Şimdi Ara

Acil ihtiyacım var lütfen destek arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Allahın belası birşeyle uğraşıp duruyorum 1 haftadır lütfen bir yol gösterin yardım edin yoksa yakıcam elimdeki modemleri ! Derdimi kısaca aşağıda açıklamaya çalıştım yardımlarınızı bekliyorum.

2 adet ofis var ve ofislerde "TPlink 300M Wireless N ADSL2+ Modem Router Model No. TD-W8960N" cihazlarını kullanıyorum. İki cihazın aynı olma sebebi vpn desteği olması zamanında bu işlev bana yetiyordu o yüzden bu şekilde alınmış ve kurulmuş. Şimdi cihazları değiştirmek bana külfet geliyor çünkü içeride tanımlı bir sürü port ayarlarım v.s mevcut. Her iki ofisde aşağıdaki network yapıları var. Ben ana ofis olan "a" ofisine çok basit bir 2.ssid tanımlayarak misafir networkü açmak istiyorum. Gelen misafirlerim bağlansın hem ana networkün şifresini vermeyeyim hemde dosya güvenliğimi sağlayayım.

Birkaç access point cihaz buldum bunları farklı modda çalıştırarak yeni cihaza farklı bir network verdim (istediğim 192.168.3.0/24). Akabinde farklı bir ssid verdiğim zaman bu ssid'ye dışarıdan bağlanıyorum fakat ya internete çıkış yapmıyor yada ana modemden gelen ip bloğunu görerek dışarı çıkıyor (192.168.1.0/24 bloğunu). Aynı zamanda da ana modemiminde kafasının karışmasına neden oluyor.

a ofisin networkü 192.168.1.0/24
    b ofisin networkü ise 192.168.2.0/24

Hangi cihazı kullanarak hangi modda nasıl ve ne yöntemle yapacağım hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Örn şu an denediğim cihaz airties air5443 router modem. ana modemden kabloyu yeni modeme çektim ssid verdim farklı ip bloğunu verdim bağlandım. Fakat google'a ping atıyorum ama web browserdan erişemiyorum. çıldırıcam.

• up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil yardıma ihtiyacım var
    13 yıl önce açıldı
    arkadaşlar acil bir sorum var !
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.