Asus K8n Anakart +amd athlon 64 3400 +512 ddr 400 ram +200 gb samsung sata hdd var var sistem kurdum ama bilgisayar açılırken(windows) çok geç açılıyor benim teşhisim sata ile ilgili bir problemi var ama emin değilim yardımcı olursanız sevinirim Parçalrın hepsi yenidir
Geç açılıyor derken süre olarak yazabilir misin kardeş?
sanırım windows açılış ekranı 2 dakika sonra geliyor ondan önce siyah ekranda iki dakka bekliyor
şey acaba HDD'in ne kadarı dolu? veya şu da olabilir bazı sistemlerde bişeyler arıyor donanım var mı yeni diye bu yğzden de bekltiyor olabilir.Ama 2 dk'da az değil yani.
kardeş parçalar sıfır yeni toplandı acaba bişeyleri mi boot etmeye çalışıyor diye düşünüyorum ama ekranda ona benzer bi ibarede yok:(
Evet hımmm valla bende kesin bişey diyemicem,bakalım pazartesi günü adamlar ne dicek genelde haftaiçi daha yoğun oluyor burası.
Şu da geldi aklıma yanlız bütün kablolar doğru takılı mı ?Emin misin?
ewt hepsi düzgün takılı,:(
Hdd nin ve optik sürücülerin üstündeki jumper ayarlarına dikkat et. Cable sellect konumunda olmasın. Sıcaklıklara dikkat et. O siyah ekranda beklerken fan hızının değişip değişmediğini dinle. Bios ayarlarında gereksiz portları kapat , fast boot kısmını enable konumuna getir. Bir de bios ayarlarında işlemci hızına ve ram timinglerine bak. Default ayarlarının altında ayarlayabiliyor bazen. Kolay gelsin.
malesef hepsini denedim ama sonuç olumsuz:(
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme