Şimdi Ara

Acil Durum Çantası Hazırlamayı Düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kafamda uzun zamandır deprem, savaş, afet gibi durumlara (hadi imkansız demeyelimde çok düşük bir ihtimal diyelim uzaylı istilası veya zombi istilası vs dahil) gibi durumlara göre bir çanta hazırlamayı planlıyorum.

Kafamda ki malzemeler:

Glowstick tekrar kullanılabilir olanlar, güneş panelleri, içme suyu filtreleme, ateşsiz yemek pişirme kiti vs...

Bu çantaya sizce daha ne eklenebilir? Deprem çantası içinde ki çoğu şey default olarak eklenecek zaten. Çantamda bir adette laptop taşımayı düşünüyorum buna bağlı olarak taşınabilir güneş panelli laptop vs şarj istasyonu olabilecek bir güneş paneli bakıyorum pek bulamadım.

Maske için nükleer, biyolojik tehditlere karşı maskeler arıyorum ancak filtre konusunda kafam çok karıştı Acil Durum Çantası Hazırlamayı Düşünüyorum 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 15 Nisan 2021; 21:48:48 >

• up

• Düşünme hazırla.

Not: Ben hazırlamadım.

• Yılmaz1907 kullanıcısına yanıt

Düşünmekten kastım şu aslında.

Alınabilecek şeyler konusunda ciddi bir kısıtlama var.

Bu kısıtlama aslında piyasada ki üçkağıtçılardan kaynaklı.

Misal nükleer, biyolojik saldırılara karşı maskeler konusunda bir çok yalan yanlış bilgi var. Ya çok pahalılar yada filtreleri çok kalitesiz...

Sovyet tipi olanlardan almayı düşündüm ama içinde asbest var.

ABD'de olmadığımız içinde Türkiyede bu tip şeyleri bulmak çok pahalı ve çok fazla bilgi kirliliği var. Aslında kimya mühendisi veya bu işlerle uğraşan kişiler varsa bilgilendirse güzel olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 16 Nisan 2021; 0:19:36 >
  • Hocam bende boyle seyler dusunmeyi severim.
    Bence bu durumlardan biri ile karsilasirsak konsey toplamaliyiz.Baskanliga aday oluyorum.

Konserve yiyecek ve zirhli bir jip is gorur gibi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Maske konusunda tıkanmışsınız. Bu da start vermenizi engelliyor. Diğer malzemeleri alın maske illa önünüze çıkar bir şekilde. Benim önerilerim bushcraft bıçak, fire starter(farklı tarzlarda), sağlam pop up çadır, uyku tulumu, telsiz, ip, av tüfeği (mecbur yivsiz), sadece o gün giymek üzere bir outdoor ayakkabı, fazladan çorap, taktik sırt çantası, seni en az 3 gün götürecek erzak, taktik eldiven veya yazlık motosiklet eldiveni, farklı çeşitlerde antibiyotik, ağrı kesici, detaylı harita, pusula aklıma bunlar geldi şimdilik

• Magnets_Bitch kullanıcısına yanıt

Elimde taktik çanta, ekstrem şartlar için dağcı botu,kaliteli 1 çift telsiz vs mevcut babam genellikle dağcılıkla uğraştığından genelde bu tip şeyler var ancak kendim kendi setimi hazırlayacağım şimdi dokunmayayım onun eşyalarına bana fırça kaymasın Acil Durum Çantası Hazırlamayı Düşünüyorum 

Firestarter bakıyorum güzel kullanışlı varsa alacağım. Çantaya erzak konusunada karar veremedim MRE paket yiyecekleri genelde çok pahalı fakat alınmalı mı bilemedim. Genelde bu iş için erzak olarak tadımın barları vardır sporcu barlarını tercih edin diyorlar. Taşıması kolay hızlıca tüketilip güzel enerji verdiğinden.

Baya baya şu aralar doğada hayatta nasıl kalınır nasıl yön bulunur biraz ben belki abartıyor olabilirim ama post apokaliptik bir döneme hazırlık yapar gibi bu işe hazır olmalıyım diyorum.

45 litre şu çantalardan var elimde: https://www.trendyol.com/cakard/su-gecirmez-cok-gozlu-laptop-bolmeli-yuruyus-seyahat-dagci-taktik-askeri-sirt-cantasi-p-46322547

Genelde avcıların videoları var mesela nasıl kamufule olunur vs avla alakam yok ama yinede aklımda bulunsun diye.

Mesela Türkiyenin detaylı yol kasaba haritasını bulunduran bir kitapçık almayı planlıyorum lazım olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 16 Nisan 2021; 13:17:2 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mr.Mario kullanıcısına yanıt

Hocam ABD'de olsam jip lazım olur güzel bir tane land rover alıp modifiye edilebilir bu iş için ama Türkiyede çok zor Acil Durum Çantası Hazırlamayı Düşünüyorum 

• Land roverlerin zaten eskileri sahin parasina satiliyor.

• Mr.Mario kullanıcısına yanıt

nerede şahin parasına satılıyor Acil Durum Çantası Hazırlamayı Düşünüyorum 

En temizi aşağı yukarı 150-120k

71k olanlar genelde sorunu oluyor söylemiyorlar.

• Hocam kusura bakmayin ladalarla karistirdim

• Ben de böyle bir şey yapmak istiyordum ama fiyatları görünce gerek yok dedim aşırı pahalı tutuyor aga bunlar.

• İlgi çekici konu.. Bence işe kendini savunabileceğin aletlerle, mümkünse ruhsatlı silah ile başlayabilirsin.

Malum her olayda kaos çıkarıp birbirini gasp etmeye çalışan bir milletiz. Bu ve bunun gibi afetlerde ilk korkum yağmacılar olur.

Kısa sürede can güvenliği sağlamalık bir sığınak, buluşma noktası, kaçış bölgesi düşünülebilir.

Alınacak şeyler arasına, su arıtıcı (kaliteli), ağrı kesici, uzun süreli dayanan kraker vb. yiyecekler alınmalı.

İnternetin olmaması ihtimaline karşın, harita; uydu telefonu hakkında (nerede bulunur, nasıl kullanılır) bilgiler toplanılıp, önemli yerlerin telefon numaraları alınabilir.

Üşümemek için de bazı çözüm yolları bulunmalı.

İletişim kurmak için de bazı çözüm yolları bulunmalı.

...

• quote:

Orijinalden alıntı: ChevyLacetti

İlgi çekici konu.. Bence işe kendini savunabileceğin aletlerle, mümkünse ruhsatlı silah ile başlayabilirsin.

Malum her olayda kaos çıkarıp birbirini gasp etmeye çalışan bir milletiz. Bu ve bunun gibi afetlerde ilk korkum yağmacılar olur.

Kısa sürede can güvenliği sağlamalık bir sığınak, buluşma noktası, kaçış bölgesi düşünülebilir.

Alınacak şeyler arasına, su arıtıcı (kaliteli), ağrı kesici, uzun süreli dayanan kraker vb. yiyecekler alınmalı.

İnternetin olmaması ihtimaline karşın, harita; uydu telefonu hakkında (nerede bulunur, nasıl kullanılır) bilgiler toplanılıp, önemli yerlerin telefon numaraları alınabilir.

Üşümemek için de bazı çözüm yolları bulunmalı.

İletişim kurmak için de bazı çözüm yolları bulunmalı.

...

Silah mevzusu 21 yaşında yeni mezun işsiz bir genç için biraz sorun olacaktır.

En fazla yay ve ok alabilirim ve tatik bıçak testere niyetine kullanılan m9 bayonet tarzı.

Genelde toplu gasp ve yağmalara karşı bir planım var aslında. Diyelim ki Dünya ordularının bile başa çıkamadığı ve başarısız olduğu bir durumda kaos meydana gelecek dediğin şeyde haklısın.

Ancak ülkede silah almak bile başlı başına maaliyet. Taşıma ruhsatı almak zaten ap ayrı bir dert Türkiyede.

• up

• Çanta bence iş görür. Mre ye bulaşmaya gerek yok konserve iyidir. Aşağıdaki mesajınızda gördüm. Eğer işsizseniz bunları toparlamak zor olur.

• Selamlar, seçtiğiniz çantanın sizi yarı yolda bırakmaması ve nadir de olsa sırtınızdayken koşabilmeniz gerekebilir. Aşşağıda bana göre bu çantanın içerisinde olması gerekenleri sıralayacağım.

- Snickers
    - Yulaf
    - Düdük
    - Su geçirmez çakmak
    - Uyku tulumu
    - ultralight olarak tabir edilen hafif bir çadır
    - Taktik fener
    - Tabanca ve yedek şarjörler
    - Lifestraw
    - Sizin de bahsettiğiniz gibi köyleri de içerisine alan bir harita
    - Multitool
    - İlaçlar
    - Duct Tape
    - Powerbank (Solar olanlarının pek işlevsel olmadığını duymuştum.)
    - İçinde su kaynatabileceğiniz ve yeri geldiğinde yemek dahi yapabileceğiniz bir kap.
    - Pusula
    - Pala tarzında yeri geldiğinde nacak niyetiyle kullanabileceğiniz bir bıçak
    - Hafif bir kaşık çatal seti
    - Fener için yedek piller
    - Sinek kovucu sprey
    - Su için bir camel bag veya matara
    - Paracord ip
    - Küçük bir kağıt-kalem
    - Shemag
    - Büyük çöp poşeti
    - Plastik kelepçe
    - Karabina
    - Küçük bir ilk yardım kiti
    - Yedek kıyafet

Bunlara ek olarak gps cihazı ve telsiz koyulabilir. Silah edinmenin ülkedeki yasal sorunlarının ben de farkındayım, ancak bahsettiğiniz bir durumda unutmayın ki silahı olan sıradan bir adam gelip tüm çantanızı alabilir. Kol saati, bir miktar para ve kimlik gibi üzerimizde halihazırda taşıdığımız şeyleri bu listeye eklemedim.

Bu her ne kadar hobi gibi yaptığımız bir faaliyet olsa da, gerektiğinde hazır olmak benim de kafama yatan bir tutum. Hepimizin karşılaşmamayı umduğu ekstrem koşullar çoğumuzun karşısına hayatı boyunca hiç çıkmayabilir, yaptığımız tüm bu hazırlıklar bu sayede çöpe gidebilir ama bir kere başıma geldiğinde keşke demek yerine hazırlıklı olmayı yeğlerim.

• Açıp film izleyesim geldi la öyle güzel yazmışsınız ki...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakız,morfin,çakı,çakmak,el feneri(çok gerekli) şarj edilebilir pil su arıtıcı (taşınabilir olanlardan) konserve,havası çekilmiş yiyecekler,ilk yardım malzemesi,
    Ek olarak delirmemek için
    Radyo
    Herhangi bir masa oyunu
    Satranç
    Puzzle
    Bunlarda iş görür zombi istilası istiyorsan haber verin hocam öyle istilalardan tırsarım ben çok plan yaptım

• bunu unutma

Acil Durum Çantası Hazırlamayı Düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.