Şimdi Ara

Acil yardım bekliyorum. Ferrolli F24 Kombi F05 hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
22.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar geçen yıldan beri aynı dertle uğraşıyorum. Artık iyice sinirlerim bozuldu. Şöyle anlatayım

Kombimiz 2.5 m. lik dikey baca ile bağlı. Özellikle rüzgarlı havalarda (ki dünden beri ankara rüzgarlı) kombi mütemadiyen F05 hatası veriyor. Hava prosestatı değişti çare olmadı. Fan motoru daha 2 ay önce pırıl pırıl temizlendi. Kombinin kendisi zaten 3 yıllık. Sanki rüzgarlı havalarda atık gazı dışarı atamadığı için kombiyi yakmıyor gibi bir durum var benim tahminin bu doğrumudur sizce?

Kolorifer, havalar çok soğuk olmadığı için gene idare ediyor. Çünkü bir yakıyor bir sönüyor. O arada iyi kötü ısınıyor zaten su ve koloriferler belli bir sıcaklıkta kalıyor. Ama sıcak su tam bir problem. Kombi yanıp tekrar kapandığı için sürekli su bir sıcak geliyor bir soğuk geliyor. DOlayısıyla banyo yapmak hayal gibi bir şey oldu. Kombiyi taktırdığım usta fan motorunun rulmanları ile ilgili problem olabilir ona bakmamız lazım diyor. Ama tamiri riskli biraz. Komple bozulursa bir de bu kışta soğukta kalacağız. Açıkçası o çözüm olacak mı ondan pek emin değilim. Daha 3 yıllık kombinin fan motoru nasıl böyle olur. Alırken de bir dünya para saydım. 700 - 800 tl 'ye de kombi vardı. Biz almışken iyi olsun sorunsuz olsun diye gittik 1400 tl para verdik. Keşke ucuz birşey taktırsaydım. Kafam atarsa yeni kombi alırdım en azından

Gerçekten çok dolmuş durumdayım arkadaşlar. Bu problem ile ilgili çözüm önerisi olan var mı ? Yetkili servislerede pek güvenmediğim için (daha önce demirdöküm ve alarko servislerinden iyi kazık yedim çünkü) o da uygun bir çözüm gibi gelmiyor. Zaten bu F05 hatası sanırım ferroli kombilerin en sık yaşadığı hataymış.

• F5 baca hatasıdır cihaza hava ayarı yapılacak düzelir
  • F05 hatası için kitapçıkta hava prosestatı, fan motoru, baca ve en son olarak da kartı kontrol ediniz deniyor. Bu hava ayarı dediğiniz şey ne oluyor? Biraz daha açıklayabilir misiniz?
  • servisi ara
  • quote:

Orijinalden alıntı: kombiustası

servisi ara

Hocam ben yardım istedim sen servisi ara demişsin. Yukarıda servisle ilgili muhabbeti yazdım.

Neyse arkadaşlar başka yardımcı olabiliecek veya fikri olanlar var mı?
  • kusura bakma
    gaz ve baca konuları tehlikeli olduğu için teknik yardım edemem ..
  • aynı sorun bende de var.sorunu nasıl çözdünüz acaba.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam F05 hatası için kitapçıkta hava prosestatı, fan motoru, baca ve en son olarak da kartı kontrol ediniz deniyor. Tabii bunlar kitapçıkta yazılı olanlar. Ama pratikte işler değişebiliyor. Örneğin cihazın içindeki kart gevşemişse de cihaz F05 hatası veriyor. Bu yüzden eğer F05 hatası alıyorsanız cihazın kartına baktırmanızda fayda var. Servis çağırıp baktırmanızda fa]yda var.
  • ben venturiyi değiştirdim düzeldi.serviste 55 tl dışarda 5 tl lik ürün.
  • Rüzgarlı havalarda ben de bu hatayı alıyorum hatta şuan izmirde fırtına çıktı denebilir ve ben buz gibi suyla banyo yapmak zorunda kaldım. Her rüzgarlı günde aynı şeyi yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nemesisandforce

ben venturiyi değiştirdim düzeldi.serviste 55 tl dışarda 5 tl lik ürün.

Hocam venturi dediğiniz parçayı nasıl değiştirdiniz? Kolay mı? Ben kendim yapabilirmiyim yoksa illa ki servis çağırmak lazım?
  • Demirdöküm kombimde F5 arızası bugün başıma geldi.

Bende servise faiş fiyat ödemeyi sevmediğim için açtım kapakları;

-Kartın kablolarını kontrol ettim. Yok.
    -Gaz geliyor mu diye bi koklayayım dedim kapağın altındaki muhafazayı söktüm gaz da gelmiyor.

Tam ümidimi kesecekken baca dibindeki fan gözüme takıldı.

Fan motoru titriyordu anladım ki dönmeye çalışıyor dönemiyor. WD40 sprey yağımı kaptığım gibi merkezdeki milin üzerine fıslattım :) birkaç tur döndürdüm yağı yedirmek tıjanıklığı temizlemek için.

Sonra açtım şarteli bi baktım çalışıyor Aman tanrım didim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemilipekli -- 15 Şubat 2015; 4:27:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemilipekli C kullanıcısına yanıt
    fanınız arızalı olabilir.prosestat arızalı olabilir.prosestat hortumunda yoguşma gerçekleşmiş ve kontaklara zarar gelmiş olabilir.çok şiddetli ters rüzgarların estigi yerde bunlar gözükebilir.anakart arızalı olabilir.geniş bi konu yani .baca tehlikeli bir olaydır.gerçek sorunun bulunması gerekli.allah korusun gaz dışarı atılamayabilir.tehlikeli sonuçlar dogurur dostum
  • Zaten gaz dışarı atılamadığında kombi f5 hatası yanmayı durduruyor. Yani güvenlik için kendini kapatıyor. O açıdan sıkıntı yok da kombinin iki de bir de bunu yapması sıkıntı oluyor. Vallaha kendine usta diyen şahıs prosestatı dışarı bağladı geçen yıl. Yani kombinin dışında duruyor. F5 hatası verince prsestatın hava girişinden biraz üfleyip geri takıyorum sorun düzeliyor . Bu şekilde idare ediyorum uzun zamandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigger_agc -- 17 Şubat 2015; 11:05:23 >
  • tigger_agc T kullanıcısına yanıt
    :) hocam şimdi o prosestat içinde büyük ihtimal yoguşma oluyor kontaklar ıslanıyor olabilir.Onun hortumuna bakarmısın öyle bir olay varmı yogusma olayı su damlası falan işte
  • aliance21 A kullanıcısına yanıt
    Hocam aynen dediğiniz gibi. Üflemek için hortumu söktüğüm de elim ıslanıyor hafif. Dediğiniz gibi su damlası şeklinde. Ama sadece hortumda var. Ben de dün akşam bunu merak ediyordum acaba niye ıslaklık oluyor diye.
    hortumda yoguşma oluyor dostum sıcak soguk bi şekilde oluyor bunu önlemek gerekiyor yoguşan su prosestat içinde kontakları kısa devre yapıyor.Kombi durup kalktıkça fanı hep çalışıyor olarak görüyor ve f5 hatasına geçiyor.şimdi bişey dicem ama ne kadarda dogru olur bilmiyorum hortuma çok küçük delik açabilirsin yada prosestat yukarda kalsın hortumdan içine su gitmesin yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliance21

hortumda yoguşma oluyor dostum sıcak soguk bi şekilde oluyor bunu önlemek gerekiyor yoguşan su prosestat içinde kontakları kısa devre yapıyor.Kombi durup kalktıkça fanı hep çalışıyor olarak görüyor ve f5 hatasına geçiyor.şimdi bişey dicem ama ne kadarda dogru olur bilmiyorum hortuma çok küçük delik açabilirsin yada prosestat yukarda kalsın hortumdan içine su gitmesin yani

Hocam prosestat yukarıda duruyor dediğiniz gibi. Yani hortumdan prosestata su gitmesi pek mümkün değil fiziksel olarak. Ya bu olayın kalıcı bir çözümü yok mudur? Yani prosestatın hava girişinden bir kaç kez üfleyip takınca çalışıyor. Tamam çok büyük bir sorun değil belki ama yine de can sıkıcı. Bu kış en az 3 kere oldu mesela. Prosestat değişti gene çözüm olmadı. Üfleyince çalışması mantığı nedir peki? Sanki bir tıkanıklık oluyor da üfleyince o açılıyor gibi.

klar birbirine yapışık kalıyor.Kombi fanın çalışıp çalışmadıgını prosestat kontaklarına bakarak anlıyor.fan çalışırken o kontaklar hava girişiyle beraber birbirine yapışıyor böylece kombi fan düzgün çalışıyor diyor.Senin kombin durdugu zaman fanında durması gerekiyor.Ama kontaklar nemli oldugu zaman bazen fan dursada kontaklar birbirine ıslaklıktan dolayı yapışık kalıyor.kombide fanın durması gerekli fakat durmamış diye algılayıp hatayı veriyor.Sen üfleyincede yapışık kontaklar ayrılıyor kombi çalışıyor.Aslında prosestat içinde yoguşma olmaması için mutlaka prosestatta çok küçük bi hava deligi olması gerekiyor.Eger bu delik yoksa malesef bu sorun ortadan kalkmaz servise söyleyin belki yeni bir prosestat yapmış olabilirler degiştirsinler
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliance21

klar birbirine yapışık kalıyor.Kombi fanın çalışıp çalışmadıgını prosestat kontaklarına bakarak anlıyor.fan çalışırken o kontaklar hava girişiyle beraber birbirine yapışıyor böylece kombi fan düzgün çalışıyor diyor.Senin kombin durdugu zaman fanında durması gerekiyor.Ama kontaklar nemli oldugu zaman bazen fan dursada kontaklar birbirine ıslaklıktan dolayı yapışık kalıyor.kombide fanın durması gerekli fakat durmamış diye algılayıp hatayı veriyor.Sen üfleyincede yapışık kontaklar ayrılıyor kombi çalışıyor.Aslında prosestat içinde yoguşma olmaması için mutlaka prosestatta çok küçük bi hava deligi olması gerekiyor.Eger bu delik yoksa malesef bu sorun ortadan kalkmaz servise söyleyin belki yeni bir prosestat yapmış olabilirler degiştirsinler

Evet söylediklerinizle olay kafamda biraz daha net hale geldi. Maalesef servis kombide proje olmadığı için bakmıyor. Özel usta tutmak lazım. Onlarda hep üçkağıtçı. Güvenilir birini bulana kadar bu şekilde idare etmeye devam edeceğiz gibi gözüküyor. Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.