Şimdi Ara

Acil Yardım Anfinin yandıgını nerden anlarız_?_

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
16.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim yamaha RX-V359 a 35 wat çıkışı olan bi vcd den preımıer bu vcd de ve bu vcd nin kulaklık çıkışından anfinin MULTİ CH İN girişindeki front kısmındaki sag sol sarı kırmızı olarak taktım ve seside a spekars girişinden phılps hopörlerlere aldım ve çalıştırdım ilk olarak vcd nin teybinden kaseti dinliyodum zaten ilk olarak ta vcd nin sesini açmadım yani vcd nin üstünden ayrıyetten ses açmadım tabi ilk defa denedigim için ne kadar ses çıkcanı ölçücektim ve +16 ya kadar getirdim tabi ses beynimi etkiledi ve baya bi sancı gibi acıttı ama bende ne kadar daha çıkcartırsam bu sesi kardır hesabı:) vcd den de açtım anfi otamatik olarak kendini devre dışı bıraktı tekrar vcd nin sesini kısıp açtıgımda ise hopörlerler den kısık bi ses geliyordu ve sistem azıcık açarsam kendini tekrar kapatıyodu sonra bende aynı yere bi küçük everest leri taktım ama okadar çok şok gibi geldiki ses bana anlıyomuyorum anfinin sesinin nasıl çıktıgını onun için size soruyorum nasıl anlarız anfiye zarar geldigini _?_

ARKADAŞLAR LÜTFEN YAZIMI OKUYUN ANFİ Yi ONA GÖRE SERVİSE GÖNDERİYİM !!!

• Yapay Zekanın Yanıtı

Anfinin Çıkışının Yandığını Nasıl Anlarsın?

Bir amfinin çıkışının yandığını anlamanın birkaç belirtisi vardır:

• Ses Çıkmaması: Amfinin çıkışı yandığında, hoparlörlerden ses çıkmaz.
    • Duman veya Koku: Amfinin içinden duman veya yanık kokusu gelebilir.
    • Aşırı Isınma: Amfi aşırı ısınabilir ve dokunulduğunda sıcaklık hissedebilir.
    • Hoparlör Zarar Görmesi: Amfinin çıkışı yandığında, hoparlörlere zarar verebilir. Bu durumda hoparlörlerden boğuk veya cızırtılı sesler gelebilir.

Amfi Çıkışının Yanma Nedenleri

Amfi çıkışının yanmasının birkaç olası nedeni vardır:

• Aşırı Güç: Amfi, kapasitesinden fazla güç çektiğinde çıkışı yanabilir.
    • Kısa Devre: Amfi, kısa devre yaparsa çıkışı yanabilir.
    • Yüksek Empedanslı Hoparlörler: Amfi, çok yüksek empedanslı hoparlörlere bağlanırsa çıkışı yanabilir.
    • Arızalı Bileşenler: Amfideki arızalı bir bileşen, çıkışın yanmasına neden olabilir.

Amfinin Çıkışının Yanması Halinde Yapılması Gerekenler

Amfinin çıkışı yandıysa yapılması gerekenler şunlardır:

• Amfiyi Kapat: Amfiyi hemen kapat ve fişini çek.
    • Hoparlörleri Kontrol Et: Hoparlörleri hasar açısından kontrol et. Hasarlıysa, değiştir.
    • Onarım: Amfiyi profesyonel bir teknisyen tarafından onarılmaya götür.

Amfinin çıkışının yanmasını önlemek için, onu kapasitesine uygun şekilde kullanmak, kısa devreleri önlemek ve doğru empedanslı hoparlörler kullanmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • amfi yanmaz ya güç devresi yanar ya çıkış entegreleri yanar çıkışının yandıını amfıyı acıp ses yerıne drrrrrrrrr dıye bı ses gelırse cıkısları yanmıstır guc gelmez ya da koku gelırse guc devresı yanmıstır buyuk ıhtımalle
  • yaktın en sonunda karıştıra karıştıra anfiyide tebrikler selçuk..
    servisine göndermeyi denersen daha iyi bakarlar.
    burdan kesin net birşey görmeden diyemez kimse.
    garanti varsa servisine götümeyi dene.
    yoksa yine servisine goturmeyi dene cunki en iyi servisi bakacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SeLCuKuNus

Benim yamaha RX-V359 a 35 wat çıkışı olan bi vcd den preımıer bu vcd de ve bu vcd nin kulaklık çıkışından anfinin MULTİ CH İN girişindeki front kısmındaki sag sol sarı kırmızı olarak taktım ve seside a spekars girişinden phılps hopörlerlere aldım ve çalıştırdım ilk olarak vcd nin teybinden kaseti dinliyodum zaten ilk olarak ta vcd nin sesini açmadım yani vcd nin üstünden ayrıyetten ses açmadım tabi ilk defa denedigim için ne kadar ses çıkcanı ölçücektim ve +16 ya kadar getirdim tabi ses beynimi etkiledi ve baya bi sancı gibi acıttı ama bende ne kadar daha çıkcartırsam bu sesi kardır hesabı:) vcd den de açtım anfi otamatik olarak kendini devre dışı bıraktı tekrar vcd nin sesini kısıp açtıgımda ise hopörlerler den kısık bi ses geliyordu ve sistem azıcık açarsam kendini tekrar kapatıyodu sonra bende aynı yere bi küçük everest leri taktım ama okadar çok şok gibi geldiki ses bana anlıyomuyorum anfinin sesinin nasıl çıktıgını onun için size soruyorum nasıl anlarız anfiye zarar geldigini _?_

ARKADAŞLAR LÜTFEN YAZIMI OKUYUN ANFİ Yi ONA GÖRE SERVİSE GÖNDERİYİM !!!

sen üç aydır karıştıra karıştıra ancak bunu becerebilmişsin yani sana koskoca bir bravo

• Yaaa anfi çalışıyo ama diyorumki eger anfi yandıysa ses dandik gelirmi yani böle yanma varmı mesala düşünün işte ses dandikleşirmi anfide yanarsa bende büyük güzel bi hopörler kalmadıgı için:) küçük hopörlerde ses kalitesini anlıyomuyorum diyorum yani inş. yine azarlamazsınız arkadaşlar :) eger varsa ses dandikleşmesi diye bişey anfide ben şimdi kendim denesemde anlıyamam diye denemek istemem götürürüm servisine onlar bakar siz ne diyosunuz varmıdır böle bi dandik ses olayı anfinin ekranında bu hopörlerlere yanıgı zaman ilk açtıgımda bişeyler yazdı otamatik olarak o yazı gitti ekrandan sonra normal bildigimiz çalışıyo ekran olarak yani ama uzattım hee :) soruyorum son kez varmıdır eger ses çıkıyo ama anfiye genede zarar gelme şansı varmıdır arkadaşlar ben bunu profosyonel bi dinleyici olmadıgım için ve elimde güzel hopörler olmadıgı için anlıyamam zaten siz ne cvp veriyosunuz bu konuda_??_

• Yani o dırrr sesi yerine dandik bi ses gelme şansı varmı yani eger öle bi şey varsa çıkışları yanıp kötü ses çıkarıyosa gönderiyim servise?_?_

elimde hopörlere olmadıgı için büyük hopörlerleri dinlerken yandıgı için küçükte dogal olarak ses bana dandik gelebiliyodur küçüklükle büyüklükle alakalı deil ama küçük everest büyük ise phılıps hopörler zaten küçügünde birini büyükleri yaktıktan sonra yaktım demekki anfi hala hopörler yiyebildigine göre yoktur bişey diyebilirmiyiz _?_

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeLCuKuNus -- 11 Şubat 2007; 5:07:34 >
  • Arkadaşlar YARDIM larınızı bekliyorum çünkü ona göre çok geçmeden sıfırıyla deyiştirme şansım var sizin cvp larınızı almam gerekiyo yukarıdaki
    sölediklerime göre varmıdır anfinin bişeyi_?_

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeLCuKuNus -- 11 Şubat 2007; 9:51:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence hiç bişey olmamıştırda senin için rahat etmiyecek gibi deki diğerlerine göre sesi dandik de başkasını ver de
  • Afinde bir arıza yok sadece ampli gereğini yapmış ve sen çıkışları çok zorladığın için büyük ihtimalle termal korumaya geçmiş daha doğrusu senden korumuşta diyebiliriz en azından amplinin termal protection'u çalışıyormu diye test etmiş oldun amfinin yandığını nasıl anlarım diyorsan yandığı zaman merak etme o kendini anlatır sana. ya sana küser hiç konuşmaz yada ağzı bozulur küfür eder gibi sesler çıkartmaya başlar yada uykudaymış gibi zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
  • hımmm anladım yani dolu ses çıkartır diyosunuz daha önce hiç anfi yakma şansım olmamıştıda :) bilmiyorum nasıl yakcamı :) yaa arkadaşlar dalga geçmeyi bırakın sizce noolmuştur tam olarak bence yansa ya direk gider yani çıkardıgı ses anlaşılmaz yada anlaşılır ve normal kalitede ses çıkıyosa yanmamıştır çünkü yansa normalde çıkartmaz sadece hopörlerler küçük ve dandik oldugu için öle normal bi ses alıyorumdur sizcede benim anfinin yanması hakkında düşündüklerim dogrumudur _?_ ancak evet yada hayır dedirtirsem size ozmn dalga geçmiceksin siz ééé arkadaşlar evetmi hayırmı :) .!!!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.