Merhaba arkadaşlar konuyu açmamın nedeni çok kararsız kaldım, çünkü, satıcı firmalar BTU için keşiflerinde 18000 BTU tavsiye ediyor, oysa internetten ve bazı satıcı firmaların sitelerindeki hesaplama araçlarından 12000 hatta bazı yerlerden hesaplatınca 9000 BTU yeter diye çıkıyor. Gerçi ben yıllardım evimizde yaz-kış klima(ama hep odalar da küçük alanlar için)kullandım, bu beşinci olacak ama ilk defa salonum için, İzmir ,full güneş alan :22 metrekare ( 5.5x4 ) camlar: 4 metrekare,2 li cam apartman dairesi, orta kat, yalıtımsız tek kişi ama sıcaklık veren aletler var(projeksiyon + masaüstü bilgisayar yani fanların sıcaklığı) +etkisi olur mu bilmem; oda karartma perdelerle tamamen karartılmış durum da) gündüzleri maksimum 4-5 saat film vs. için Rica etsem konuda bilgili arkadaşlar bana yol gösterseler ,kaçlık Klima almam gerek (harcayacağı enerjiden ziyade sessizlik önemli benim için ) |
BTU hesaplamada yardım lütfen

-
-
merhaba,
kendimden örnek verim. Sizinki kadar bir yatak odam var. evi aldığımda 12bin btu klima takılıydı. oda çatı katı, sandviç panel, yer adana, cephe güney, ödenin güneşle duygusal bir bağı var güneş doğduğu andan itibaren battığı saate kadar odayı terk edemiyor. 15 metrekare kadar çam alanı var. 12bin btu klimanın soğutması en az 1 saat sürerdi, kompresör hiç durmadan full kapasite dönerdi. Düşünün öğle saatinde klima kapalıyken zaman sıcaklığı 38 derecenin altına inmiyor saunadan hallice bir oda. değiştirip 18 bin btu takacaktım ancak odanın sıva altı testitasına döşenen boru çapı uyumlu olmadığı için en fazla 15bin btu Mitsubishi taktırabildim.
9000 btu kesinlikle yeterli olmaz, düşünmeyin bile.
orayı 12-15bin btu kurtarır ama 18bin btu ile daha hızlı soğutma alırsın daha verimli ve enerji tasarrufu da olur.
izmir sıcak, oda full güneş alıyor, cam var, içeride projeksiyon var, yalıtım yok
internette yaptığın hesaplamalarda kabataslak çıkar gerçekçi sonuçlar vermiyor, orada matematiksel verilerden yola çıkıyor ama bunu etkileyen bir çok parametre var zaten yukarıda saymışsın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X