Şimdi Ara

ACİL YARDIM ARAÇTA GAZ KOKUSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
14.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Karbüratörlü aracıma LPG kit taktırdım ve 5000 km yol yaptım şuana kadar ancak araç içinde gaz kokusu alıyoruz.Aracın her tarafına baktık hiçbiryerden bir sızıntı yok,geçen gün bir tamirciye danıştım ve egzos çatalında problem olabileceğini söyledi.
    Konu ile ilgili bilgisi veya deneyimi olan arkadaşlardan yorumlarını rica ediyorum.
    teşekkürler....

• kiti taktırtdıgın yere gitsene,orda cihazlarıyla bir kontrol etsinler!!
  • Aynı sorun ama farklı bir şekil. Gaz kokusu bende sadece camları açınca içeri giriyor, taktırdığım yere sordum abi orta susturucunda delik var dedi ama bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını denemeye fırsatım olmadı(egsozu yaptıramadım bir türlü)
  • Kimsenin böyle bir sorunu yok galiba, bu sorunla ilgili verecek bilgisi olan da yok herhalde.
  • Hala cevap yok çok saçma bir soru diyecekler çıkabilir ama benim böyle bir sorunum var. Sorun ne olabilir? LPG dönüşümü ile ilgili bir sorun olabilir mi? Ama benzindeyken de benzin kokusu geliyor(yanmış benzin).
  • cevabı kendiniz yazmışsınız zaten, orta susturucunuzda delik varmış, büyük ihtimalle koku oradan geliyor...

quote:

Orjinalden alıntı: darkxwing

Hala cevap yok çok saçma bir soru diyecekler çıkabilir ama benim böyle bir sorunum var. Sorun ne olabilir? LPG dönüşümü ile ilgili bir sorun olabilir mi? Ama benzindeyken de benzin kokusu geliyor(yanmış benzin).
  • quote:

Aynı sorun ama farklı bir şekil. Gaz kokusu bende sadece camları açınca içeri giriyor, taktırdığım yere sordum abi orta susturucunda delik var dedi ama bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını denemeye fırsatım olmadı(egsozu yaptıramadım bir türlü)

egsozu yaptıramadıysan kafadan normal yaktığın gaz ve ya benzinin yarısı kadar fazla yakıt harcıyorsun demektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 95ykr'un yarısına düşmesi zor olmaz mı Yine de teşekkürler.

quote:

Orjinalden alıntı: kaygusuz

quote:

Aynı sorun ama farklı bir şekil. Gaz kokusu bende sadece camları açınca içeri giriyor, taktırdığım yere sordum abi orta susturucunda delik var dedi ama bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını denemeye fırsatım olmadı(egsozu yaptıramadım bir türlü)

egsozu yaptıramadıysan kafadan normal yaktığın gaz ve ya benzinin yarısı kadar fazla yakıt harcıyorsun demektir.
  • Karbüratörlü araçların LPG kokusu o kadar çok hissediliyorki hiçbir arızası olmasa bile içeriye koku alması normal bence. Malum yaz ayları camlar, havalandırma, klima vs. devamlı açık.
  • Aynı marka ve model başka arabada gelmiyor. Camlar kapalıyken gelmeyen koku neden gelsin camlar açıkken, belli ki motor bölmesinden havalandırma bölmesine geçen bir koku değil. Motor bölmesinden gelse motor kapağı açıkken motordan gelirdi zaten. Ayrıca benzinde çalışırken benzin konusu geliyor aynı şekilde. Normal koşullar altında bu sistemde atık gaz çıkışı sadece egzoz aracılığıyla olduğuna göre bu durum normal değil gibi görünüyor yani aracın karbüratörlü olmasıyla doğrudan bir ilişkisi yok.

quote:

Orjinalden alıntı: EN.ES

Karbüratörlü araçların LPG kokusu o kadar çok hissediliyorki hiçbir arızası olmasa bile içeriye koku alması normal bence. Malum yaz ayları camlar, havalandırma, klima vs. devamlı açık.
  • Enjeksiyonlu aracımda ben de hissediyorum bazen. Bence kaçaktan değildir. Çok keskin bir koku değil. Motoru sıkıştırınca ve ilk çalıştırmada hafiften koku geliyor. Sonra kesiliyor.
  • Güncel
  • önemli olmaya bilir ama bence zamanın olunca bi servise danışsan iyi olur
  • Komik bir cevap ama servis aldığın gazdandır abi çiğ atıyodur dedi, bir şans verdim adama başka marka gaz aldım tabi ki değişmedi durum. Kokunun bazen gaza yüklendiğimde ama çoğunlukla ayağımı gazdan çektiğimde geldiğini farkettim. Onun dışında koku olmuyor. Egzoz da sağlammış. Zaten koku sadece camlar açıksa giriyor içeriye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkxwing -- 25 Temmuz 2007; 23:01:34 >
  • servisin dediğini yaptınız ve sonuç alamadınız bakalım şimdi servis ne bahane uyduracak
    quote:

Komik bir cevap ama servis aldığın gazdandır abi çiğ atıyodur dedi, bir şans verdim adama başka marka gaz aldım tabi ki değişmedi durum. Kokunun bazen gaza yüklendiğimde ama çoğunlukla ayağımı gazdan çektiğimde geldiğini farkettim. Onun dışında koku olmuyor. Egzoz da sağlammış. Zaten koku sadece camlar açıksa giriyor içeriye.
  • Bu 2. bahaneleriydi. Daha önce "egzoz delik abi" ondan demişti. Sızdırmazlık kontrolünde de birşey çıkmıyor. Sadece bazen yokuş yukarı yüklenince, özellikle yokuş aşağı ayağımı gazdan çektiğimde oluyor koku. Bu konuda fikir, tavsiye verebilecek kimse yok mu?

quote:

Orjinalden alıntı: wolfhonda

servisin dediğini yaptınız ve sonuç alamadınız bakalım şimdi servis ne bahane uyduracak
    quote:

Komik bir cevap ama servis aldığın gazdandır abi çiğ atıyodur dedi, bir şans verdim adama başka marka gaz aldım tabi ki değişmedi durum. Kokunun bazen gaza yüklendiğimde ama çoğunlukla ayağımı gazdan çektiğimde geldiğini farkettim. Onun dışında koku olmuyor. Egzoz da sağlammış. Zaten koku sadece camlar açıksa giriyor içeriye.

• Güncel
  • eski karbüratörlü aracımda gelirdi bazen koku. egzoz manifoltu çatlakmış. ondan sonra koku da kesilmişti, rölanti de normale dönmüştü.
  • muhtemelen aracta gaz verme sırasında artan basınçtan dolayı bir sızıntı oluyor...Buda gazın geçtiği yakıt organlarının genel bir bakıma sokulması demektir...durduğu yerde elle gaz vererek yolda gittiğin zorlamayı elde edemezsin.Bu yüzden Aracın başta karbüratör olmak üzere bir bakıma ihtiyacı var...derim

yanlışım olabilir...Ama benim görüşüm budur...bende aynı sorun vardı , hava filtresini değiştirmiştim düzelmişti mesela alakası da şu : hava yeterince gelmeyince lpg yanmıyor ve çiğ atılıyor-koku yapıyor...

kolay gelsin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.