Şimdi Ara

ACİL YARDIM: 12000 inverter SHARP'mı __ Mit Heavy'mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benzeri sorular olmuştu, bende iklimsanın kampanyasından yararlanarak ısınma amacıyla bu iki klimadan birini almaya karar verdim

izmir bergamadayım
    sadece ısıtma amacıyla alacağım. bu ısıttığım odada zaman zaman yatacağım (sessizlik önemli olabilir)

teknik özellikleri aşağı yukarı aynı;
    sharp 1650 ytl nakit +++artısı daha bildik marka, filtre
    --- eksisis iç ünite min 29 db ses?
    mit heavy 1410 ytl nakit +++ artısı 23 db min ses?

sessizlik için mit. heavy alayım diyorum sonrada sharp ısıtmada daha iyidir diyorum
    kararsız kaldım

siz olsanız hangisini alırdınız?

• bende sharp 18 lik ile mitsubishi heavy 21500 btu arasında kaldım, ikiside klasik makine ve fiyatları birebir aynı.
  • ben heavy aldım 12000 dxk 12 zs ınverter modelı..evde astım hastası ya da kopek kedı gıbı hayvanlar varsa sharpın mukemmel fıltreleme sıstemleri var.Plasmacluster harikalar yaratıyormuş duyduğum kadarıyla.sağlık açısından sorununuz varsa sharp derim..
  • bende senin gibi mitsubishi ve sharp arasında gidip geldim benim de amacım ısıma idi.Burada kış genelde sıfırın biraz altında geçiyor.
    sonuçta mitsubishi ivverter dxk18 zs aldım.22 yıllık bir klimacının tavsiyesi ile aldım bana
    iki klimayla da ısınma sorunu yaşamazsın dedi bana sorarsan ise mitsubishi derim dedi çünkü çok sağlam ve çalışma sistemi diğer klimalardan farklı dedi 15 yıl önce taktığımız mitsubishi klimalar halen çalışıyor dedi klima günde uzun süre çalışacaksa inverter alman avantajlı olur yalıtımında iyiyse mükemmel olur
  • bugün iklimsaya gittim 12000 mit. inverter kalmamış...
    teknik verilerine oradada baktım yeni bir bilgi öğrendim...
    mit. heavy 12000 inverter ses seviyesi:
    soğutmada min:23 db
    ısıntmada min 27 db..
    yani sharp '29 db ile neredeyse aynı...

alacaklara fikir versin diye paylaştım...
    mitsubishi gelmezse zaten mecbur sharp alacaz
  • eğer bütçe olarak uygunsa bi üst model mitsubishi alın derim. artısı da olur sizin için.
  • Hunter87 arkadasım galiba 18000 btu da stoklarda ya cok az yada yok arkadasım Bursada aldı ama 10 gun oldu hala takılacak cihaz daha bursaya inmedi.
  • o zaman hayırlı olsun demekten başka yapacak bir şey yok :) ayrıca odanın durumu nedir o da belli değil.
  • 12.000 inverter sharp ve 12.000 inverter mit. 2 klima var evimde.
    iklimsadan 7-8 ay arayla alındılar ve önce sharp alınmıştı yani mit. in ısıtma performansını görmedim henüz.
    ikisi arasında kesinlikle mit. tavsiye ederim, kullanıcı olarak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakatem

12.000 inverter sharp ve 12.000 inverter mit. 2 klima var evimde.
    iklimsadan 7-8 ay arayla alındılar ve önce sharp alınmıştı yani mit. in ısıtma performansını görmedim henüz.
    ikisi arasında kesinlikle mit. tavsiye ederim, kullanıcı olarak.

tavsiyenizin sebebi nedir?
  • ikisi arasında mit. tavsiye ediyorum çünkü sharp ın ısıtma performansından memnun değilim.
    cihaz en soğuk kış gecelerinde bile sıcak üfleyebiliyor ama özellikle havanın çok soğuk olmadığı zamanlarda gecenin ortasında üstünüze soğuk hava üflemeye başlıyor. (Benim cihaz yatak odasında). Bu cihazın üstünde iç ve dış ısı göstergesi var. 26 dereceye ayarladıysam cihazı bu soğuk üflemeler sonucunda 22 dereceye kadar soğutuyor. Tabiri caiz ise altında donuyorsun bazen. Üstelik bu sebepten 2 kere servis çağırmama rağmen sorun çözülmedi. Açıkçası bu modeller böyle (inverterin özelliği o, hocam kanatlar yukarı sıcak hava yükselince şey olur, abi aslında cihaz iyidir yapmaz ööle şeyler, cihaz sağlam hocam bak çalışınca bilmem kaç derece ısıyla üflüyor vs.vs.)gibi bir açıklama yaptılar.
    Öte yandan mit. daha bir klima gibi duruyor. Yani demek istediğim görüntüsü bile daha endüstriyel. bu yaz onu da sürekli soğutmada kullandım en düşük fanda sharp tan daha sessiz.
    son olarak sharp ın plasma cluster olayı var. Bu özellik ürünün tanıtım broşürlerinde ve hatta global sitesinde bile çok övülüyor. İnsan ister istemez beklenti içine giriyor. Beklenti yüksek olduğu için de sonuç memnuniyetsizlik yaratıyor. şöyle ki bu özellik açılınca mavi hoş bir ışık yanıyor iç ünitede ve bu ışık yandığı sürece fonksiyon devrede ise, yani benim cihaz bozuk değil ise, açık ve net bir şekilde söylerimki hiç bir halta yaramıyor.

edit: imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakatem -- 12 Eylül 2008; 16:35:17 >

• teşekkürler hakatem
  • 12000 lik sharp aldım, bir haftadır kullanıyoruz soğutma performansı şimdilik gayet iyi, ısıtma performansını da zamanı geldiğinde göreceğiz..
    Ancak plasmacluster özelliğinin gerçek olduğunu tecrübe ile sabitleyerek ifade edebilirim..
    Bu arada söylemem gereken birşey varki bazen dış ünite çalışıyor mu diye elimle kontrol ediyorumm
    Bu açıdan eğer aradaki fiyat farkı önemli olmazsa Sharp'ı tavsiye ederim... Hem kalite açısından hem de iyon jeneratörü özelliğinden..
    Cop değerleride oldukça iyi sayılır
    gerçi daha iyi değerlere sahip markalar oldukları söylenecek ancak onlarında fiyatları ortada....Görmek lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hiksos01 -- 12 Eylül 2008; 21:48:06 >

• Ben de dün İklimsa'dan bir adet 9 bin, bir adet de 12 bin btu'luk inverter klima aldım. Ancak henüz taktırmadım. Kampanya nedeniyle yoğunluk yaşadıklarından en az beş gün sonraya gün veriyorlardı. Zaten benim de acelem yok. Öyle deyince 20 Eylül'e gün verdiler.

Bu arada 18 binlik olanların tümüyle tükendiğini, belki kıyıda köşede bir-iki bayide kalmış olabileceğini, yeni parti mal ithal edilene kadar da olmayacağını söylediler.
  • yeni parti malsipariş edecekleri küliyen yalan cünkü mıtsu artık sanko holdink satıcak niye kampanya yaptıklarını sanıyorsunuz amaç stokları eritmek saygılarımla
  • amaçları ne olursa olsun sonuçta mitsubishi Türkiye de satılmaya devam edecek
    Dahası sattığınız bir malın yedek parçasını en az 10 yıl bulundurmak zorundasınız kanunen bildiğim kadarıyla
    yanlışım varsa düzeltin.
  • benim bahsettigim esas nokta şuydu iklimsanın insanları eskı modellerle avutup mıtsuyu özeliksiz klima gibi göstermesidir bakın yakında gelicek mıtsuları görünce hak vereceksiniz saygılar
  • kampanya bitti.
    mit. heavy stoklara girdi satışta. ama fiyatlar 200-300 ytl artmış.
    ben klima almadım daha doğrusu 12000 inverter yoktu alamadım... yeni fiyattan da şu an almayı düşünmüyorum. benzer fiyata mit elektirik alabilirm. hem daha sessiz.

beklemedeyim...
    mit elektirik 12000 inverter ga serisi 1675 ytl gc serisi 1980 ytl peşinde...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.