Şimdi Ara

ACİL İŞLEMCİ SORUNU üstadlar özellikle Nihat Abi bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • üstadlar işlemcimin (Phenom II 710) sağ üst köşesinden ortadaki diş kırıldı ama pc şu an çatır çatır çalışıyor ne yapmalıyım.

(ailem kırıldığını bilmiyor) ne yapsam pc çatır çatır çalışıyor hiçbir sorun yok gibi

• kırılan bacak bos bacak da olabilir herhangibi sorun yaratmıyosa sorun yoktur.
    fakat bi sorunla karsılasırsan gider lehimletirsin.
  • ha bu arada ben tarkolar

bu abimin üyeliği forumu açtığımda çıkışa tıklıyorum çıkış yapmıyor sayfayı yenilemesine karşın orada yazdım ancak çıkış yapabildim her neyse bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: jorki

kırılan bacak bos bacak da olabilir herhangibi sorun yaratmıyosa sorun yoktur.
    fakat bi sorunla karsılasırsan gider lehimletirsin.

hocam lehimletirim de bacağı bulursam ufacık birşey zaten ama nerde olduğunu biliyom şükür ufak bir kutunun içinde ama karton koli araya kaçmışsa ayvayı yedim demektir. ara dur sonra

bos bacak ne oluyor hocam

• Kirilan pin'i atmadin dimi.?
    Atmis olsan bile eger ilgili pin, topraklama veya bilgisayarin kullanmadigin bir ozelligi icin kullaniyor olabilir. Bu sebeple bisey hissetmeyebilirsin. Bu yuzden "bos bacak" deriz. Mesela benim arkadasim eski AMD islemcisinin bir pin'ini kirdi.. Bilgisayar PS/2 mouse haricinde catir catir calisiyor ama ne yaparsak yapalim PS/2 mouse takildigi bile gozukmuyordu. Yerine bir bakir parca bulduk, koyduk calisti.. sonra temizlerken iletisimsizlik yaratiyor diye cikarttik o bakir parcayi.. Ne mi oldu? USB mouse kullaniyor artik.. yani korkacak bisey yok..

Eger pin'i bulabildiysen ve takmak istiyor isen, bir 0,5 kalem aliyorsun ve ilgili pin'i arkadan kalem ucunun destekleyerek, pinin ucunun disarda kalacagi sekilde kalemin ucuna yerlestiriyorsun. cok hafif cakmak ile isittiktan sonra, havya ile cok az lehim suruyorsun.. bakir oldugu icin yapisacaktir. ondan sonra hazir sicakken, kopan yere degdiriyorsun.. eger pin yapsirsa kalem ucunu yavasca cekiyorsun, pin olmasi gerek yerde kaliyor. Tabi el yetenegi gerektiriyor biraz. Bu sebepten bazilari iyi bildikleri kuyumculara goturuyor.. Gercekten yapiyorlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 26 Temmuz 2010; 15:58:04 >

• towarscake hocam çok sağol

şu an ps2 mouse usb klavye ve lan girişini kullanabiliyorum. ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım

tek değişiklik ekran kartının üzerinde yanan over temp protect led i kırmızı kırmızı yanıyordu artık yanmıyor. sorun olmaz tahminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarkolar -- 26 Temmuz 2010; 16:22:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarkolar

towarscake hocam çok sağol

şu an ps2 mouse usb klavye ve lan girişini kullanabiliyorum. ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım

tek değişiklik ekran kartının üzerinde yanan over temp protect led i kırmızı kırmızı yanıyordu artık yanmıyor. sorun olmaz tahminim

ha bu arada bos pin ne demek jorki hocam bos pin demiş manası ne?

islemci dedigimiz hadise esasen bir paket gibidir. bazi parcalar ne olursa olsun hep aynidir. Sogutucu, pinseti ve islemci uzerindeki sogutucuya degen metal kapak. ama saece icine konan cekirdeklerin bulundugu devre farklidir. Bazi islemciler tamamen farkli olsa bile, pin yapilari ayni olabilir. Atiyorum X firmanin bundan sonrasi icin kullanacagi pin sayisi belli olursa, islemci mimarisi farkli olsa bile ayni pin seklini(soket yapisini) kullanabilir. Yani hazirda elimde soket ve pin tabani hazirken, uzerine islemciyi basarim diye dusunup, soket degistirmiyor ama esasen bazi pinleri kullanmamis oluyor.. Bu sebepten aslinda calisir gibi gozukse de, orda pin kaliyor ve o pin kullanilmiyor. Yani pin bosta iste..

Islemci ne kadar gelismis olsa bile, aslinda bilmedigimiz bir kac ozelligine ait pinleri uzerinde barindiriyor.. Ne kadar istesek de bu ozellikleri kullanamiyoruz. Cunku ne olduklarini bilmiyoruz.. Kullanamadigin bir teknolojiye ait bir pin de cok onemli bir sorun teskil etmiyor..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.