nasıl izin verdiler lastiksiz |
Acil servis hiv AIDS testi yapılıyor mu (2. sayfa)
-
-
Arkadaş biz bunları kafamızdan uydurmuyoruz. Kaynağımız var ki yazıyoruz yorum olsun diye rastgele yerden okuyup yazmıyoruz yani. Diyanet'in konuyla ilgili fetvası:
Alıntı
metni:“Tanrı” kelimesi, Arapça “ilâh” kelimesinin karşılığıdır. “İlâh” kelimesi “kendisine tapınılan varlık” anlamına geldiğinden zaman zaman Allah Teâlâ (c.c.) için kullanıldığı gibi insanların Allah'tan başka taptıkları varlıklar için de kullanılır. “Allah” lafza-i celâli ise bizzat Allah Teâlâ’nın kendisini ifade eden özel ismidir. Bu bakımdan, kelâm âlimlerine göre “Allah” kelimesi, Cenâb-ı Hakk’ın yüce zâtına ve bütün kemâl sıfatlarına delalet eden özel ismidir. Hiçbir dilde bu kelimenin ifade ettiği özel manayı kapsayacak bir kelime bulunmamaktadır. Öte yandan “Allah” kelimesi bütün Müslümanlar için tevhid inancını temsil eden ortak bir bağ niteliğindedir. Bu sebeple Müslümanların, ibadet ettikleri tek yaratıcılarını “Allah” diye anmaları daha doğru olur. Dolayısıyla “Allah” bu adla veya “esmâ-i hüsnâ” adı verilen 99 isminden biriyle anılmalıdır.
-
En büyük kabusum. Yıllar önce Tinder'da tanıştığım biri korumasız ilişkiye girmek istemişti. Ben kabul etmediğim halde diretmişti baya. Yok en büyük fanteziymiş bilmem ne! Israr etmeye devam edince daha da kıllandım. Bilerek hastalık mı yayıyor diye. Sonrasında kabul etti ama bu kez ben istemedim. Bazı insanlar bilerek bulaştırıyor. %100 eminim.
-
Acile neden gidiyorsun onu anlamadım? Enfeksiyon hastalıkları bölümünden randevu al git, test yaparlar hemen. Bir sıkıntı varsa çıkar ortaya. Cinsel yolla bulaşan HIV'in bağışıklığı tam olarak çökertmesi yaklaşık 8 yıl sürdüğünden bir semptom yaşamazsın. Tedavisi olan bir hastalık o yüzden gidip test yaptırmak en iyisi :)
-
Üç veya altı ay sonra kontrol amaçlı tekrar yaptıracağım hocam garanti olsun diye şimdilik yeterli bu dedi doktor tanrının izniyle onlar da temiz çıkacaktır inanıyorum .
-
O mesajda tanrı kelimesi çokluğu içinde barındırmıyor yazdın yanlışını düzeltmek için Diyanet'ten konuyla ilgili kaynak göndererek açıklık getirmek istedim. Sonuçta önemli olan doğrusunu öğrenmek. İkinci konu tanrı sözü haram veya küfür gibi bir cümlem yok. Ayetler, hadisler ve alimlerin görüş birliği etmediği bir konuda haram diye kesin hüküm veremeyiz. Ancak senin deyiminle bu "kültürel doğru" değildir. Bir konuda ayet ve hadislerde bilgi yoksa alimlerin sözüne bakarız. Diyanet söz konusu fetvasında böyle yapmış ve bu şekilde belirtiliyor. Son cümleyi okursan Allah veya 99 ismiyle söz edilmelidir diye açıkça ifade edilmiş. Bunlarla kafanızı meşgul edeceğinize en faziletli kabul edilen 99 ismini dile getirin dilinizi alıştırın.
Alıntı
metni:Bu bakımdan, kelâm âlimlerine göre “Allah” kelimesi, Cenâb-ı Hakk’ın yüce zâtına ve bütün kemâl sıfatlarına delalet eden özel ismidir. Hiçbir dilde bu kelimenin ifade ettiği özel manayı kapsayacak bir kelime bulunmamaktadır. Öte yandan “Allah” kelimesi bütün Müslümanlar için tevhid inancını temsil eden ortak bir bağ niteliğindedir. Bu sebeple Müslümanların, ibadet ettikleri tek yaratıcılarını “Allah” diye anmaları daha doğru olur. Dolayısıyla “Allah” bu adla veya “esmâ-i hüsnâ” adı verilen 99 isminden biriyle anılmalıdır.
-
Hocam merhaba iyi geceler arkadaşı eve getirmişler akciğerler komple enfeksiyon kapmış hava makinesine bağlı duruyor evinde birde şu ilaçları yazmışlar tivicay ve hivent sigorta karşılıyor ama 15 bin lira fiyatı varmış toplam iki ilacın da şimdi neden tedavisinin olmadığı daha iyi anlaşılıyor aylık ortalama bütün dünyada milleti 500 dolar haraca bağlamışlar yaşamak istiyorsan alacaksın diye . Bende hala birşey yok bir kaç ay sonra tekrar gideceğim işten de izin alamıyorum sıkıntı oluyo bir kere yaptım temiz çıktım .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bldoy -- 28 Mart 2024; 1:5:21 >
-
Senin adına çok sevindim hocam -
Midesiz misiniz siz ? böyle rastgele en fazla 1 gündür tanışılan biriyle böyle bir şey yapmak iğrenç bence. Onun dışında biriyle 5 dk konuşsan temiz biri mi yoksa ortalık malı mı olduğunu anlıyorsun saf değilsen
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X