AMD Ryzen 3 3200G almak istiyorum, sorularım var, yardım lütfen
Merhaba ,
Medya box amaçlı Apu bir PC toplamak istiyorum
Amacım;
Oyun oynanmayacak,
İnternette gezinti, bazen Youtube 4K videoları,
Çoğunluk la da HDD den 4k remux film leri projeksiyon cihazım aracılığıyla (130inç perdede) oynatacak bir işlemci (apu sistem)
Sizce AMD Ryzen3 3200G işimi görür mü?
TVBOX almak istemiyorum, yaklaşık 20 yıldır hep PC kullandım.
Sanki , TVbox bana istediğim özgürlüğü veremeyecek ve kısa zaman da sorunlar(güncellememe, donma/takılma gibi) çıkaracak gibi geliyor ,ayrıca biraz da, kaliteli olsun dedin mi 5 bin TL. den başlıyor,
Hep , Harici ekran kartlı sistem kullandığım için İşlemcilerin ekran kartlarının yeterliliği hakkında pek bilgim yok.
Apu sistem tavsiyesi
Herkese selam.
Öncelikle kusura bakmayın yakın geçmişte(7 ay kadar önce) bu gibi konu açmıştım, hatta PC' yi toplamdım , kısa bir süre güzel güzel kullandım, ama yeğenlerime kaptırdım.
Şuan bir tane daha yapacağım, ama daha düşük seviyede ve mümkün mertebe daha ucuz (bazı parçalar mevcut) bir şey toplamak istiyorum.
Önce ne amaçla istediğimi yazayım ;
- 4K içerik ;internetten film-dizi.. vs, ayrıca HDD' den 4K remux(50gb+) hiç kasmadan oynatan bir işlemci yeter,
Şunu da belirteyim Projeksiyon da 120 inç ve üstü boyutlar için
- Oyun yok.
Uygun PC için
-İşlemci
-Anakart
-PSU
(PSU' yu, mümkün mertebe düşük güç alacağım,(mesela;250w olanlar yeterlimi)ancak şunuda sorayım; sertifika(bronz) şart mı, yoksa sadece güç verimlilik yeterlimi)
Bu özelliklerle ilgili bir kaç sorum olacak,
Ufak yeğenlerime verdiğim sistem de AMD Ryzen 5 5600G işlemci kullanmıştım,
Şuan tek amacı 4K(remuxları) içerikleri rahat oynatacak, çok daha ucuz bir işlemci, mesela AMD ryzen 3 3200g veya INTEL de muadili varsa o da olur.
Mesela AMD
İşlemci
Anakart
INTEL muadillerinde daha ucuz yok gibi
işlemci + anakart zaten AMD li muadileri ile aşağı yukarı aynı fiyatlarda, hatta pahalı gibi(anakart ta Hdmı 2,0 ve üstü gerekiyor)
Kaynak : Epey karşılaştırma sitesi
Birinci sorum, bu işlemcinin dahili grafik kartı( çok büyük ekranda) 4K içerikleri sorunsuzca oynatır mı
Hangi anakart 'ı tercih etmeliyim ( zannedersem Hdmı versiyonu 2.0 ve üstü olmalı)
Ve yetebilecek güçte PSU
Elimde fazladan 1x8 gb dd4 ram + Kasa +HDD'ler mevcut.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Selam,
2000 TL. altı, tercihen internet özelliği olmayan 4K ve kaliteli görüntü veren bir cihaz arıyorum.
Next İnnova 4K 'yı biliyorum ve inceledim, açıkçası benim kullanım senaryomda hybird bir cihaz gereksiz, bana sadece görüntü anlamında iyi ve 4K kanalları da gösterebilen bir cihaz gerekli
Benim kullandığım TV 'im de uydu kanalları seyredebiliyorum, amacım salonuma kurduğum Projeksiyonuma bağlayarak uydu dan TV(özellikle de maç yayınları için)spor kanallarını seyredebilmek,
Esasen Türksat ta Fullhd cihaz yeterli, ama TRT4K için de mecburen 4K özellikli bir Receiver arıyorum.
Görüntü kalitesi önemli, çünkü kullandığım projeksiyonla 130 inç ekran seyrediyorum, ve maalesef internetten(iptv de) bu büyüklükte ekranda yayın çamur gibi oluyor.
Kanal geçiş hızı hiç önemli değil, sadece görüntü kalitesi mümkün mertebe güzel olan 4K özellikli(TRT 4K maç verirse diye, bazen de belgeseller için)
Yani next innova yı biliyorum ,internette başka cihazda bulamadım, belki dedim sizlerin bildiği bir cihaz vardır.
BTU hesaplamada yardım lütfen
Merhaba arkadaşlar konuyu açmamın nedeni çok kararsız kaldım, çünkü, satıcı firmalar BTU için keşiflerinde 18000 BTU tavsiye ediyor, oysa internetten ve bazı satıcı firmaların sitelerindeki hesaplama araçlarından 12000 hatta bazı yerlerden hesaplatınca 9000 BTU yeter diye çıkıyor. Gerçi ben yıllardım evimizde yaz-kış klima(ama hep odalar da küçük alanlar için)kullandım, bu beşinci olacak ama ilk defa salonum için,
İzmir ,full güneş
alan :22 metrekare ( 5.5x4 )
camlar: 4 metrekare,2 li cam
apartman dairesi, orta kat, yalıtımsız
tek kişi ama sıcaklık veren aletler var(projeksiyon + masaüstü bilgisayar yani fanların sıcaklığı)
+etkisi olur mu bilmem; oda karartma perdelerle tamamen karartılmış durum da)
gündüzleri maksimum 4-5 saat film vs. için
Rica etsem konuda bilgili arkadaşlar bana yol gösterseler ,kaçlık Klima almam gerek (harcayacağı enerjiden ziyade sessizlik önemli benim için )
PSU'su olan sessiz kasa tavsiye lütfen
Herkese selam,
Ucuz ve sessiz bir (APU)sistem toplamak istiyorum. Amacım günde 2-3 saat 4k film ve Youtube 4k video 'ları seyredebileceğim bir sistem.(ileri de 8k videolarda olabilir
Projeksiyon la birlikte kullanmak istiyorum, cihazın kendi fan sesi var , birde PC sesi ,yani ikisi çekilmez olur. Bu nedenle ucuz ve olabildiğince sessiz bir sistem olsun istiyorum.
Zaten APU bir sistem kuracağımdan nispeten sessiz bir sistem olur.
Ayrıca az fan veya hiç fanı olmayan bir kasa mı tercih etsem nasıl olur?
Böyle bir sisteme 250w güç kaynağı yeter mi?
Sistem aşağı yukarı böyle olacak
AMD Ryzen 3 4300G (tercihen ama merak ediyorum? Fan var mı ve ses durumu nasıl)
veya (oyun da olursa diye)
AMD Ryzen™5 5600G
MSI A520M-A PRO Amd A520 Soket AM4 DDR4 4600 MHz(OC) M.2 Anakart yada daha sesiz olursa İntel işlemcilere mi gitsem, AMD tercih etmemin sebebi dahili E.kartları daha güçlü diye biliyorum)
GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200Mhz CL16 1.35V Tek Modül Ram (sistem kasarsa 2.alıcağım ileride)
amaç ucuz ve sessiz bir sistem ,yani AMD veya Intel miş hiç fark etmez
Depolama için HDD var ayrıca Windows da buna kuracağım
Acaba alttaki Everets kasa(250w Psu) yeter mi ve sessizlik konunda nasıl olur
EVEREST 2*Sata Mesh 720R Peak-250W Siyah/Kırmızı Metal PANEL KASA
EVEREST 2*Sata Mesh 720R Peak-250W Siyah/Kırmızı Metal PANEL KASA - Vatan Bilgisayar
Burada asıl sizlere danışmak istediğim Fanların kasa sesine etkisi ve yukarıdaki sistem için minimum Psu değeri
Max.10k sadece film amaçlı pc tavsiyesi
Merhabalar , Şuan bir Masaüstü PC'm var, ama projeksiyon cihazıma bağlayıp sadece 4k filmleri ve YouTube videoları (kasma/donma olmadan)netten seyredebileceğim ,sadece deneme amaçlı oyunlar için( Path Of Exile ) mümkün mertebe ucuz bir PC hazırlamak istiyorum.
TV Box da düşündüm, ancak bir PC kadar verimli olmaz(güç anlamında , giriş-çıkışlar açısından ...vs)diye düşünüyorum.
Medya oynatıcılar hakkında bazı olumsuzluklar da duydum (donma-kasma oluyormuş , ileri bir tarihte güncelleme sorunları ...gibi)
Bu nedenle mümkün mertebe ucuz olsun ancak 4k Videoları, hatta ileride 8k içerikleri rahat oynatabilecek ; Ekran kartsız, tercihen AMD işlemcili
hard disc /ssd de olmayan(mevcutta 2x2000 gb hard diskim var)
Şöyle bir sistem oluşturdum, ancak işlemci konusunda kararsızım. Bunu düşündüm ama hep harici ekran kartı kullandığım için ne derece yeterli olur, bilemedim
AMD Ryzen 3 4300G 3.80 Ghz 4 Çekirdek 6MB AM4 7nm İşlemci
MSI A320M-A PRO Amd A320 Soket AM4 DDR4 3200(OC)
GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200Mhz CL16 1.35V
RAMPAGE SHIVA 4x120mm Rainbow Fanlı MidT ATX Siyah
RAMPAGE RMP-500-80P 500W 80PLUS 120MM FANLI
(bu arada böyle bir amaçla PSU gereklimi ve verim özelliği olmayan>EVEREST EPS-4900B 350W olabilirmi?)
Bu parçalar hep Vatan Ticaretten, çünkü şubeden toplatmak istiyorum(eminim bu parçalar nette daha ucuzdur)
TV Box ların ucuz ama popülerleri 2000 tl civarı, mümkünse 5000-6000 tl daha verip en azından bir PC sahibi olmak istiyorum.
Merhabalar, yakın zamanda (Bayram'a kadar)bir 4k özellikli projeksiyon cihazı almak istiyorum. Benim ilk projeksiyon deneyimim olacak ve bu nedenle bol bol(yaklaşık 1 aydır) inceleme videolarını seyrettim, ve başlıca iki sorun ortaya çıktı.
1.görüntü kalitesi
2.fan sesi
-Görüntüyü bir nebze tolerans edebilirim. ancak fan sesi bazı durumlarda sıkıcı olabilir(film için alsam da ,her sahnede ses yüksek olmayacak, sessiz sahnelerde rahatsız eder diye düşünüyorum.)
Gerçi şunu da hiç bilmiyorum, acep görüntü ne kadar soft (soğuk renkler) veyahut ne kadar canlandırılabilir.(sıcak-canlı renkler için)
BU iki marka ve modelde karar kılmamda esas İzmir'de vatan ticarette, bu fiyat aralığında bunlar var.
ikisinde baya inceledim(tabi internetteki sözde inceleme, ama asılında tanıtım amaçlı) videolarından ve Epey karşılaştırma sitesinden
Epson EH-TW6250 - ViewSonic PX749-4K Karşılaştırması - Epey
Kağıt üzerinde ViewSonic PX749-4K daha iyi gibi(4000 AnsiLümen ve 20.000 saatlik kullanım ömrü)
Epson da daha çok tercih edilen bir marka
Şu da var ,bu bahsi geçen lümel - veya fan sesi hep laboratuvar ortamı ve özel koşullarda çıkan rakamlar
mesela bir Fransız'ın çektiği videoda yine Viewsonic X2 4K test inceleme (ama detaylı test video sunda) bahsi geçen model max. lümel değerinin 4 te 3 ünü zor görüyor ve fan sesi kağıt üzerinden çok daha fazla
bu modellerde kullanmış arkadaşların yorumlarını
ve hangisini tercih etmem gerek ,yardımcı olursanız sevinirim.(başka markada olabilir, ama İzmir'de elden ulaşabileceğim bir model veya marka olacak)
Genel kullanım için PC Tavsiye
Merhaba arkadaşlar,
Hali hazırda bir oyun bilgisayarım mevcut,
ancak eskisi gibi çok oyun oynamadığım için ,
bir de hayat pahalılığından(malum güçlü bir sistem baya enerji yakıyor, ekran kartı )
Daha basit, ekran kartı olmayan ,sessiz ,ucuz bir PC toplamak istiyorum.
Amd veya Intel işlemci fark etmez , yeter ki sessiz ve 4k videoları açan, basit online oyunları oynatan ve internette dolaşmak için
vatan da hazır PC > INTEL I3 13100 - H610M H V2 - 500GB SSD - 16GB RAM - Vatan Bilgisayar
veya AMD işlemcilisi > AMD R5 5600G - B450M-A PRO MAX II - 500GB SSD - 8GB RAM - Vatan Bilgisayar
veya başka sistem parçaları tavsiyeleri alabilirim.
Bütçe: 10.000 - 12.000 TL.
Teşekkürler.
DDR4 3200MHz CL16 mı yoksa DDR5 4800MHz CL40 mı?
Merhabalar,
Başlıkta da belirttiğim gibi RAM'ler de gecikme süresi ne kadar önemli DDR4 gecikme (cl)16 mı (mhz 3200) yoksa yeni nesil DDR5, gecikme(CL)40 ama mhz4800
hangisi ve lütfen detaylıca açıklarsanız sevinirim.
Teşekkürler.
HDMI Kablo marka tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar,
İhtiyacım HDMI kablo(4k TV için 5 Metre uzunluğunda) , ayırdığım bütçe maksimum 500 tl. Tercihim 2.1 ama ,bu özellikte ürünü satan markaları hiç duymadım. 2,0 olanlarda tanıdık markaların var ama onların HDMI ürünleri nasıldır bilmiyorum. Sizlerin tavsiyeleri benim için önemli
2.0 olanlar : 300 TL ile 500 TL Arası 5 m, 4K HDMI Kablo Fiyatları ve Çeşitleri | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)
2.1 olanlar :300 TL ile 500 TL Arası 5 m, 8K HDMI Kablo Fiyatları ve Çeşitleri | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)
Meslek: Bankacı
İlgi Alanları: Bilgisayar - Televizyon - Projeksiyon
Ne mutu türküm diyene |
Atam izindeyiz. |

Son Giriş: 2 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 788
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 11.131 (Bu ay: 457)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 235 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri