Şimdi Ara

Acil - Laptop - Sadece ışıkları yanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Asus x55a laptop bilgisayarım var 5 yıllık. Kapattım bir daha açtığımda görüntü gelmiyordu.

- Sadece power ışığı yanıyor
    - Caps Lock-Num Lock ışıkları tepki vermiyor donuk durumda
    - Harici ekrana görüntü vermiyor
    - Ram değiştirip denedim sonuç aynı

Sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Sorun anakart arızası mıdır kesinlikle? Yani işlemci gibi başka bir parça arızası olma ihtimali nedir? Anakart değiştirirsem sorunun çözülmeme ihtimali nedir?

Sınav hazırlığı için video dersler ve kitaplar kullanacağım bu yüzden çok önemli arkadaşlar, acil yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3ECC2D858 -- 29 Ağustos 2018; 16:47:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anakartina enerji geliyor o da enerjiyi alip HDD ye veriyor anlamina gelir o ışıklar. Caps lock gibi ışıklar windows açıldıktan sonra işlev görür buradan bilgisayarın windows ile bir problemi var olduğunu gösterir. Ram ile ilgili bir problemin olduğunu sanmıyorum. Bir bilgin yoksa bilgisayarcı ya götür. Eğer tecrüben varsa bilgisayarı sök ekrana giden fleps cıkmış ya da kopmuş olabilir. Ramların yerine iyi oturduğundan emin ol ve ilk değiştirdiğin sekilde tak yerlerini değiştirme.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KitapAyracı kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap için teşekkürler
    ekrana giden kabloyu kontrol ettim sorun yok
    Harici ekrana da görüntü vermiyor
    Ramler yerinde, başka ramlerle değiştirdim yine aynı
    Windows değil BIOS a dahi giremiyorum çünkü hiç görüntü-tepki vermiyor
    HDD ışığı sadece ilk açılışta yanıyor sonra sönüyor yani diskten veri okumaya çalışmıyor bilgisayar. Sadece power ışığı kalıyor geriye

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğin problem sanki bir kablonun yerine oturmadığı ve bu yüzden sadece enerjinin geldiğini gösteriyor. Sağlam bir tamirciye götürmende fayda var 100 lira gibi bir fiyat çıkartacaklardır.

• KitapAyracı kullanıcısına yanıt
    Hocam bu belirtilerin anakart arızasından farkı nedir?

• Anakart arızası bilgisayarın açılıp sonra bios ekranı gelmeden fiuv diye kapanması sonucu olur diye biliyorum. Burada siz laptop un içini açmış ve pinlerden ya da flex lerden birisinin yerine oturmaması ya da kopması gibi anlamlandiriyorum . Keşke yakın olsak da bir bakma şansım olsaydı. Ama burada belirtilen şeylerden bir sorun çıkartmaya çalışıyoruz.

• Hocam yakin zamanda bilgisayari açmadim yine de oturmamış bir kısım da olabilir zamanla yerinden oynadıysa,

haklısınız buradan tam yorum yapılmaz yine de ihtimalleri konuşuruz

cevap için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3ECC2D858 -- 29 Ağustos 2018; 17:29:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.