slm arkadaslar bu seferde ladamda debriyaj sorun çıkardı:( baskı balatasını değiştirdim ama yinede motor çalısınca o malum ses kesilmedi? debriyaja basınca kesiliyo ama araba hareket edince yine baslıyor. sıfır orjinal parça taktım yine devam ediyor,usta şanzuman yağını değiştirdi zamanla yaglanır ve ses gider dedi ama içim rahatlamadı bana ses bitmicek gib geliyor? bu konu hakkında tecrübesi ve bilgisi olan arkadaslar yardım ederse çok memnun olurum..... simdiden saygılar tesekkürler....
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
bu şanzumanın içinde bulunan ismini tam idrak edemediğim bi bilya var... bu ses muhtemelen ordan gelebilir eğer daha aksi bi durum olsaydı şanzumanı kucağına alma ihtimalin çok fazlaydı
yani bu durumda fazlada korkacak bişey yok. şanzumanı tekrar iner ve bu bilyalar değişir. inşallahta sorun ortadan kalkmış olur...
debriyaj bilyasını değişmemiş olabilir
bu senin bahsettiğin olay benim başıma daha önce geldi, ordan biliyorum. uzun süre önce körük patlamış ve şanzumanın yağı komple boşalmış ve kupkuru kalmış. usta bu arabayı çok uzun süre bu şekilde kullanmışsın dedi.
yağı koyduktan sonra araba 5dk çalışır vaziyette sesin kesilmesini bekledik. çok az bi ses kaldı, onunda pek kıymeti yok. sadece soğuklarda biraz cıyır cıyır ediyor o kadar...
değiştirelim dedim ama usta, bilya için şanzumanı indirmenin anlamı yok demişti
arkadaşım sorun debriyaj bilyanda yada frizdirek bilyasında sesi duysam tam söylerdim ama :)
ewet arkadaslar ustada bu bilyelerden bahsetti.. zaten yağıda bilyeler kendine gelsin diye değiştirdik. oda bu durum seniidare eder dedi ve sorun çıkarmaz zamanla kesilir dedi? ben sizinde sölemenizle kanaat getirdim ama ses tam kesilmeyene kadar içim rahat etmeyecek:( birde araba tüplü ve konyadan buraya(burası kars oluyo:)) gelince bütün tüp ayarları değişti motor ısınınca rolantideyken sanki 3000 devirde gaz veriyomussun gibi bağırıyor? usta ayar yaptı tüpe ama motor yine aynı seyi yaptı? bu konudada yardımcı olacak biri varsa sevinirim... simdiden tesekkürler hepinize:))
arabanın lpg de bağırmasının nedeni lpg beyni pislenmiş ve dolmus.. dün usta söktü temizledi ve taktı şimdilik düzeldi gibi ama böle giderse beyninin değişmwsi gerekeçek:( böle bi iş basına gelen varsa yardımcı olsun lütfen.. saygılar