Şimdi Ara

ACİL YARDIM ARAÇTA GAZ KOKUSU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
14.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Gözden kaçan nokta şu ki yüklenince koku herzaman olmuyor, aslen yokuş aşağı ayağımı gazdan çektiğimde oluyor yani motorda zorlanma olmadığı zaman. Araç durduğu yerde egzoz çıkışı kapalıyken gaz verildiğinde bile koku vermiyor. Koku zorlama olmadığında geliyor kısacası...

quote:

Orjinalden alıntı: mr.big

muhtemelen aracta gaz verme sırasında artan basınçtan dolayı bir sızıntı oluyor...Buda gazın geçtiği yakıt organlarının genel bir bakıma sokulması demektir...durduğu yerde elle gaz vererek yolda gittiğin zorlamayı elde edemezsin.Bu yüzden Aracın başta karbüratör olmak üzere bir bakıma ihtiyacı var...derim

yanlışım olabilir...Ama benim görüşüm budur...bende aynı sorun vardı , hava filtresini değiştirmiştim düzelmişti mesela alakası da şu : hava yeterince gelmeyince lpg yanmıyor ve çiğ atılıyor-koku yapıyor...

kolay gelsin

• Güncel
  • Güncel lütfen
  • Benim aracımda uzun yolda camı açtığım zaman egzoz gazını içeri veriyor. Camlar kapalı iken yada kalorifer açıkken koku gelmiyor. Tüpte tüplü koku benzinde benzinli koku geliyor. İstanbul, Ankara ve Kayseride çok ustaya gösterdim kokunun nerden geldiğini bulamadılar. Ustaların birşey yok demesine rağmen kendim şüphelendiğim için egzozdaki spiral parçayı değiştirdim ama yine ustalar haklı çıktı koku kesilmedi. Bugün aracı ustaya bıraktım iyice araştır ve bul nedenini diye. inşallah bulunur, yoksa aracımı satacam. Biraz araçtan bahsedeyimki fikri gelen arakadaşlar cevap yazar belki. araç 150 bin km de, sıkıştırdığım zaman 1000 km ye yarım litre yağ yakıyor. mazda 323 94 model olmasına rağmen hala orjinal egzozu değişmemiş. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• arkadaşlar bu arada egzoz orjinal ama en ufak bir sızıntı yok
  • Bagaj fitilini değiştirdim sorun halloldu. Senin sorunun da umarım bu kadar basittir. Kolay gelsin...
  • eksoz sisteminizde delik vardır.ve bulduğu bir delikten içeri eksoz gazı sızıyordur bende geçmişte aynısını yaşamıştım camları açınca veya bir camı açınca alttan gelen eksoz gazı ile karışan hava bir baca gibi açtığınız camdan dışarı çıkmakta.dolayısı ile eksoz kokusunu solumaktasınız.bunu en kısa zamanda gidermeniz gerek aracın arka tarafında oturanları etkileyebilir.
  • ama aracın egzoz sistemini 7 ayrı egzozcu inceledi hepside kaçak yok dedi. Kaçak olmadığı halde egzoz sistemini değiştirmek pek akıllıca olmaz öyle değil mi ?
  • eksozda catlak vardır sen bi servise git orda baktır derim
  • ben size bir yr söyleyeyim oraya baktırın.orta susturucunun üst kısmına yada fleksibıl borunun flanşına
    birde eksozu ayağınızla veya sert bir cisimle gaz kaçırmayacak şekilde kapatın.eğer araç boğuluyormuş gibi sesler çıkarırsa eksozu serbes bıraktığınızda büyük bir basınç meydana getiriyorsa.eksoz sağlam.ama aksi olursa yanihiç birşey olmamış gibi çalışmaya devam ederse o zaman eksoz sisteminde bir kaçak olduğu
    anlaşılır.manifolt contasından da kaçırıyor olabilir.
  • Motor sıcakken lpg regülatörüne dokunun elinizi zor tutacak kadar ısınması lazım. Aksi durumda lpg ısınmadığından çiğ olarak karbüratöre geliyor bu da kokuya sebeb olur ve çok lpg harcarsınız.
    Bunun sebebi regülatörün su dolaşan kısmının çamurla tıkanmasıdır bu ise motora sürekli çeşme suyu koymak antifreeze koymamaktır.
  • En son yazılandan epey uzun zaman geçmiş ama, aynı sorun bendede mevcut. çözümü hakkında fikri olan varsa ve paylaşırsa sevinirim...
  • sorun benimkiyle birebir aynı.

eksoz yeni, ora susturucu hariç. manifolt çatalı ve son susturucu yeni.
    karbüratör yeni.
    motor yeni.
    lpg sistemi yeni.
    benzin deposu ve şamandra yeni.

sadece camlar açılınca koku doluyor. rolantide birşey yok. gitmeye başlayınca. ekşi bir koku, ne tam lpg kokusu ne tam benzin kokusu. kafayı yedirtecek bana bu koku.
  • yıl olmuş 2014 hala aynı sorun :) bende de aynı sorun var yaz günü cam açamaz oldum çok da keskin kokuyor eski yazan arkadaşlar bir çözüm bulabildiniz mi?
  • Arkadaslar kesin cozumu soyluyorum, sadece camlariniz acikken agir egzoz kokusu aliyorsaniz bagaj fitilinizi degistirmeniz gerekmektedir. Cunki camlari acinca vakum etkisi yaparak egzozdan cikan gaz bagaja oradanda arka koltuktan iceri dolar camlar kapali iken vakum olmaz bu sebeble bagaj fitilinizi yenileyin kesin cozum bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zararları Yararından fazla olan sistemin adıdır Lpg...Ekonomi yapacam diye yollarda Çilenin adıdır Lpg...LPG'Yİ SAVUNAN LOBİDEKİ ZATLAR NEREDELER ?

• merhaba arkadaşlar benim arabamdada böyle sorun vardı 05435056096 mustafa ustamıza yaptırdım çok memnunum

• Konu biraz hort olacak ama. :)

2010 model Chevrolet Cruze aracım var. Landirenzo Lpg sistemi takılı. Depoyu her fullediğimde arka koltuğun oralardan gaz kokusu geliyor ve bir süre sonra koku dağılıyor. İki ayrı yerde kontrol edildi ancak kaçak tespit edilemedi. Dediğim gibi yalnız fulleyince oluyor. Sıkıntı ne olabiliir acaba

• erAn_ kullanıcısına yanıt
    Sizin ve yukarıdaki gaz kokusu problemlerinin sebebi (eğer sızıntı tespit edilememişse) araç içi hava tahliye sorunu veya bagaj fitilinden hava girmesi ile olabilir. Benzinli araçlarda egzost kokusu gelirse kesin sebep az önce yazdıklarımdır.
  • Sizin ve yukarıdaki gaz kokusu problemlerinin sebebi (eğer sızıntı tespit edilememişse) araç içi hava tahliye sorunu veya bagaj fitilinden hava girmesi ile olabilir. Benzinli araçlarda egzost kokusu gelirse kesin sebep az önce yazdıklarımdır.

'Tahliye genelde arka tarafta veya bagajda olur. Tahliye araç kapılarının kapanmasıyla oluşan hava basıncını dışarı verir ilaveten içeri hava girmesini engelleyen lastik vb. tertibatıda olması gerekir. Bu tahliye sağlamsa ve bagajdan (fitiller sağlam ve diri olduğu halde), hava, koku, egzost geliyorsa kapı, bagaj kapağının kapanma kilitlenme ayarına bakılması gerekir' derim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.