Şimdi Ara

acil format atamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar laptopuma format atmak istiyorum ama flopy diski yok bu yüzden bir PCden baslangıc CDsi oluşturdum ve laptopun boot ayarlrını cd rom yaptım ve baslangıç CDsini yerleştirip bilgisayrı başlattım.
    sonra (DR DOS) A:\) YAZISI CIKTI VE BEN ÖNCE C: SONRADA FORMAT C: YAZDIM ANCAK SÖYLE BİR UYARI CIKIYO

İNVALİD DRİVE, OR FORMAT NOT SUPPORTED
    FORMAT (/HELP) drive: (/F:size) (/N:sectors /T:tracks (/1) (/4) (/8)
    (/A) (/B): /S) (/J)) .........................
    (DR-DOS) c:/)

BU SORUNU NASIL CÖZEBİLİRİM. TESEKKURLER

• Dostum windows cd sinden format atmayı denesen.Xp ya da Home edition yükleyeceksen bunu windows cd sinden de yapabilirsin

Elinde varsa Xp ya da home cd si nasıl format atman gerektiği konusunda yardımcı olabilirim
  • evet xp prosyonel var ama oradan yapamıyorum
    yardımcı olursan sevinirim
  • dosya sistemin ntfs ise dosta görünmea o hdd bölümü. xp cd sini tak cd den boot et(cd den başlat). ilk çıkan soruda(kurtarma konsolu ile tamir et-devam et). kurtarma konsolunu aç de. çıkan dos satırına artık format c: diyebilirsi. eğer zaten windowsu kuracaksan kurulumdan önce zaten formatlamak isteyip istemediğini sorar sana(gerçi biçimlenmiş xp cd sine göre değişir.)
    kolay gelsin
  • arkadaslar dediginiz gibi yapıyorum boot ayarları cd de ancak xp cd sini takıp başlattıgımda ilk önce
    ön yükleme için bir tuşa basın diyo ancak basınca aynı yerde uzun süre kalıyo ekran hep o sekilde kalıyo 10 dakika kadar bekledim. sonra dayanamayarak bilgisayarı tekrar başlattım bu sefer windows direk açıldı cd'yi görmedi bile. windows acııkken cd'yi takıp windowsu yükle diyorum bu sefer gene hiç bir işlem yapmıyo hep cd'nin ilk açılış sayfasında takılı kalıyo
  • cd de bi prblem olmasın. başka cd ile dene bi de.
  • Bilgisayarına Xp mi yüklü yoksa 98 mü onu sorayım.ve ilk defa mı format atılacak??

Ona göre antalacağım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya cd de sorun oldunu sanmıyom cunku aynı cd ile aynı bilgisayara xp yi yukledim ancak tamamen yeniden yuklememiş çünkü bazı virüslü dosyalar hala duruyordu. simdi ise format atıp yewniden yuleme yapmak istiyorum ve basaramıyorum
  • SATA hdd kullanıyosan tanıtman gerekebilir....
  • bilgisayara xp yuklü, ilk defa format olmayacak, tür ntfs 10 gb tek c hard diski var ona atılacak, flopy yok,
  • cd den boot dan başka bi çare görünmüyo. o da olmuyo diyosun. o zaman bi arkadaşının bilgisayarında fortmatlayıp geri senin bilgisayarına takacan. formatladıktan sonra 'fix mbr' ve 'fix boot' komutlarını da kullan...
    kolay gelsin......
  • Xp yüklüymüş gibi anlatıyorum..

Öncelikle bios ayarlarından first boot u cdrom yapmalısın.Bunun için biosa girip Boot ayarlarını kontrol et

Sonra Xp cd sini sürücüye takıp bilgisayarı yeniden başlat ve ekranda "cdden önyükleme yapmak için bir tuşa basınız" yazısı çıkınca bir tuşa bas.Böylece cdden XP için gerekli dosyalar bilgisayarına yüklenecek. Ekrana windowsunuzu onarmak mı yoksa yeni bir yükleme yapmak mı istediğinizi sorar.Sen yeni yüklemeyi seç.Sana windowsun nerede yüklü olduğunu gösteren bir sayfa çıkar.Burada yapman gereken windowsun yüklü olduğu yeri silmendir.Seçeneklerde bu bölümü sil gibi bir seçenek çıkar bunu seçip eski windowsunu sil.Silme işlemini yapınca bu hdd istersen 2 ye bölebilirsin .Bunu "Bölümlenmemiş alanda yeni bölüm oluştur" seçeneğini seçip yapabilirsin istediğin kadar yer ayırıp D bölümünü oluşturabilirsin burada.

Bölüm oluşturma işlemini yaptıktan sonra (istersen tabii) windowsu nereye kurmak istediğini sorar sen c yi seç ve işlemi onayla

Buraya kadar anlattıklarımda karışık bir yer varsa sorabilirsin

Ayrıca bu işlemleri yavaş yavaş her adımda yazılanları okuyarak yaparsan sorun çıkacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sp@wn -- 12 Mart 2006; 14:43:36 >

• ya aynısı bendede war 3 gündür arastırıyorum hep soruyom ama olmuyo dostum senin geldigin yere kadar gelebildim bende anca ama ordan sonra ne yapıcaz zzzz
    quote:

Orjinalden alıntı: kemalaka

arkadaslar laptopuma format atmak istiyorum ama flopy diski yok bu yüzden bir PCden baslangıc CDsi oluşturdum ve laptopun boot ayarlrını cd rom yaptım ve baslangıç CDsini yerleştirip bilgisayrı başlattım.
    sonra (DR DOS) A:\) YAZISI CIKTI VE BEN ÖNCE C: SONRADA FORMAT C: YAZDIM ANCAK SÖYLE BİR UYARI CIKIYO

İNVALİD DRİVE, OR FORMAT NOT SUPPORTED
    FORMAT (/HELP) drive: (/F:size) (/N:sectors /T:tracks (/1) (/4) (/8)
    (/A) (/B): /S) (/J)) .........................
    (DR-DOS) c:/)

BU SORUNU NASIL CÖZEBİLİRİM. TESEKKURLER
  • spawn ve scorpion tesekkurler . dediklerinizi yapıyorum umarım basarılı olur..

ayrıca yeni fark ettim benim bilgisayar suanda cd sürücüyü tanımamaya basladı garip bir durum bilgisayarımı acınca d sürücüsü yok dogal olarak xp cd sinide görmüyo kafayı yiyecem...
    ali desisero isimiz zor anlasılan
  • merhaba,

cihazın modeli daha once yuklu olan işletim sistemini yazabilirmisin ?

yukarıda arkadaşların anlattıklarını dogru uyguladıgını varsayar isek...

ilk işin bir kaç xp cd si bulman....

Birkaç denemeden sonra cd surucusunu gormemesi olabilir.( daha once ben tanık oldum böyle soruna .) bilgisayarı kapat 10 dk kadar bekle...

dostum hangi donanım sistemin olursa olsun birden fazla denemeden sonra tekliyebilir...

dinlendir biraz. sonra arkadaşın anlattıklarını yap. yedek olarak bir de win98 cd si bulundur elinin altında.

saygılarımla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.