Şimdi Ara

Acil yardım çıldırmak ve aleti kırmak üzereyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimde 3,6 v 1300mah şarjlı bili olan ve içindeki motorunun üzerinden 3,6v yazan bir çim biçme makinesi var. ancak içindeki pilleri en fazla 10 dk kullanmamı sağlıyordu. bunu söktüm ve 5 amperlik akü bağladım ancak bu da en fazla 15dk kullanmamı sağladı ancak akü sürekli doldurmak ve zaman kaybı olduğu için bu makineyi elektrikle çalıştırmak istiyorum. Elektirikçiye gittim ve bunun motoru 12v dedi ve 25 liraya 12V 1000mah lik bir adaptöre bağladı çokta güzel çalıştı ancak çimleri biçerken birden alet durdu ve adaptörü malesef öldü. geri götürdüm ve elektronik adaptör bunlar dedi olabilir dedi akımı çok çekmiş ve adaptör yanmış dedi. Daha yüksek akımlı bir trafo gerekli dedi ve fiyatı 60 lira dedi malesef bu kadar parada vermek istemiyorum lütfen biri bana yardım etsin hiç bir şekilde aleti kullanamıyorum acil yardım edin bu aleti en ucuz yoldan nasıl rahatlıkla uzun süre kullanabilirim

• Başlık sakat yalnız
  • Zaten 3.6 V 1.3 Amper motora 12 volt 1 amper trafodan akım vermek senin ilk anda 20 lira kaybın demek bunun dışında senin aletinin motoruda yanmış olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 13sever 1 kullanıcısına yanıt
    motorda sıkıntı yok çalışıyor aküyle
  • sen neden 3.6 voltluk motora 12 volt verdin.
    Calısır ama asırı ısınır ve yanmasına sebep olur..
    Hem senin alet nasılki 3 voltluk motorla cim biciyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    elektrikçi motoru çıkarttı ve baktı 12v motor bu dedi 3.6 v yazması önemli değil dedi zaten 12v verince motor daha hızlı dönmeye başladı 15 dk boyunca calıştı ve herhangi bir ısınma söz konusu olmadı ancak çim biçmeye başlayınca ısınma başladı ve adaptörde ısındı adaptör çöpe gitti neyseki parasını geri aldm. 3 yıl önce bime gelmişti kenar kesme aleti olarak geçiyor bosch un falan var 2 başlığı var çim biçme ve çit kesme. çim biçmeye geçtiğinde büyük ihtimal fazla akım çekiyor o yüzden en az 5A 10A gerekli ancak böyle adaptörlerde 60 70 lira
  • yokmu yardım edecek birileri
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok acil yardım !
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1300mah bir bataryayla 10dakika çalışıyorsa ortalama 8amper felan akım çekiyordur... sizin 3.6volt 10amper verebilen bir adaptöre ihtiyacınız var...gerçi bu bataryalar tam dolu olduğunda 4.2volt oluyorlar diye biliyorum böyle düşünürsek 4.2volt 10amper bir adaptör bulmanız daha iyi olur...
    veya denemek için pcpowerlarının 3.3volt çıkışını kullanabilirsin olmazsa 5volt çıkışını kullan...
  • dhan000 kullanıcısına yanıt
    o tarz adaptörlerde oldukça pahalı daha uygun birşeyler olması gerekiyor max 35 lira verebilirim aletin sııfırı 50 lira
  • dhan000 kullanıcısına yanıt

bu ürün işimi görürmü elektrikçi elektronik adaptör olmamalı demişti
  • En uygun olan PC PSU diyorum.O kadar uygun ki,hangisini yazayım,,,,,hem düşük maliyet,hem istenilenden fazlasıyla güç,,,hem çeşitli voltaj çıkışı hem kısa devre korumalı yetmezmi?2.eli 5-8 tl.ye bulunacağı gibi sıfır 300-350watt olanı da 25-30 tl.yi geçmez.

Tavsiyem bu PSU'ların önce 5V çıkışı ile o motoru çalıştırmanız.Çünkü,motoru 12V olsa da üretim olarak 3,6V dizayn edildiyse vardır bir bildikleri.Sizin tamircinin 12V vermesi çok bilinçli değil.Çünkü dc motorlar max. voltajı ile max. yükte çalıştırılırsa bozulma riski çok yüksek olur.Hatda PSU'nun 3,3V çıkışı ile de denersiniz verim alırsanız bu çıkışla çalışıtırmaya devam edersiniz.Bence 5V çıkışı çok uygun olur.
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    http://www.hepsiburada.com/liste/bosch-isio-36-v-topiari-ve-cim-bicme-makas-seti/productDetails.aspx?productId=hrbsc060083300e&categoryId=60003751

birşeyleri sorgulamak yerine keşke biraz fikir verseniz de işime yarasa neyse. üstteki link bosch marka olanı benimkide bunun aynısı marka farklı fiyat farklı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

En uygun olan PC PSU diyorum.O kadar uygun ki,hangisini yazayım,,,,,hem düşük maliyet,hem istenilenden fazlasıyla güç,,,hem çeşitli voltaj çıkışı hem kısa devre korumalı yetmezmi?2.eli 5-8 tl.ye bulunacağı gibi sıfır 300-350watt olanı da 25-30 tl.yi geçmez.

Tavsiyem bu PSU'ların önce 5V çıkışı ile o motoru çalıştırmanız.Çünkü,motoru 12V olsa da üretim olarak 3,6V dizayn edildiyse vardır bir bildikleri.Sizin tamircinin 12V vermesi çok bilinçli değil.Çünkü dc motorlar max. voltajı ile max. yükte çalıştırılırsa bozulma riski çok yüksek olur.Hatda PSU'nun 3,3V çıkışı ile de denersiniz verim alırsanız bu çıkışla çalışıtırmaya devam edersiniz.Bence 5V çıkışı çok uygun olur.

çok teşekkür ederim yarın ilk işim PSU almak ve denemek... peki bir sorum daha var bunu bağladım ve çalıştırdım diyelim kullanım sırasında çim biçme esnasında çekeceği güç daha fazla olacaktır akım olarak. bu PSU ya bir zarar verirmi yani birde kabloları kalın mı almalıyım ?

• Bende teşekkür ederim.
    Orta kalite 300-350Watt bir PSU'nun 5V çıkışı en az 15-20Amperdir,12V çıkışı ise 8-10 amperdir.Aynı makinadan 2-3 tane birden çalıştırsanızda problem olmaz.Çok akım çekmesine gelince;0,75'lik bilinen piyasa kablosundan 35-40 metre uzatsanız sıfır kayıp gibi verimle çalışır.Hesaplayalım;Diyelim ki 5V-6A=30Watt akım çekilsin.30W/220V=0,136 amper namı diğer 136 ma. akım çeker ki 50 metrede no problem.Çünkü bu akımla 50 metrede 0,3V gibi gerilim düşümü söz konusu,,yok hükmünde sayılır.

Ama tavsiyem;PSU ile çalıştırırken önce motoru boşta tutup çalıştırın,sonra biçmeye başlayın.Sebebi;aniden yüklü çalıştırırsanız PSU anlık korumaya geçer diye düşünüyorum.Ama önce boşta çalışıtırırsanız bir problem olmaz.
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    Fan pervaneyi döndürmek amacıyla tasarlanmış bir motora sahip.

çim biçme makinası çim biçmek için.

220 volt fanla ;
    220 volt çamaşır makinası motorunu kıyasla istersen?

bendeki 1.5 volt motorla pcb deliyorum

motor biçimi bobinajı motorun görevi için uygun tasarlanmıştır.

yüksek torklu 3.6 volt motora Bi bak googlede.

• malisert32 kullanıcısına yanıt
    cevaplarınız için teşekkürler bugun yada yarın alıcam psu ancak bağlama konusunda bir fikrim yok resimlerini paylaşsam bana resimler üzerinden bağlamama yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
  • Elbette yardımcı olurum. Resimleri paylaştığınız da en uygun olanı beraber karar veririz inş.

• Arkadaşlar hiç dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama bu aleti yapan kişiler onun 10 dk çalışıp en az 2-3 belki 5 saat şarj olması mantığına göre bunu tasarlamış olabilirler.İstenen güç kaynağı bulunsa bile sürekli çalışmaya dayanamayacağı kanaatindeyim.
  • ilgilenen herkese teşekkür ederim bugun PSU aldım ve 5V ile aleti çalıştırdım canavar gibide çalışıyor herhangi bir ısınmada söz konusu değil umarım uzun ömürlü olur gerçekten hiç para vermeden 0 maliyetle bu işi hallettim ve artık tüm sarjla çalışan aletler elektrikli olacak :)

pc psu 300w lık 5V 22A veriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertba

ilgilenen herkese teşekkür ederim bugun PSU aldım ve 5V ile aleti çalıştırdım canavar gibide çalışıyor herhangi bir ısınmada söz konusu değil umarım uzun ömürlü olur gerçekten hiç para vermeden 0 maliyetle bu işi hallettim ve artık tüm sarjla çalışan aletler elektrikli olacak :)

pc psu 300w lık 5V 22A veriyor

Olumlu sonuç almanıza gerçekten sevindim.Elinize sağlık,hayırlı,uğurlu olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.