Şimdi Ara

!!!!ACİL!!!! HP DV7 ANAKART ARIZASI - USTADLARİN YARDİMİNİ BEKLİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, hp dv7 modeli bir notebook var elimde, tahminimce anakart arızası var. Power tuşuna basınca işlemci fanı çalışıyor gibi oluyor 1 saniye içinde devreden çıkıyor. Notebook açılır gibi olurken açılmıyor. Tecrübesi olan arkadaşların ve bana tecrübe katıp birşeyler öğretebilecek işin erbablarının yardımını bekliyorum. Tamir edilemiyecek birşey olacak değil. Teknik bilgi lazım sadece ve o bende eksik. İlk startı verdiğim de güç yetmiyor sanki veya başka birşey ilk olarak arızayı nerede aramam lazım ? Adaptör , ramler filan sağlam. Bunlarla ilgili birşey değil zaten anakartla ilgili. Yardımınızı bekliyorum. İyi günler
     !!!!ACİL!!!! HP DV7 ANAKART ARIZASI - USTADLARİN YARDİMİNİ BEKLİYORUM

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• senin yapcağın iş değil iyi bir tamirci bul hiç ellemehttps://www.youtube.com/watch?v=wEVv7p--JDc
  • Eğer gözden çıkardıysanız ya fırınlayın ya yakın. Tavsiyem fön makinasıyla. BGA çipleri 5 er dakika yüksek ısıda fön makinasıyla ısıtın bilyalar otursun...

%70 düzelecek

• Fön makinası değil de sıcak hava istasyanlo havyam var ve neden benim yapacağım iş olmasın ? Benim neyim eksik ? Anakartı gözden çıkardım ben sadece teorik bilgi lazım bana şu şu sebepten dolayıdır diye hocam . Tecrübe edineceğim bu anakart sayasinde teşekkürler hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

senin yapcağın iş değil iyi bir tamirci bul hiç ellemehttps://www.youtube.com/watch?v=wEVv7p--JDc

Anakartı gözden çıkartmayın. Sizin tamir edebileceğiniz iş degil. Servise gönderin.

• hocam ben kullanıcı değilim. Üniversite öğrencisiyim. Arızalı cihaz alıp tamir edip satıyorum daha 1 ay oldu. Elektronik tecrübem 3 yıllık bir geçmişe dayanıyor. Buda aldığım bir cihaz ben chipset arızalı cihaz alıp yapıyorum gerekirse chip değişimi yapıyorum. Anakart arızalı cihaz buldum iki tane tecrübe olur diye aldım. Tecrübe edineceğim birşey için harcadığım paraya bakmam çünkü ileride bana kazandırır, kazandırmasa da beni farklı kılar. Yabancı kaynaklarda arıyorum arıza tamirlerini bunu da aradım bulamadım. Yabancı dilim ( ingilizce ) iyi seviyede var. Fakat bu cihaz için bulamadım. Sizin gönderdiğiniz video karşıma çıkmadı mesela. Çokta aramış değilim 1 gün uğraştım sadece. Daha detaylı tecrübe edinmek için konu açtım buraya. Çok teşekkürler size. Bu chipten olabileceğini düşündüm fakat üstelemedim. Anakarta elimde ölçüm cihazı arızalı parça , cpu voltajı çıkıyor mu gibi şeyler aradım. 1-2 gün içinde deneyeceğim ama dediğim gibi olmaya da bilir öncesinde farklı işlemler uyguladım biraz. Çok teşekkür ederim size . 😊

• splet S kullanıcısına yanıt
    darılmayında ilk mesajla son arasında çok fark var, kendiniz deneyerek değilde birinden ne neden yapıyoru görerek öğrenirsiniz çip değişimi yapan biri burada bu konuyu açması garip geldi bana.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim tek bilgim görüntü sorunları ve ya basit arızalar bilgi topluyorum birşey kaybetmem sanırım kesinlikle darılmıyor sizin düşünceniz. Çok teşekkürler

• Denediniz mi hocam resolderi

• Evet hocam aynı sorun devam ediyor

• Sorun çözülmüştür. Teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.