorun olduğunu söylediler ve bu durumda fişi cıkartıp bir müddet bekledikten sonra tekrar takmamı önerdiler..sebebi gerçekten statik elektrik mi bilmiyorum ama yöntem işe yarıyor..fiş takılı olduğunda bilgisayar acılmazsa hemen fişi cıkartıp geri takıyorum..bu olay genelde power supplydan kaynaklanıyor..
PSU ' ı değiştim bios pilini çıkarıp default ettim yok açılmıyor.. komple dağıtıp yeniden topladım yok açılmadı.. Bugün alıp teknik servise götürdüm ama bilgisayar öğretmenliğinde okuyan bir son sınıf öğrencisi olarak bilgisayarımı kendim yapamadığım için baya bir gocundum yani :)) Ben sorunu halledince sizide bilgilendiririm.. Belki bu arıza 2 gün sonra sizinde başınıza gelebirlir :) Neyse arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler..
kartları başka bi yerde denesenzi belki sorun slotlardadır.
Aynı sorun benim de dün başıma geldi. ASUS kart var. 1,5senedir sorunsuz çalışıyordum. Açma düğmesine uzun süre basınca bilgisayar kendini kapatır biliyorsunuz. Geçen gün açıkken bizim ufaklık düğmeyebastı ve bilgisayar kendini kapadı. Sonra açmak üzere düğmeye bastık, ama düğme içerde takılı kaldığından dışarı doğru çekip normal konumuna getirene kadar bilgisayar tam açılmışken tekrar kapandı. Kapanış o kapanış. Açma düğmesine basıldığında harddisk ışığının yandığı görülüyor ama bilgisayar açılmıyor. Işık bir süre (5 sn kadar) yanıp sönüyor. İçerde enerji var ama ne monitör açılıyor ne de başka bir hareket var. Düğmeye tekrar tekrar basıp denediğimde yine aynı şekilde kalıyor bilgisayar. Daha önce de düğmenin içerde takılı kalması sonucu açılmaya çalışırken kapandığı durumlarda, bu olayda olduğu gibi açılmama yapmıştı fakat bu konuda statik elektriklenmeyle ilgili yazan arkadaşımın yaptığı gibi power fişini prizden çekip 5dk kadar bekledikten sonra fişi takıp start düğmesine basıldığında düzelmiş ve bilgisayarım açılmıştı. Prizi çıkarıp taktım ama işe yaramadı. Anakart üstündeki pili çıkarıp taktım,ramleri çıkarıp taktım yine olmadı. Bugün yeni pil aldım,bir de yeni pil takıp deneyeceğim ama ümitsizim. Arkadaşlardan biri BIOS'u defaulta döndürmekten bahsetmiş. Bu işlem mekanik bir işlem midir,jumperlardan felan mı yapılıyor zira bilgisayar açılmadığından ekrandan setup'a girip bu işlemi yapmak mümkün değil. Ayrıca monitörü denedim o çalışıyor. Çözüm fikri olan varsa çok işime yarayacak. Teşekkürler
dostlarım statik elektirik her şeye sorun yarabilir benim HDD'm de dosya kopyalarken bile sorun yapıyordu en sonunda dayanamadım kablom ve annemin metal örgü şişi ile kendime topraklama yaptım bilgisayarında şase sine bağlayınca hiç sorunum kalmadı. bu arada bilgisayar hiç yerinden hareket ediyormu yada kasanın üzerine yük biniyormu genelde bu tür hareket ve kasa kasılmalarından kaynaklanan slot oynamaları yada parazitlenme ile alet kendini kilitliyebiliyor
Arkadaşlar bugün bilgisayarı teknik servise götürdüm.. Anakartın chipseti yanmış.. Sorun chipsetteymiş yani
Aynı sorun bende de vardı sebebi söylediğiniz gibi Türkiye'deki statik elektirik yakında güç kaynağına elveda de bnce benimki 6 ay öyle oldu sonra bi anda hiç açılmadı sonra giç kaynağı değişince sorun çözüldü...
COLDBLOODED AYNI SORUN BENDE OLUŞTU ŞU AN SEN NE YAPTIN NASIL ÇÖZDÜN SORUNU...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme