Şimdi Ara

ACİL UFO KUMTEL NE KADAR YAKAR KW HESAPLAMA LÜTFEN YARDIM ARKADAŞLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
25.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dükkanımda 2300w kumtel var son ayarda ayda 200saat çalışıyor aradım kumteli saatte 2.3 3 kw yakabilir falan diyor ayda 200saat 3kw yaksa şantiye elektriği olarak ne kadar tutar teşekkürler..

• Yapay Zekanın Yanıtı

UFO Kumtel Isıtıcıların Elektrik Tüketimi Nasıl Hesaplanır?

UFO kumtel ısıtıcılar, yüksek güçlü elektrikli ısıtma cihazlarıdır ve elektrik tüketimleri önemli bir maliyet kalemi olabilir. Isıtıcılarının elektrik tüketimini hesaplamak, aylık elektrik faturalarını tahmin etmene ve bütçeni planlamana yardımcı olur.

2300 Watt UFO Kumtel Isıtıcıların Elektrik Tüketimi Hesaplaması

2300 watt'lık bir UFO kumtel ısıtıcının saatlik elektrik tüketimini hesaplamak için aşağıdaki formülü kullanabilirsin:

Elektrik Tüketimi (kWh) = Güç (watt) / 1000 x Çalışma Süresi (saat)

Örneğin, 2300 watt'lık bir UFO kumtel ısıtıcıyı 5 saat çalıştırdığın varsayalım:

Elektrik Tüketimi = 2300 / 1000 x 5 = 11,5 kWh

Bu, ısıtıcının 5 saatlik çalışma süresi boyunca 11,5 kWh elektrik tükettiği anlamına gelir.

2300 W Isıtıcıların Elektrik Tüketimi Hesaplaması

2300 watt'lık bir ısıtıcının (marka ne olursa olsun) elektrik tüketimini yukarıdaki formülü kullanarak hesaplayabilirsin. Ancak, ısıtıcının verimliliğinin markadan markaya değişebileceğini unutma. Daha verimli ısıtıcılar, aynı ısıtma kapasitesi için daha az elektrik tüketir.

UFO Isıtıcı Elektrik Tüketimi Hesaplama Aracı

Bazı web siteleri ve uygulamalar, UFO kumtel ısıtıcılar da dahil olmak üzere ısıtıcıların elektrik tüketimini hesaplamak için çevrimiçi araçlar sunar. Bu araçlar, cihazının özelliklerini girerek kolayca tahmini bir elektrik tüketimi değeri almanızı sağlar.

Sonuç

UFO kumtel ısıtıcıların elektrik tüketimini hesaplamak, elektrik maliyetlerini yönetmende ve bütçeni optimize etmende yardımcı olabilir. Isıtıcının watt değerini ve çalışma süresini kullanarak yukarıdaki formülü kullanarak elektrik tüketimini kolayca hesaplayabilirsin. Daha doğru bir tahmin için çevrimiçi elektrik tüketimi hesaplama araçlarını da kullanabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 186 TL yapıyor yaklaşık

Edit : 3 Kw dan hesapladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikotti -- 17 Şubat 2017; 11:22:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 240 lira yakar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şampiyon Sperm

186 TL yapıyor yaklaşık

Edit : 3 Kw dan hesapladım

Elektriğin kilowatt'ı 40 kuruş.

Vergiler dağıtım bedeli cart curt dahil.

• hocam kesin eminsiniz değilmi birde buna 800w 120 saat çalışan ihlası eklesek ve 4 adet tasarruflu en az yakanından ampul ortalama ne çıkıyor canlarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Updateman

hocam kesin eminsiniz değilmi birde buna 800w 120 saat çalışan ihlası eklesek ve 4 adet tasarruflu en az yakanından ampul ortalama ne çıkıyor canlarım

280 lira hocam...

• quote:

Orijinalden alıntı: lesop

quote:

Orijinalden alıntı: Updateman

hocam kesin eminsiniz değilmi birde buna 800w 120 saat çalışan ihlası eklesek ve 4 adet tasarruflu en az yakanından ampul ortalama ne çıkıyor canlarım

280 lira hocam...

omg
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim dükkandaki kiracıya 320 küsür geldi fatura hemde popo kadar tuafiye
  • hesaplar kilowat üzerinden yapılmış, hesabın üzerine TRT payı kdv kayıp kaçak bedeli vs. ekle öyle hesapla. yani yaktığın kadar diğer masraflarıda ekle öyle yap hesabını.
  • thanks guys
  • Hesaplamaları nasıl yapıyorsunuz açıklar mısınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Hesaplamaları nasıl yapıyorsunuz açıklar mısınız?

Elektrikli aletlerin üstünde Watt birimi ile güçleri yazar. Bu güçü zaman birimi ile çarptığında ki bu genelde saat olur onu da ingilizcedeki hour un h si ile ifade ederiz

Watt x hour = Wh enerji (elektrik) birimi olur.

Örneğe gelirsek ufonun 2300 watt olduğunu söylemiş arkadaş

2.3kW diyelim ona ( 1000 w = 1 kw )

Saatle çarparak 2.3kWh saatlik elektrik harcar deriz

200 x 2.3 = 460 kwh 200 saatlik yani aylık elektrik harcaması

Elektriğin kwh si 35 kuruş civarı olması lazım günün orta saatlerinde.

460 x 0.35 = yaklaşık 170 180 falan ediyo olmalı hesaplamadım ama bu sadece ham enerji ücreti kayıplar vergiler vs vs vs

• Lejyoner1 kullanıcısına yanıt
    Dostum teşekkür ederim bilgilerin için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.