Şimdi Ara

Acil SLI yardımı LUTFENNNN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar su an elimde ati radeon rx 1950 pro ekran kartı var ve ben ekran kartımı artırmak istiyorum.su an amerikadayım ve burdayken iyi bi kart alıp donmek istiyorum sizlerden ogrenmek istedigim su.burda iki sey arasında kararsız kaldım ge force gtx280 450 dolarken ati radeon 4870 270 dolarlarda (tabi slı sız tek hali) ve eger ben ati radeon rx 1950 pro ile 4870 i slı yapabilirsem ati alcam fakat eger ole bisey yapma ihtimalim yoksa ge force alıp rx 1950 yi satacam.sizin degerli gorusleriniz almak istiyorum acaba bunu yapabilirmiyim yapamazmıyım.eger yapamazsam ve 4870 ile gtx280 arasında kararsız kalırsam sizce hangisini secmeliyim.simdiden cok tesekkurler....

• öncelikle x1950 pro ile 4870 i cf yapma şansın yok!!! sen x1950 pro yu sat yeni bir kart al derim..

2 tane 4870 alıp cf yapman daha mantıklı!!
  • İlk olarak ATI kartlarla SLI yapmanız imkansızdır. Anakartınızda crossfire desteği varsa crossfire yapabilirsiniz. SLI için de Nvidia ekran kartlarının olması dışında aynı şartlar geçerli...( SLI desteği ) Tavsiye isteğinize gelince. Gtx280 , Gtx260 veya 4870ten 1 adet almanız mantıklıdır. Gtx280 en iyisidir fakat fiyatı da ona göre yüksektir. 4870x2 de düşünebilirsiniz ama ben tavsiye etmeyeceğim...

Bütçenize göre Gtx280 , 260 veya Ati 4870ten birini seçmeniz mantıklı olacaktır...

Düzenleme : 4870x2 almak 4870 crossfire a göre çok daha mantıklı olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 09nanometer -- 3 Eylül 2008; 1:24:11 >
  • Öncelikle Nvidia Serisi SLI olur ATI ise Crossfire olur. ATI'de Crossfire yapabilmek için Crossfire destekli 2 kart lazım bunlar x1950 ile 2600xt olabilir. Ancak x1950 ile 4850 nin crossfire olma ihtimali var mı onu tam bilmiyorum ancak şuanlık yok diye biliyorum. Ayrıca benim fikrimce Crossfire ve SLI gereksiz. çoğu zaman gerek oyun desteklemesi gerek sürücü den dolayı sorun çıkmakta. Ama yine de tercih sizin eğer yapıcaksanız 2x 4870 Crossfire güzel olur
  • @09nanometer

kesinlikle katılıyorum zaten 4870 çift slot kaplıyor yani bir tane 4870 2 tane slot kapladığına göre crossfire yaparsak 4 tane kaplar

ama bir adet 4870x2 alırsan sadece 2 slot gider

zaten 4870x2 2gb

4870 cf 1 gb ediyor
  • Arkadaslar oncelikle cevaplarınız ve ilginiz icin cok ama cok tesekkurler bu kadar kısa zamanda bu kadar cok yorum beklemiyordum acıkcası. kullandıgım anakart msı neo2 fır ve crosfire destegi var sanırım ben bu crossfire ve slı konularına biraz yabancıyım aslında yani daha dogrusu ogrenemeye pek zamanım olmadı. su anda ben elimdeki rx 1950 e satmak istesem 200 den fazla ya satamam hatta 200 ytl vercek olan cıkarmı bilmem. birde son olarak ati 4870 550 dolar gtx 280 450 dolar hangisini almak daha mantıklı olur Turkiyedeki fiyatları bulamıyorum bi bilgisi olan varmı Turkiye fiyatları hakkında.cok tesekkur ederim.
  • Hocam elindeki x1950pro 200 ytl etmez:)2. el formunda 80 liraya gidiyor...o da alan olursa
    bu sebepten o kart satmayı unutun.bence yedeklemeniz en mantıklısı.hem x1950 ler emektar kartlardır.efsane bir seridir.bence dursun siz yeni bir vga alın.
    şimdi bir ekran kartı alırken birden fazla şeye dikkat etmeniz gerek.

1.fiyat
    2.elinizdeki güç kaynağının bunu kaldırıp kaldıramayacağı
    3.ihtiyaç seviyesi

fiyattan ele alalım;türkiyede saçma sapan bir + kdv meselesi oldupu için siz ordaki fiyatlara 20 dolar ilave edin.üstünede yüzde 18 kdv koyarsanız burdaki fiyatlarını bulursunuz.ama evga gibi markalar türkiyede saçma derecede pahalı...
    elinizdeki güç kaynağı aldığınız kartı desteklemek zorunda.yoksa birde burda psu almanın derdine düşersiniz.
    ihtiyaç seviyesi ise başka bir olay.kullandığınız monitör 19''-20'' civarında ise 4870x2,4870 crossfire,gtx 280 ve diğer slı sistemler gereksizdir...alınabilecek en uygun kart sanırım iyi bir(evet sadece bir tane) 4870 olur...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil yardım laptop !!!!!
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eğer crysis içinse gtx280 almalısın

ben sana anlatayım

ATI ekran kartlarında crossfire yaparsın yani 2 tane atı ekran kartı kullanırsan crossfire yapmış olursun

nvidia ekran kartlarında slı yaparsın yani 2 tane nvidia ekran kartı kullanmış olursun
  • crysis'i gtx 280 bile max detayda oynatmaz...o oyunu bir kaç seri daha max detayda oynamayı unutun...adama gtx 280 aldırıp masrafa sokmayın
  • arkadaslar peki 3. bi secenek olarak iki kart almak yerine elimdeki kart ile crosfire yapabilecegim bi kart alsam...ornegin rx 1950 ile crosfire yapabilecegim bir model...ornegin 80 dolara 2. bir rx 1950 :D veya bir ust modelde crosfire yapılabilcek bi model o zman tek 4870 kartı performansını yakalayabilirmiyim guc kaynagı konusunda ana kart konusunda bi sorun olacagını sanmıyorum 1000 lik guc kaynagım var epsilon ve ana kartımda msı neo 2 fır zamanın efsanelerinden :p
  • hayır yakalayamazsın...iki tane x1950pro bir tane 3870 dahi etmez...
    diyelim ki 4870 ile cf yaptın;
    4870 de x1950 ile aynı seviyede çalışır.cf yapılan kartların benzer olması gerekir...

bu arada maden mühendisi misiniz?
  • Maden muhendisligi okuyorum 2 sene sonra olcam insallah muhendis :D
    o zman en mantıklısı galiba tekli 4870 almak olcak cunku 3 ay sonra fiyatlar dustugunde ben bu kadar neden para verdim die pisman olacagım cunku gercekten cok fazla 550 dolar..ama nedense kendime engel olamıyorum cok kotu bi hastalık bu donanım tutkusu :s ayrıca ben pek fazla fiyat farkı goremedim amerika ile Turkiyede ki oem fiyatları arasında...
  • en mantıklısı...kasmaya gerek yok.o x1950 kurtulmaz...siz bir 4870 alın keyfinize bakın hocam:)
  • İlginiz icin gercekten cok tesekkurler ben galiba bir tane 4870 ile geri doncem :) son olarak bu 3. ureticiler yani saphire gibi asus gibi onlar arasında pek bi fark varmı yoksa yonga seti aynı oldugundan performanslarda aynı mı
  • Rica ederim;
    her firma kendi malzemesini kendisi seçer.örneğin bir firma katı kapsitör kullanır diğeri kullanmaz.yok kapasitöre takılmayın sadece örnek bu.böyle bir şey yok
    fabrika çıkışı frekans değerleri vs gibi ayarlar firma tarafından belirlenir.soğutucu firma tarafından belirlenir(referans modellerde hep aynıdır) vs vs...mühim olan iyi bir firmanın kartını almaktır.sapphire kullandım ama memnun kalmadım(yıllar önce 4 sapphire kart eskittim...)
    sapphire den başka modellere yönelmenizi tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.