Şimdi Ara

Acil yardım bekliyorum arkadaşlar..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben de yeni aldığım 1.6 ies 2001 honda aracımla aranızdayım aracım lpg li, aracı alalı 10 gün kadar oldu, şehiriçi bu süre zarfında hiçbir sorun yaşamadım fakat iki gün önce 5 kişi klima gidiş dönüş açık şekilde zonguldak bursa arası 700 km civarı yol yaptım, ilk 300 km yi tamamladıktan sonra kontrol babında araca baktığımda yağ eksilttiğini farkettim 1 kilo yağ ile tamamladım.

Dönüş yolunda tekrar yaklaşık bir 350 km sonra tekrar 1 kilo yağ koymak zorunda kaldım.

Aracın yağ klavuzunda 10/40 yazıyordu ben de ilk önce aynen koydum. İkinci yağ koyuşumda lpg li araçlar için olan 10/40 yağ koydum daha önce farketmemiştim....

Aracımın arızası hakkında düşüncesi bilgisi olan varsa bilgilendirmenizi rica ederim. Acaba araç yağ yakıyor olabilir mi? Araca ekspertiz yaptırmıştım halbuki; kompresör gayet iyi durumdaydı. Yağın kalitesizliğinden olablir mi acaba (yağ değişiminde ben ne kullandıklarını bilmiyorum hala aldığım şekliyle kullanıyorum yağ değişimi yeni yapıldığı için henüz 1000 km olmuş)?...Ya da 10/ 40 yerine 10/60 mı ne dediler o tür mü yağ kullanmalıyım....

Aracımı sevmiştim hala seviyorum ama yağyakması endişe veriyor. Şuan şehir içinde 120km oldu henüz yağ eksiltme yok deniyorum şuan ama ......

Bilgilendirirseniz sevinirim, burda bir ustaya gittim ama anlamadı gibi sanki dolaylı cümleler filan, yağ yakmaya devam ederse mecburen servise gidicem mecburen..

• bendede 98 1.6 ies var , yağ eksiltiyordu sorun yağ filtresinin sızdırması çıktı , yağ yakıp yakmadığını yüksek devir vererek egzosttan duman atıp atmadığıyla anlayabilirsin, yada motor sıcak ve çalışırken motorun yağ doldurulan kapağını aç , anlarsın , yağ çubugunu çek dışarıya yağ sıçratıyorsa anlarsın , daha ne diyeyim bence honda kolay kolay yağ yakmaz bir incelet
  • emrah hocam yağ çubuğunu dışarı çekince yağ atma yok, peki motor yağının kapağını çalışır vaziyette açtığımda ne olmalıki yağ yakıp yakmadığını anlamalıyım? Eksozda duman atıyor ama mavi duman da değil normal yakıtın yanma dumanı sanki...
  • rölantideyken bakma duman atışına ! biri binsin gaza sonuna kadar ard arda bassın bak bakalım ne renk atıyor , motor yağının kapağını araç çalışırken aç eğer ordan eline üfleme geliyorsa motorun durumu iyi değil demektir , buna halk dilinde motor üflüyor denir , siyah duman atarsa havafiltresini değişmen gerek mavimsi duman atarsa yağ yakıyordur . bence bir motordan anlayana göster burdan ne desek boş olur belki 10tl lik birşeydir belki 1000tl bilemeyiz kolay gelsin
  • hiç bir araba 300-350 km de 1 litre yag yakmaz hele hele benzinli veya lpg araçlar hiç yakmaz.o seviyeye gelmez çünkü motor yemiş olur çoktan.ya kaçak vardır yada yine kaçak vardır.temiz bir alana al arabanı çalıştır biraz bekle hatta ara sıra gaz ver ileri geri hareket ettir bu işlemi toplam 5 dakika yap kaçak varsa anlarsın.birde bir gece boyu temiz bir alanda beklet yine belli olur kaçak.yine diyorum 300 km civarı bir yolda 1 litre yag yakması neredeyse imkansız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 80honda253 -- 26 Haziran 2010; 14:40:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.