Şimdi Ara

Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar oyunlara giriyorum 5 dk sonra pc masaüstüne dönüyor oyundan atıyor sorun ısı veya powerdan olabilirmi yada sorun neden kaynaklanıyor olabilir,Sistemim oyunları oynamak için güzel bi sistem ama oyunlarda böyle yapıyor..
    2. sorunum bazen pc kendi kendine kapanıp açılıyor..Yardım edebilirseniz çok memnun olurum,şimdiden çok teşekkür ediyorum ilgi ve anlayışınız için...

• power supply den kaynaklanıo olabilir
  • dostum sorun belki fazla ısınmadan olabilir,yardımcı olacak arkadaşlar vardır
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrah6600

power supply den kaynaklanıo olabilir
    cvp için teşekkürler emrah powerı değiştirdimmi sorun gierilir sanırsam heralde galiba

• bi dene istersen denemekte fayda var güç kaynaklarıyla ilgili olması lazm..
  • teşekkür ederim emrah arkadaşım,peki bilgisayar kendi kendine restart atıyor bu neden kaynaklanıyor olabilir ?
  • tcddselim kardeşim böyle bi arşivim var içinden çözceğini umuyorum bi bak istersen
    başlıca reset nedenleri
    1- CPU ve power supply fanlarini kontrol edin çalışıyormu. isinmadan dolayi yapiyo olabilir.
    2- ram lerde sorun olabilir arıza yada birbirleriyle anakartla uyumsuzluk vs gibi. birden fazla ram varsa tek tek denenmeli yada başka ram kullanılmalı.
    3- işlemci fanı yerine iyi oturmamış olabilir
    4- çakışan programlar neden olabilir sorundan önce yuklediğinizprogramlrı kaldırıp deneyin.
    5- harddiskte bad sektörde buna neden olabilir.
    6- psu'dan gelen anakarta bağlanan kabloları bi daha kontrol et.
    7- psu yetmiyor olabilir. yukseltmelisiniz yani para )
    8- bazı virüs ve spylar reset atmaya neden olabilir. antivirüs ve antispy programlarıyla taratmayıda deneyin.
    9- İşlemcide termal macun var mı kontrol et.
    10- ekran karti fani ve kabloları kontrol edilmeli.
    11- işlemci ısısını kontrol et.
    12- usb çıkışları.
    13- oyun oynarken başına geliyorsa ekran kartının sogutması kötü olabilir.
    14- şebekeden gelen voltajın düşük olmasından şebekede kısadevre değil ama atlama durumlarında reset olabilirki forumda baya bu nedenle reset atan vardı topraklama olmalı mutlaka. ve sadece b sayara ait piriz olsa iyi olur. (forumda bu nedende fazlaydı)
    15- Power sp den de olabilir.(Eğer powerden ise hiç durmadan power splyni değiştirilmeli.Yoksa diğer parçalarda gider. b sayar yeni ise yada yeni bir parça falan taktıysa power supply kaldırmıyor olabilir. )
    16- ekran kartında sorun olabilir. ( çıkartıp başka takmak çıkardığımızı başka yerde denemek gerekir)
    17- anakartında sorun olabilir.
    18- hard disk kablolarında sorun olabilir.
    19- Pci slotlarına takılan ethernet kartından olabilir.
    20- bios ayarları değiştirilmiş olabilir. default yapmak çözüm olabilir.
    21- agp slotu bozuk olabilir.
    22- kartlardan biri yanmış olabilir
    23 çok düşük ihtimalde olsa biosun guncellenmemesindende kaynaklanan problem olabilir.
    24- eğer daha önce kullanmadığınız bir işletim sistemini ik defa yuklediyseniz donanımınızın bu işlem sistemine yeterli konfigurasyona sahip olması gerekmektedir buda kilitlenmelere neden olabilir.
    25- cd-dvd sürücüleride neden olabilir farklı sürücüler denenebilir kilitlenmelerde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil Yardım!!!
    16 yıl önce açıldı
    Acil yardım!
    10 yıl önce açıldı
    acil yardım
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1- CPU ve power supply fanlarini kontrol edin çalışıyormu. isinmadan dolayi yapiyo olabilir.
    2- ram lerde sorun olabilir arıza yada birbirleriyle anakartla uyumsuzluk vs gibi. birden fazla ram varsa tek tek denenmeli yada başka ram kullanılmalı.
    3- işlemci fanı yerine iyi oturmamış olabilir
    4- çakışan programlar neden olabilir sorundan önce yuklediğinizprogramlrı kaldırıp deneyin.
    5- harddiskte bad sektörde buna neden olabilir.
    6- psu'dan gelen anakarta bağlanan kabloları bi daha kontrol et.
    7- psu yetmiyor olabilir. yukseltmelisiniz yani para )
    8- bazı virüs ve spylar reset atmaya neden olabilir. antivirüs ve antispy programlarıyla taratmayıda deneyin.
    9- İşlemcide termal macun var mı kontrol et.
    10- ekran karti fani ve kabloları kontrol edilmeli.
    11- işlemci ısısını kontrol et.
    12- usb çıkışları.
    13- oyun oynarken başına geliyorsa ekran kartının sogutması kötü olabilir.
    14- şebekeden gelen voltajın düşük olmasından şebekede kısadevre değil ama atlama durumlarında reset olabilirki forumda baya bu nedenle reset atan vardı topraklama olmalı mutlaka. ve sadece b sayara ait piriz olsa iyi olur. (forumda bu nedende fazlaydı)
    15- Power sp den de olabilir.(Eğer powerden ise hiç durmadan power splyni değiştirilmeli.Yoksa diğer parçalarda gider. b sayar yeni ise yada yeni bir parça falan taktıysa power supply kaldırmıyor olabilir. )
    16- ekran kartında sorun olabilir. ( çıkartıp başka takmak çıkardığımızı başka yerde denemek gerekir)
    17- anakartında sorun olabilir.
    18- hard disk kablolarında sorun olabilir.
    19- Pci slotlarına takılan ethernet kartından olabilir.
    20- bios ayarları değiştirilmiş olabilir. default yapmak çözüm olabilir.
    21- agp slotu bozuk olabilir.
    22- kartlardan biri yanmış olabilir
    23 çok düşük ihtimalde olsa biosun guncellenmemesindende kaynaklanan problem olabilir.
    24- eğer daha önce kullanmadığınız bir işletim sistemini ik defa yuklediyseniz donanımınızın bu işlem sistemine yeterli konfigurasyona sahip olması gerekmektedir buda kilitlenmelere neden olabilir.
    25- cd-dvd sürücüleride neden olabilir farklı sürücüler denenebilir kilitlenmelerde.

bunların dışında başka bir kontrol varmıdır?

• yok herhalde amacım yardım maksatlı sorununda çözülceğini sanıyorum yararlı cümleler cünkü..
  • dediklerinizi dikkate alıcağım kasayı iyice bi elden geçirmek gerekiyor dediklerinize göre teşekkür ederim ilgi ve anlayışınız için..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.