Sevgili DH hocalarim.Genelde herkez acil yazıyor. Benim problem acil olmadığı için böyle bir başlık uygun gördüm.
Is yerindeki bilgisayar bu zamana kadar sorunsuz calisiyordu. Son iki haftadir 2 gunde 1 kere bir anda kasiyor. Tahminimce Explorer ve/veya firefox dan kaynaklanıyor ve cpu %98 lerde çalışıyor. Task managerı açıp,ön planda çalışan bütün programları kapatmak zorunda kalıyorum. Bazen kapatamıyorum ve reset tuşuna basarak komple kapatıyorum, haliyle üzerinde çalıştığım dosyalar uçup gidiyor.
- Bilgisayarın işlemcisi i3-4170 3,7ghz, 4gb memory , 64-bit - performans gerektiren bir şeyde yapmıyorum Yaptığım; fazla sayıda segme açıyorum ve explorer ve firefox u aynı anda kullanıyorum. yani ikisindede segmeler açıyorum. Bunlarla birlikte word, ppt, excel(fazla sayıda dosyayı aynı anda kullanıyorum) adobe, outlook yi programlarını da kullanıyorum. Zaten bunları hergün yapıyorum ama kasmalar 2 günde 1 oluyor. Bazen 2 gün üst üste.
- Format atamam çünkü bilgisayar kurulu paylaşım programları falan var. Gidip teknik ekipden rica etmem lazım.
Sanki kasmalar olunca, biri bilgisayarıma girip dosyaları aktarıyo, işlem bitincede bırakıyor gibi hissediom. Virüs programınında süresi bitti. Söyledim müdüre ziktir et dedi, kihkihkih güldü.
Bu sorunun problemi ne olabilir? Veya tespit etmek için ne yapabilirim?
Merhabalar,
Bilgisayarın özellikler, belirttiğin işlemlere göre gayet normal.Lakin iki tarayıcıdan da aynı anda çok sekme açman belleği yoruyordur.
Önerilerim ise;
1) Windows 7 veya 8 kullanıyorsanhttps://www.bleepingcomputer.com/download/combofix/ programını indir.Bilgisayarındaki register ve root virüslerini siler. Windows 10 da çalışmamaktadır. 2) CCleaner programını indir ve programı açınca örnekteki gibi kutuları seçin. Sadece 'Boş Alanı Temizle' seçmeyin. 3) 'Hard Disk Sentinel Professional ' kurun ve HDD ömrüne yani Healtına bakın eğer düşük ise yine bu sebepten takılmalar yapabilir.Ayrıca görev yöneticisi den Disk performasına bakın %100 ise takılmalar olabilmektedir. 4) 'Driver Booster 4' tüm sürücüleri günceller ve uyumsuz sürüleri bugları temizler. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. 5) HDD sağlık durumu %100 ise Diski defrag yapmanız gerekmektedir.Bakım denilebilir. Bunun için klavyede 'Başlat+R' çalıştır ekranı çıkar buraya 'dfrgui' girin ve çalıştırın.Analiz edin ve birleştir deyin.Performansını epey arttıracaktır. Ayrıca bunu yaptığınızda Disk %100 kullandığını göreceksiniz.Çünkü bir nevi dağınık dosyaları topluyor.Yorucu bir işlemdir.
Şimdiden Kolaylıklar Dilerim.
OyunSeverlerKulubu
kullanıcısına yanıt
İlgin için teşekkürler. Sıradan başlayıp teker teker deneyeceğim yazdıklarını. Daha sonra geri bildirim yaparım.
(Sana notum 10 kanka):)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme