Şimdi Ara

ACİL!! samsung mu? Sharp mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. iki buzdolabı arasında kaldık.
    Samsung RF50K5920SL/TR
    Diğeri
    SHARP SJ-EX820F/SL BUZDOLABI
    hangisini almalıyım acaba???

• iki buzdolabından en sıkıntı çıkaracak olanı sharp'tır. Servis ağı hiç güçlü değildir ürün çok iyi olabilir ama eve gelip teslim ettiklerinde bir tarafı vuruk yada arızalı çıkarsa bile muhatap bulman zorlaşır. Bu yüzden tavsiye etmiyorum..Paranla rezil olmak istemiyorsan tercihim samsung olurdu onun servis ağı sharp'a göre daha iyidir Arçelik gibi olmasa da bu böyle..
  • xeon78 X kullanıcısına yanıt
    Beni de endişelendiren bu aslında. Servis. Peki Samsungun bu modeli hakkında bilgin var mı Hocam?
  • Aynen Sharp türkiyede gerekli olan istekleri karşılamaktan uzak bir japon firması. Kötümü elbette değil ama sıkıntı yaşadığında örneğin kompresör arızalansa aylarca buzdolabın olmadan baya zaman geçirebilirsin. Hiç riske girmeye değmez evde oklavayla kovalanmak istiyorsan o ayrı tabi :) samsungla alakalı bir fikrim var desem seni yanıltmış olurum arkadaşım. öncelikle servisi yaşadığın yerde varsa sıkıntı olacak bir durum yok tabii servisin kaliteside önemli sana derse parçası sipariş verildi kore den gelecek bittin sen :) eşin seni ne yapar bilemiyorum. Buzdolabının da kötü olabileceğini sanmıyorum samsung'un ürünleri kalitelidir. Ailen büyük sanırm gardrop tipi bakıyorsun. Yanılmıyorsam bu tipteki buzdolapları fazla elektirik harcıyor durumun müsaitse sıkıntı yapılacak bir durum değil. Bende yeni bir buzdolabı bakıyorum evdeki küçük kalmaya başladı. Daha dün baktım mağazalara.. Arçelikte 3650,00 fiyat verdiler gri buzdolabıydı. siemens bosch lara da baktım arçelik servisten tanıdığım bu işten anlayan arkadaşımla görüştüm bunlar alman malı değil miş burda çerkezköyde üretiliyormuş profiloda aynı gruptaymış. Malum servis olarak arçelik beko grundig türkiyede baya güçlü bu konuda yarın başım ağrımasın diye sanırım seçimim arçelik olacak. Şuan kullandığım buzdolabıda arçelik 4 ay önce bozuldu. Kompresör arızalıymış 7 yıl garantisinin bitmesine 2 ay kala para vermeden hızlı bir şekilde hallettiler.. En fazla 3-4 gün sürdü. Servis önemli bunu unutma..

• https://www.enplus.com.tr/hitachi-solo-buzdolabi-siyah-r-w660pru3-gbk/
    https://www.enplus.com.tr/hitachi-r-w720fpru1x-buzdolabi-auto-ice-maker-gbk/

üstteki modele bakarsan alternatif olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shazneci -- 13 Eylül 2017; 23:36:53 >
  • Aşağıdaki modeller arasında uzunca bir araştırma ve defalarca bayileri dolaşıp, dolapları tekrar tekrar inceledikten sonra kararımızı SHARP SJ-EX820F/SL yana verdik. Mağazalarda bulamadığımız SHARP'ı ise bir yakınımızın kullandığı SJ-EX810VSL modelini inceleyerek değerlendirdik. Benzer modeller arasında kararsız kalanlar için yorumlarım yardımcı olabilir.

SIEMENS KG86NAI42N
    Yeni bir model ve yıllık elektrik tüketiminin 252 kWh/yıl olması ile alternatiflerimiz arasında ilk sıradaydı. Hatta bir çok bayi dolaştıktan sonra sipariş için Firma yetkilisi Serdar Bey(shopsiemens) ile iletişime geçtim. Kendisi ürünle ilgili her konuda içtenlikle yardımcı oldu (Bu modeli düşünenlerin mutlaka Serdar Bey ile iletişime geçmelerini öneririm). Buzdolabının kombi ve genişliğinin 86 cm olması dolabın kapağını her açtığınızda koca bir kütleyi hareket ettireceğiniz anlamına geliyor. Düşündükçe bu durum çok pratik gelmedi. Daha çok yükseklik ve genişliğe odaklandığımız için buzdolabının 84 cm'lik derinliğinin dolabın kabinden epeyce bir dışarı taşacağını da sonradan fark ettik. Bu nedenlerle siparişimizi iptal ettik.

HITACHI R-W660PRU3
    Markayı tartışmaya gerek yok ama model tartışmaya açık. Yanlış öğrenmediysem 2010'dan beri model ufak revizelerle üretilmeye devam ediyor. 4 kapılı bir dolap olmasına karşılık buzluk kısmının üstte, bölmesiz olması, uzun zamandır üretimde olması nedeniyle iç ve kontrol paneli tasarımının biraz demode kalması, kapı tutacaklarının basitliği
    bu modeli ilk başta bakıp geçtiğimiz bir ürün haline getirmişti. Fakat, enplusın ay başında bu modelde ilk incelediğimizdeki satış fiyatından neredeyse %40 indirim uygulamasıyle model tekrar değerlendirme listemize girdi. Nihai durumda demode kalan tasarım son düzlükte kaybetmesine neden oldu.

SHARP SJ-EX820F/SL
    Boyutlarının uygunluğu, tasarımı ve kullanılan teknolojiler bizi SHARP'a doğru çekerken etrafımda "Sharp şöyle iyi, böyle kötü..." yorumları yapan çok fazla kişi oldu. Farklı markaların bayilerinde ürünleri incelerken alternatiflerimiz arasında bir de SHARP var dediğimizde "SHARP Türkiye'de artık bitti, alternatif olarak dahi düşünmeyin." gibi söylemleri oluyordu. Açıkçası ben de acaba ile yaklaşıyordum SHARP ve Teknosa aynı cümle içinde geçtiği için. SHARP kullanıcılarının değerlendirmelerini aldığımda ise çok memnun olduklarını gördüm. Bu yorumlar ve bu modelin önceki versiyonunu incelemelerim sonrasında marka kalitesine güvenerek ve servis durumu için söz gelimi kumar oynayarak bu modelde karar kıldık.

SHARP'ı dün teslim aldık. Bugün servis kurulumunu yapacak. Kurulumdan sonra da yorumlarımı paylaşırım.

• KarGAdaN kullanıcısına yanıt
    Hocam değerli yorumlarınız için teşekkürler.
    Uzun zamandan beri ben de araştırıyorum. Aslında siemens xxl 682 lt buzdolabı + derin dondurucu hacimsel olarak işimi daha çok görecek. Çünkü derin dondurucuyu fazla kullanıyoruz. ve 210 lt lik derin dondurucuya sahip olan sharp ın bize yeteceğinden emin değilim. Ancak çok benzer sebeplerden ben de siemens e sıcak bakmıyorum. 90 cm lik genişliğe ship bir dolabın tek kapaklı olması ergonomik açıdan kullanışsız geliyor bana. Bununla beraber annemler bundan aldılar. daha doğrusu bosh olanını . xxl 682 lt. 3 ay olacak Kullanımı, soğutması. hacmi vs açısından memnunlar evet. Ama çok kaba bence yahu.

Hıtachi ye gelince benzer düşünceler ile hiç bakmadım bile ona. kaldı ki buzluğunun üstte olması elememize ilk sebep.

Sharp için aynı cümleleri duyduk hep. Servis bulamasınız, bozulursa perişan olursunuz, muhatap bulmak zor vs vs. Ama nasir bozulduğunu da duyduk çok. Bulunduğum şehirdeki servisini aradım, onlardan bilgi almak için ve herhangi bir çıkarları olmadığını tahmin ettiğim için de yorumlarına güvendim.8 yıldır shaprın servisini yaptıklarını ve özellikle bu dolaplardan çok nadir şikayet geldğini dile getirdi. 8 yıl önce sharp SjEX810 olan modelinden verdiklerinden hala ses çıkmadığını söyledi. Burada alanların genelde yurt dışından gelen gurbetçi insanların aldığını çünkü onların kalitesini bildiğini dile getirdi.
    RFK
    Samsunga gelince baktığım RF50K5920Sl modeli ile SJEX820 arasında bırakan birkaç sebep var sadece. Biri dediğim gibi servis, biri çok güvenilir olduğu söylenen Ra600 gazı kulllanmaları, genişliğinin 80 cm olması sebebiyle bizim modülün içine tam olarak sığacağından mobilya tamiri gerektirmeyeceği ve son olarak üçlü soğutma sistemi. yani sağ alt bölümün hem dondurucu hem soğutucu olarak kullanılabilmesi. BU iyi bişey mi onu da bilmiyorum gerçi..
    Bu konuda bilgisi olan? Bu ve ra600 gazı ile?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung telefon almak hata mı ?
    10 yıl önce açıldı
    Buzdolabı Samsung mu Sharp mı?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yorumlar bir nebze yardımcı olursa ne mutlu.

2 saat kadar önce kurulum yapıldı. Servis ile ilgili ilk izlenimlerimden bahsetmek gerekirse; buzdolabını Ankara'daki bir bayiden aldım. İstanbul'a 2 gün sonra teslim edildi. Bayi İstanbul'da bulunan yetkili servise kayıt açtırmış . Ben sadece randevu saatini belirlemek için servisi aradım. Servis tam saatinde geldi. Buzdolabını hem kutulu haliyle, hem de açtıktan sonra detaylı şekilde incelediler. Ürünün problemsiz olduğundan emin olduktan sonra buzdolabını yerleştirip ambalaj artıklarını ve sabitleme bantlarını da söküp düzgünce toparladılar. Ürünle ilgili gerekli bilgileri ve kullanım önerilerini de detaylıca aktardılar.

Servis de buzdolabı da olumlu bir izlenim bıraktı diyebilirim.

ACİL!! samsung mu? Sharp mı?ACİL!! samsung mu? Sharp mı?ACİL!! samsung mu? Sharp mı?ACİL!! samsung mu? Sharp mı?ACİL!! samsung mu? Sharp mı?ACİL!! samsung mu? Sharp mı?

Güle güle kullanın. çok şık görünüyor. Ben de Ankaradan bir bayiden alacağım. paşacan mı sizin de aldığınız yer?
  • Çok teşekkürler. Evet, Paşacan'dan aldım.
    sakıncası yoksa hocam, kaça aldınız acaba?
  • slm,
    kaça aldınız pm atarsanız yada paylaşırsanız sevinirim
    annnemler sharp kullanıyor 15 senelik hala taş gibi
    servis konusu haricinde bu markayla ilgili tereddütüm yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.