Orijinalden alıntı: AiQUiDiE Benim araç iyi yol tutmuyor, ayrıca Astra bu konuda en iyi birkaç C segmenti araçtan biridir. (Başta Focus geliyor diye biliyorum).
Focus ve Alfa 156'ya sahip olan Esmerce Alfa'nın daha başarılı olduğunu söylüyordu ki 156 sedan. Alfa 147 bu konuda daha da iyi olabilir. Yalnız Alfalar'ın süspansiyonları cidden sert, her sabah kendi aracımla en ufak bir titreşim hissetmediğim yolda arkadaşımın 147'siyle giderken araç hafif hafif zıplamaya başlıyor
quote:
Orijinalden alıntı: rahan35
quote:
Orijinalden alıntı: AiQUiDiE Benim araç iyi yol tutmuyor, ayrıca Astra bu konuda en iyi birkaç C segmenti araçtan biridir. (Başta Focus geliyor diye biliyorum).
Focus ve Alfa 156'ya sahip olan Esmerce Alfa'nın daha başarılı olduğunu söylüyordu ki 156 sedan. Alfa 147 bu konuda daha da iyi olabilir. Yalnız Alfalar'ın süspansiyonları cidden sert, her sabah kendi aracımla en ufak bir titreşim hissetmediğim yolda arkadaşımın 147'siyle giderken araç hafif hafif zıplamaya başlıyor
Olabilir tabiiki, açıkçası Focus da, 147 de kullanmadım. Dergilerde genelde Focus övülüyor bu konuda. Belki 147 premium olarak değerlendirilip aynı sınıfa dahil etmemiş olabilirler. (Premium mu bilmiyorum gerçi )
merhaba arkadaşlar araba almayı düşünüyorum fakat aklımda 3 model var sizce hangisi mantıklı
1-renault sport tourer --- insan reno diyince bi soguk yaklaşıyor reno arabalarına ama ogün galeriye gidip baktım işçilik olsun iç dizayn olsun dış dizayn olsun itiraf etmek gerekirse çok begendim üstelik navigasyon ve açılır tava eklenince müthiş oluyor ama sonuçta reno diyorsunuz tamam ikinci eli kolay alınıp satılıyor fakat toyota kadar az zararla bu işi kurtarabilirmiyim birde reno motoru 1 yıldan sonra dökülür diyorlar fiyat = renault sport tourer 47800 full 2- toyota corolla --- bu araç hakkında fazla yorum yapmak istemiyorum araç ortada çok sessiz vede güzel bir araç ama aklıma takılan bu araç makyaj veya kasa degiştirirse çok zararım olur yanlış bilmiyorsam 2012 de kasa degişecek. 1.4 D4D 205 tork full+vsc 44000 3- ford focus sedan titanium--- ford da en az corolla kada saglam bir araç ama x paketini almazsanız fazla birşeyi yok diye biliyorum ama ford kalitesi vede ikinci eldeki seriligi cazip kılıyor bu modeli fiyat = 44000
işte bu 3 model arasında gidip geliyorum ama beni en çok baglayan model 1. seçenek olan sport tourer oldu çok başarılı bu modeli tabi 3 ünüde test sürüşünde kullanmak lazım. sizce hangi model daha uzun ömürlü kullanışı olur şimdiden tşkler iyi akşamlar
quote:
Orijinalden alıntı: akgolo
merhaba arkadaşlar araba almayı düşünüyorum fakat aklımda 3 model var sizce hangisi mantıklı
1-renault sport tourer --- insan reno diyince bi soguk yaklaşıyor reno arabalarına ama ogün galeriye gidip baktım işçilik olsun iç dizayn olsun dış dizayn olsun itiraf etmek gerekirse çok begendim üstelik navigasyon ve açılır tava eklenince müthiş oluyor ama sonuçta reno diyorsunuz tamam ikinci eli kolay alınıp satılıyor fakat toyota kadar az zararla bu işi kurtarabilirmiyim birde reno motoru 1 yıldan sonra dökülür diyorlar fiyat = renault sport tourer 47800 full 2- toyota corolla --- bu araç hakkında fazla yorum yapmak istemiyorum araç ortada çok sessiz vede güzel bir araç ama aklıma takılan bu araç makyaj veya kasa degiştirirse çok zararım olur yanlış bilmiyorsam 2012 de kasa degişecek. 1.4 D4D 205 tork full+vsc 44000 3- ford focus sedan titanium--- ford da en az corolla kada saglam bir araç ama x paketini almazsanız fazla birşeyi yok diye biliyorum ama ford kalitesi vede ikinci eldeki seriligi cazip kılıyor bu modeli fiyat = 44000
işte bu 3 model arasında gidip geliyorum ama beni en çok baglayan model 1. seçenek olan sport tourer oldu çok başarılı bu modeli tabi 3 ünüde test sürüşünde kullanmak lazım. sizce hangi model daha uzun ömürlü kullanışı olur şimdiden tşkler iyi akşamlar
renault dizel motorunu insan kullandığında bitiremez. Bende megane 2 hb dci var 145 binde. Köpek gibi motoru. Her emrini yerine getirir. Renault karşıtlığı neden ileri geliyor anlamıyorum zaten. Ben megane ile hanımın evini taşımıştım beyaz eşya ve kanepe hariç. Bir günde kar yüzünden afyonda polis sağa çektirdi 10 saat karın ortasında bekledim8 saatte yolculuk sürdü toplam 18 saat. Beklediğim 10 saat nasıldı biliyor musun motor hep açık rölantide ve 10 dakika gaza basmasan motor çalıştığı halde sıcaklığı sıfıra iniyor gaza basarak ısıtmak zorunda kalmıştım. Ve sabah 5 te polis yol verdiğinde önümdeki araçlar zincire rağmen slalom yaparken ben yerden diğerlerine nazaran biraz daha yüksek olmasının avantajı ile daha rahat ettim.
Corolla megane 2 den genişlik ve yola oturma açısından üstündür. megane 3 ü bilemem. corolla Kullanım ömrü için yorum yapamayacağım daha erken olur.
elegant vsc liyi 46 binden aşağı vermiyorlar sen nasıl 44 e buldun merak ettim. Eğer o fiyatı verdilerse çok iyi bence kaçırma al.
Yeni nesil Corolla'nın tek kötü yanı ön göğüsten ve emniyet kemerlerinden gelen tıkırtılar... 2010 modelde belki gidermişlerdir ama ben öyle ufak tefek tıkırtılara aldırmam diyorsan bence alınacak en iyi araba...
quote:
Orijinalden alıntı: classteacher
Yeni nesil Corolla'nın tek kötü yanı ön göğüsten ve emniyet kemerlerinden gelen tıkırtılar... 2010 modelde belki gidermişlerdir ama ben öyle ufak tefek tıkırtılara aldırmam diyorsan bence alınacak en iyi araba...
Benim aracım 2009 ve bahsedilen tıkırtılar şu ana kadar yok, sonradanolur mu? bilmem...
İnşallah tıkırdamaz... Ama bu tıkırtı sorunu daha çok 2007 - 2008 modellerde görülüyor gibi, ben forumu uzun süredir okuyorum, bu kanıya vardım... Yeni modellerde bu sıkıntı pek yok...
quote:
Orijinalden alıntı: classteacher
İnşallah tıkırdamaz... Ama bu tıkırtı sorunu daha çok 2007 - 2008 modellerde görülüyor gibi, ben forumu uzun süredir okuyorum, bu kanıya vardım... Yeni modellerde bu sıkıntı pek yok...
bende vardı emniyet kemerlerinde. hemen hallettiler.
ankara akoto 44000 e veriyor 205 torkluk olanı ama şimdi biz 5 kişilik bir aileyiz tek korkum arabanın çekmemesi biz + bagaj olunca ne bilim 1.4 motor 90 beygir lik bir araba çok bagırır gibime geliyoır
quote:
Orijinalden alıntı: akgolo ankara akoto 44000 e veriyor 205 torkluk olanı ama şimdi biz 5 kişilik bir aileyiz tek korkum arabanın çekmemesi biz + bagaj olunca ne bilim 1.4 motor 90 beygir lik bir araba çok bagırır gibime geliyoır
5 kişi + full bagaj bile çeker merak etmeyin İçiniz rahat etmezse bir test edin ailecek
ailecek gitmek pek iyi olmaz ama test sürüşü yapmayı düşünüyorum peki 190 beygirlik modeli ile 205 lik modeli performansı gözle görülür bir biçimde etkilermi
quote:
Orijinalden alıntı: akgolo ailecek gitmek pek iyi olmaz ama test sürüşü yapmayı düşünüyorum peki 190 beygirlik modeli ile 205 lik modeli performansı gözle görülür bir biçimde etkilermi
Ben çok farkedeceğini zannetmiyorum.
Bir de 190 nm lik model satılmıyor sanıyorum, ama satılıyorsa ve 205 nm likten daha ucuz ise ben 190 lığı gönül rahatlığıyla tercih ederdim.
ben 6 ileri vites 205 torkluk 1.4 D4D elegant vsc li corolla buldum ankara akoto bayisinde 44000 e ocak 10 da teslim edecekler
quote:
Orijinalden alıntı: akgolo ben 6 ileri vites 205 torkluk 1.4 D4D elegant vsc li corolla buldum ankara akoto bayisinde 44000 e ocak 10 da teslim edecekler
Ben olsam alırdım VCS li olması da güzel.
herkese tüm yorumları için çok tşk ederim cmax de karar kıldım 2010 model titanium xpaket 47000 lira
quote:
Orijinalden alıntı: akgolo herkese tüm yorumları için çok tşk ederim cmax de karar kıldım 2010 model titanium xpaket 47000 lira
Hayırlı olsun, ESP var mı?
çok aradım fakat esp yok malesef
quote:
Orijinalden alıntı: akgolo çok aradım fakat esp yok malesef
Sağlık olsun üstat. Ben olsam illaki ESP diye diretirdim (aracımda ESP yok da ) Ancak almayı düşündüğünüz araç yol tutuşu zaten iyi olan bir araç. Hiç ESP`ye ihtiyacınız olmaz dememekle beraber, limitlerini çok zorlamadan kullandığınız taktirde, ESP`ye çok da ihtiyaç bırakmayacaktır diye düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: akgolo
çok aradım fakat esp yok malesef
Hayırlı uğurlu olsun.
Aracımı trafiğe kapalı yollarda limitlerini görmek için birkaç kere kaydırdım, gördüğüm kadarıyla trafik içerisinde oldukca riskli bir hız/tutum sergilemedikce esp e pek ihtiyaç olmayacak ancak esp olsa tabiki daha iyi olurdu,ben de 3-4 ay bekleyemeyeceğim için alamamıştım.
Allah razı olsun arkadaşım öyle diyorlar esp ye fazla ihtiyacın olmaz zaten bende virazlara 120 130 la girmem zaten canımı sokakta bulmadım :) x paketli çok hoşuma gitti gerçi 2011 martta yeni kasa geliyor ne yapalım alacaz artık zaten 4 yıl garantili o zaman satarım artık sansıma ne kadar zararım olur görecez 4 yıl sonra :)