Şimdi Ara

Acil xbox 360 ses yardımı...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

http://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?Id=_yYAxb8WcqlHsAYi-9hYmw

optik çıkış mevcut olduğundan GGden kaliteli bir optik kablo aldım Psyclone(xbox360 la uyumludur yazıyr üstünde) marka ve xbox 360 la seti bağladım. Kablonun ucundaki ışık rengi kırmızı (nasıl olması lazım bilmiyorum)
    Ama ne yaptıysam ses alamadım. Xbox tan audio yu 5+1 e getirdim setin kendinden ayar yaptım ama olmadı ...

Eksik yaptığım birşeymi var ?? Sorun nedir sizce anlayan daha önce yaşayan varmı ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serkanaait -- 22 Ocak 2008; 20:03:56 >

• Hardware'den problem yasadigini sanmiyorum, olsa olsa ayarlardandir...buyuk bir ihtimalle muzik setinden duzeltecegin bir ayar olmasi lazim bence...
    Umarim yakin zamanda halledersin ses problemini.
  • ses sisteminin üzerinde aux seçeneği falan olması lazım, ben benim sistemde optik ten bağladım, optic aux seçeneğini seçince ses geliyor.
  • Setin üstünde aux girişi var ama benim kablo opticten bağlı ordan gelen ses auxtan nasıl gelirki ?? aux u seçince ses falan gelmiyo denedim onuda. Benim anlamadığım kitapçıkta konsollar aux tan çevirici ile bağlantı yapılıyor diyo optik ten aux a bağlantı yapınca ne değeri kaldıki bu işin ?? decoderi var ama ben aux tan bağlayınca stereo ses alıcam ne işe yarıyacak ??
  • Beyler yokmu bu konuda birşeyler diyebilecek olan ??
  • Bu aletin optik sinyalleri aldığından emin misiniz? Çıkış olarak bahsetmiş. Giriş dememiş. Sony'nin bir modelinde de başka bir optik ses sistemine bağlantı için böyle bir yer vardı ve sinyal almıyordu, sadece veriyordu. Saçma ama olabilir yani.
  • Çıkış giriş diye bir şeymi var ?? Optic output var cihazın arkasında. Böyle bağlantı yapılamayacaksa ne işe yararki bu optic output ?? benim anlayamadığım konsolları aux tan bağlayın diyor neden ?? optic çıkış varken orası ?? opticten çevirici ile oraya bağlayın diyor.
  • Şimdi optic output deyince kuvvetle muhtemel durum Zeus arkadaşımızın dediğine geliyor.Belki speakerlardaki sesi başka alete vermek için kullanılabilir.Misal bilgisayardan bir şarkıyı çalıp kasede kaydetmek için.Optic input olması lazım ki sesi versin diye düşünüyorum.
  • dostum o sistemindeki çıkış malesef optik "çıkış" yani xbox ındaki çıkışla aynı çıkış. MD Recorder yada Amfi için yapmışlar onuda.. kaynak: google ---> product manual
  • dostum arkadaşların da dediği gibi alette, optik giriş değil çıkış war yane sesi daha kaliteli transfer etmek için..

xbox dan ses alamazsın bu nedenle ne yazık ki..
  • http://forum.donanimhaber.com/m_11722986/mpage_1/key_//tm.htm#11815130

Peki o zaman dostlar, ben bu linkteki arkadaşın bahsettiği jak tan alsam optiğin ucuna bağlayıp oradan setin AUX undan bağlasam nasıl bir ses alırım ?? AUX stereo mu oluyo ?? sesi yine 5.1 e dağıtırmı setin dekoderi acaba ?? Masraf etmeye değermi yani tv de aldığımdan daha iyi bir ses alırmıyım acaba ??
  • dostum bak ordaki bahs edilen çevirici giriş optik girişi toslink e çeviriyo stereo sese değil. hani stereo jacke benzeyen digital girişler varya onlar gibi.. mesela creative ses kartlarında olur digital SPDIF diye geçer.. gelelim senin sorununa aux in girişi stereodur genellikle 5.1 aux in duymadım hiç ama varsada bilemem.. sana tavsiyem stereoda olsa aux tan bağla sendeki ses sistemini gözüm kapalı tv ye değişirdim stereoda olsa o konuda kaygın olmasın. masraf dediğin 5 ytl yi geçmeyen bi kablo alcaksın ama karşığılında sesleri basları daha iyi alırsın tv yle karşılaştıramazsın bile..
  • Saol dostum yardımların için en iyisi söylediğin gibi yapmak muhtemelen tv den çok daha iyi bir ses alıcam söylediğin gibi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.