arkadaşlar samsung hd501lj modelini aldım. sata2 500 gb 16 mb cache. anakartım msi nforce2 k7 delta ve sata 1 destekli. vindowsum normal ide harddiske kurulu ve jumper ı master da. yeni aldıgım hdd yi taktım pc normal sürücü yüklemsini yaptı. fakat sata dan bağladıgım bu hdd 127 gb olarak gözüküyorç her türlü jumper ayarını denedim ama aynı _? lütfen yardım edin ?
yeni aldıgın 500 gb tek bagla windows kurulum ekranına gel bakalım ne gözükecek orada..
evet bu dediğinide aynen yaptım. ordada 127 olarak gözüküyor. biçimlendir dedim kaç kez fakat aynı, yani bu bence anakart yada bios la alakalı birşey olabilirmi ?
İlk önce anakartın biosu 127 gb tan büyük HDDleri tanıyor mu?, gidip anakartın sitesinden bakacaksın, bios updatelere! gerekiyosa bios UPDATE yapılmalı! anakart sorunu gibi geldi bana... Bios update'ten sonra sorunsuz tanıması gerekir 500 Gb HDD'yi, veya 4'e bölebiliyormusun 4x125 Gb. gibi bu sorunun çözermi?
hayır bios tanımıyor. sorun orda zaten. internette buldugum en güncel bios versiyonuda ocak 2005 tarihli. benimpc yi aldıgım tarihte oydu zaten. yani bios güncellemek te işime yaramıcak. samsung sitesi nde 130 gb engelini kladırmak için bi program vermiş. diskete yazıp boot la çalıştırılan bir program. son çare onu denicem.