dün gittigidiyordan bilgisayar kasası aldım bugün elime geçti parçaları yerleştirdim ama açılışta disk boot failure insert system disk and press enter hatası veriyo.boot ayarlarına baktım hdd gözükmüyo 0 mb yazıyo.daha önceden bu hata çıkınca format cd ni takıp onarıyodum ama şimdi cd yide açmıyo.yardımınız lazım acil.
BIOS'tan sabit diski görebiliyor musun? Görebiliyorsan uygun ayarları yapılmış mı?
CD'yi normalde açabilmesi lazım. Ancak BIOS'tan açılış sırasını (boot order'ı) değiştirmen ya da sistem açılırken F11 ya da F12 ile açılış yöneticisinden optik sürücünü seçmen lazım.
anakartın bios pilini söküp takmayı dene.
hayır cmos ayarlarından bakıyorum ide master a enter a basın diyo.basıyorum ama tanımıyo altta hep 0mb yazıyo
h4rml3ss pili söküp takmayı da denedim yine aynı hatayı veriyo.
bilgisayarında disket sürücüsü varmı disket sürücüsünü çıkarıp dene yoksa hdd kablolarını kontrol et çalıştıgından emin ol hdd biçimlendirilmişmi biçimlendirilmediyse son olarak başka bilgisayarda biçimlendirmeyi dene .. bios ekranında anakartına uyumlu olan tuş hangisiyse ona bas hdd den boot etmeyi dene değişik bi durum bunları bir dene ne diycegimi bilemedim.
BIOS'taki HDD detection kısında disk/ler tespit edilemiyorsa, fiziksel bir sorun olduğu düşünülür. Kabloları etraflıca bir kontrol et. Bir de disk üzerindeki jumper'ları da bir incelele, yerleri doğru mu?
IDE/SATA kablolarında kırık olabilir, farklı bir kablo dene.
disketi çıkarttım bi değişikleik olmadı.hdd den de boot etmeyi denedim.kablo konusunda bi bilgim yok eski kasada nasıl takılıysa öyle yaerleştirdim.zaten çalışıyodu bilgisayar.
tamam arkadaşlar ide kablosunun slave kısmını anakarta takmışım yanlışlıkla oyüzden hata veriyomuş.
kardeş aynı sorun bendede ar belki bende yanlıs takmısımdır o islemi bi anlatsana slave flan bilmiyorum da
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme