Merhabalar , Şuan bir Masaüstü PC'm var, ama projeksiyon cihazıma bağlayıp sadece 4k filmleri ve YouTube videoları (kasma/donma olmadan)netten seyredebileceğim ,sadece deneme amaçlı oyunlar için( Path Of Exile ) mümkün mertebe ucuz bir PC hazırlamak istiyorum. TV Box da düşündüm, ancak bir PC kadar verimli olmaz(güç anlamında , giriş-çıkışlar açısından ...vs)diye düşünüyorum. Medya oynatıcılar hakkında bazı olumsuzluklar da duydum (donma-kasma oluyormuş , ileri bir tarihte güncelleme sorunları ...gibi) Bu nedenle mümkün mertebe ucuz olsun ancak 4k Videoları, hatta ileride 8k içerikleri rahat oynatabilecek ; Ekran kartsız, tercihen AMD işlemcili hard disc /ssd de olmayan(mevcutta 2x2000 gb hard diskim var) Şöyle bir sistem oluşturdum, ancak işlemci konusunda kararsızım. Bunu düşündüm ama hep harici ekran kartı kullandığım için ne derece yeterli olur, bilemedim AMD Ryzen 3 4300G 3.80 Ghz 4 Çekirdek 6MB AM4 7nm İşlemci MSI A320M-A PRO Amd A320 Soket AM4 DDR4 3200(OC) GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200Mhz CL16 1.35V RAMPAGE SHIVA 4x120mm Rainbow Fanlı MidT ATX Siyah RAMPAGE RMP-500-80P 500W 80PLUS 120MM FANLI (bu arada böyle bir amaçla PSU gereklimi ve verim özelliği olmayan>EVEREST EPS-4900B 350W olabilirmi?) Bu parçalar hep Vatan Ticaretten, çünkü şubeden toplatmak istiyorum(eminim bu parçalar nette daha ucuzdur) TV Box ların ucuz ama popülerleri 2000 tl civarı, mümkünse 5000-6000 tl daha verip en azından bir PC sahibi olmak istiyorum. |
Max.10k sadece film amaçlı pc tavsiyesi
-
-
Direkt şuna bakın. Ana sayfa açılırsa hazır sistemlerde APU olana tıklarsınız.
4k içerik seyredilecekse, anakartta HDMI 2.1 (4k/60 hz alınabilen) olsun. Yukarıdaki linkte A520M PRO anakartta HDMI 2.1 var.
Windows 10-11 için ssd lazım. Depolamayı harddiske yaparsınız, işletim sistemi için 240-250 gb ssd olmalı.
Ramde kısıntıya gitmeyin. Dahili grafik de ramden yiyor, 2x8 gb olsun.
Aradaki farka 6 çekirdekli 5600G de seçebilirsiniz.
Rgbsiz kasa, 450w TUF psu cabası.
Elinizde yoksa paugge HDMI 2.1 kablo bakarsınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Nvidia Shield TV Pro işinizi görür bence. Hem ufacık cihaz hem de güçlü bir alet. GeForce Now ile oyun işini de çözersiniz. Yıllardır kullanıyorum çok memnunum. Plex Media Server özelliği de var, Shield'daki filmlerinizi evdeki diğer cihazlardan hatta isterseniz ev dışından stream edebilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
TV box olarak baya tuzlu bir cihaz, açıkçası sadece TV box olursa maksimum 2000-3000 veririm, çünkü sadece projeksiyonda görüntü veren/web te dolaşacağım...bir cihaz olur(ses özellikleri gereksiz ,çünkü projeksiyon da ses çıkışı var. O paraları(10k civarı) vereceksem Bilgisayar daha komplike bir cihaz olacağından ona yöneldim
Diğer TV zaten Samsung ,ondada tizen var, gayet sorunsuz.
-
Söylediğiniz sistemi inceledim, ancak kafama taklan bazı şeyleri sormak isterim,
SSD Win10 için şart mı?, bir çok form da şart değil diyorlar.
Sadece Film ve YouTube 4k için 1x8 ram alsam, olmadı kasarsa bir tane daha alırım.
Anakartı MSI A520M-A PRO Amd A520 Soket AM4 DDR4 4600 MHz(OC) M.2 Anakart
yapsam,
Kasa RAMPAGE SHIVA 4x120mm Rainbow Fanlı MidT ATX Siyah Kasa diyorum bol fanlı
PSU ASUS TUF-GAMING-450B TUF GAMING 450W 80+ BRONZE Güç kaynağı
Benim hesabımla(bazıları inventus, bazıları 3 taksit vatan ,
toplam 9013 TL:
Hdmı 2.1 var.
Açıkçası mümkün mertebe ucuz bir şey istiyorum. Zaten 1 masaüstü(oyun)PC ve bir laptop 'um var. Bu sistem sadece ara ara netten 4k içerikleri projeksiyona aktararak seyretmek için ,olmadı 3000 TL civarı bir TV Box alacağım.(ikide bir laptop u tak-çıkar hdmı kablolar pert olucak)
-
-
Burada bir düzeltme yapmak istiyorum ,
Ucuz bir APU sistem tavsiyesi istedim ama ikinci en önemli şeyi unuttum 'Sessizlik'
Önce şunu da belirteyim AMD veya INTEL hiç fark etmez.
AMD tabanlı dedim çünkü dahili ekran kartı güçlü olur diye ama sessiz bir sistem istediğimi belirtmeyi unuttum(hatta artı sessizlik için fansız/az fanlı bir kasa bile olur.
-
-
Metin bey daha önceki postta arkadaş bahsetmişti bu sistemden, burada ki bazı parçalar bana fazla ve gereksiz geldi yani maliyeti arttırıyor gibi
Benim isteğim mümkün mertebe ucuz ve sessiz bir sistem. mesela ;
rem'i 1x8 yapsam, birde hiç SSD olmadan elimdeki HDD ye windows kursam
Kasada > EVEREST 2*Sata Mesh 720R Peak-250W Siyah/Kırmızı Metal PANEL KASA - Vatan Bilgisayar
Eğer işimi görecekse Intel tabanlıda olabilir.
-
-
Metin bey cevabınız için teşekkürler, kasa +anakart ve rem ok, ama işlemci yi AMD Ryzen 3 4300G yapsam. Amacım sonuçta TV box yerine geçebilecek , sadece internette 4k hatta 8k içerikleri rahatça seyredileceğim bir sistem. Acaba işlemciyi dahada alt bir modele çeksem işimi görmez mi?
Bütçe aşağı yukarı okey
Sessizlik konusunda tereddütlüyüm, kasa ve fanlar(takarsam) sesi arttırır mı, ne kadar?
-
4600G gibi 6 çekirdek 12 izlek bi işlemcide, 8K video izlerken, işlemci kullanımı yüzde 95 civarlarında .4300G ,8K da kasacaktır.Kasaya ilave her fan,ses demektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 11 Haziran 2024; 18:39:39 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X