Şimdi Ara

Acil Yardım Corolla Dizel 1.4 D-4D Düz Vites Elegant 2010 Model

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107
Cevap
0
Favori
43.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar Acil Yardım edin lütfen (Kredi Ön Başvurusunu Yaptım ) Lütfen bakıp geçmeyin biliyorsanız yanıtlayın...

Corolla Dizel 1.4 D-4D Düz Vites Elegant 2010 Model araç alcam ama kararsız kaldığım bir kaç konu var cevap veren arkadaşlara şimdiden çok tşk ederim.

1)Corolla Dizel 1.4 D-4D ile araba sollamaya yapacağım zaman veya yokuş çıkarken arabada kesilme veya performans düşüşü oluyormu?Performansı nasıl mesela ? 1.3 opel astra cdti kullandım araba bazı yerlerde çok yavaş kalıyordu.Bu arabada da öyle yavaşlıklar varmı ? ( bu benim en önemli sorum)

2)Arabanın yakıt tuketimi çok iyi onu biliyorum ama şehir içi ortalama ne kadar yakıyor ?

3)Sonuç itibari ile bu modeli kullanan arkadaşlar , yol tutuşundan , iç ve dış komforundan , frenlerinden yani genel olarak memnunmu ?

4)Bana bu arabayı önerirmisiniz ve negatif yönleri varsa nelerdir ? (motor,kaporta,iç ve dış tasarım gibi negatif yönleri)

Cevap veren arkadaşlara çok minnettar kalcam çünkü bu cevaplara göre bu arabanın siparişini vercem.Herkese tşk ederim.

• corolla çok iyi araba ama bence 1.6 dizellere bak bi de cdti ile arasında pek performans farkı yoktur
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkerr

Merhaba Arkadaşlar Acil Yardım edin lütfen (Kredi Ön Başvurusunu Yaptım ) Lütfen bakıp geçmeyin biliyorsanız yanıtlayın...

Corolla Dizel 1.4 D-4D Düz Vites Elegant 2010 Model araç alcam ama kararsız kaldığım bir kaç konu var cevap veren arkadaşlara şimdiden çok tşk ederim.

1)Corolla Dizel 1.4 D-4D ile araba sollamaya yapacağım zaman veya yokuş çıkarken arabada kesilme veya performans düşüşü oluyormu?Performansı nasıl mesela ? 1.3 opel astra cdti kullandım araba bazı yerlerde çok yavaş kalıyordu.Bu arabada da öyle yavaşlıklar varmı ? ( bu benim en önemli sorum)

2)Arabanın yakıt tuketimi çok iyi onu biliyorum ama şehir içi ortalama ne kadar yakıyor ?

3)Sonuç itibari ile bu modeli kullanan arkadaşlar , yol tutuşundan , iç ve dış komforundan , frenlerinden yani genel olarak memnunmu ?

4)Bana bu arabayı önerirmisiniz ve negatif yönleri varsa nelerdir ? (motor,kaporta,iç ve dış tasarım gibi negatif yönleri)

Cevap veren arkadaşlara çok minnettar kalcam çünkü bu cevaplara göre bu arabanın siparişini vercem.Herkese tşk ederim.

1. 1.3 opele gre çok iyidir, fakat aşırıperformans bekleme çünkü daha ok ekonomik olsun diye tasarlanmış

2. Şehir içi 5.8 ile 6.8 civarı kullanıma göre

3. yol tutuş çok iyi, konfor cruise kontrol ve akıllı çalıştırma sistemi yok, birde bej döşeme yok, onun harcinde harika, frenler gayet iyi

4. kesinlikle öneririm en iyi seçim bence hele 2010 lar 6 ileri vites olacakmış ve 205 nm tork iyileştirme yapılmış ki ok iyi araç olacaktır.

Konuyla ilgili d4d kullanan mustaka, rahan35, acu___men ve esmerce arkdaşlardan geniş bilgi alabilirsin. Ayrıcahttp://forum.donanimhaber.com/m_32765486/tm.htm linkine göz at.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webcin -- 14 Temmuz 2009; 23:21:36 >

• 1)Bu konu beklentiye göre değişir ancak ne yokuşta ne de sollamada sorun yaşatacağını sanmıyorum. Çekiş ve hızlanma olarak kendi sınıfındaki daha yüksek beygirlilerden hiç geride kalmıyor, burada başarılı şanzıman oranlarının avantajını kullanıyor araç. D-4D motoru Fiat ve Opel motorları gibi kısa aralıkta değil devir kesiciye girene çekişi hissettiriyor ve bu yüzden daha iyi devirleniyor.

2)Şehir içi ortalama tüketim değerim ortalama 4,8 - 5,2 arası değişiyor. Bu aralar klima devamlı açık olduğu için genelde 5,2 görüyorum ancak bahar aylarında depoyu doldurduktan 450km içinde 4,3 ortalama da tutturduğum olmuştu ancak dediğim gibi normalde 4,8 - 5,2 arası oluyor.

3)Yol tutuş, yol sesi, genişlik ve fren performansı olarak da gayet iyi bence.

4)Bu sınıfta araç almayı düşünenlere kesinlikle öneririm, yalnız dizellerde bej döşeme, otomatik giriş sistemi ve bana göre cc olmaması en büyük dez avantajı. Bir de son yolculuğumda torpido tıkırtı yaptı, onun dışında 25bin kmdir herhangi bir sorun yaşamadım.

Sizin almayı düşündüğünüz araç muhtemelen 6 ileri ve 205nm tork olacağı için çekiş olarak güncel Corolla'lardan da daha iyi olacaktır.

• quote:

Orjinalden alıntı: webcin

4. kesinlikle öneririm en iyi seçim bence hele 2010 lar 6 ileri vites olacakmış ve 205 nm tork iyileştirme yapılmış ki ok iyi araç olacaktır.

doğrudur, ayrıca yeni motor daha sessiz çalışıyor...
  • yeni motor sessiz çalışıyor, demişsiniz... neden? daha sessiz?
  • yeni motor daha sessiz olacak muhtemelen çünkü yaris'de de 6 vitese geçince yapılan değişiklikler neticesinde motor sessizleşmiş.Bunu bizzat toyota mekanik formenlerinden öğrendim.Tam olarak emin değilim ancak enjektörler değişmiş olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Orjinalden alıntı: Darkerr

Merhaba Arkadaşlar Acil Yardım edin lütfen (Kredi Ön Başvurusunu Yaptım ) Lütfen bakıp geçmeyin biliyorsanız yanıtlayın...

Corolla nın dizel motoru birçok benzinli motor gibi rahat devirlenir ve çoğu -özellikle cdti den- dizel motordan daha geniş bir tork bandına sahiptir,bu konuda sıkıntınız olmayacaktır.

Ş.içi yoğunluğunuza göre en fazla 6.5l-7/100km civarıdır.

Corolla sınıfında konforlu ve kullanımı yumuşak bir araçtır,yol tutuşu sınırlarını çok zolamadığınız takdirde gayet iyidir ancak daha önce kullandığınız Astra kadar iyi değildir.

Piyasada çok rağbet edilen ve ikinci elinde avantaja sahip olan bir modeldir,bana göre kaporta/boya aksamı dışında pek ciddi bir zayıflığı yok.

• d4d'yi lütfen başka dizel motorlarla karıştırmayın dizelde d4d'yi tek geçerim. Bence hiç düşünme corollayı al birde arkadaşların dedikleri gibi 6 vites ve 205 tork olursa senin alacağın araç çok memnun kalacağına eminim. Son olarak dizel corolla ile Örneğin çok rahat bir şekilde rampada benzinli corollayı sollarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya027 -- 14 Temmuz 2009; 21:26:08 >
  • sorunsuzluk ve kaliteli servis için tercih edilebilir.

ancak düzde passat 2.0 tdi yı geçeyim dersen başka araç bakmalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 14 Temmuz 2009; 21:53:38 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkerr

Ben Auris dizel kullanıcısıyım ama motorlar aynı
    1- Opelden daha iyi hızlanır çabuk kesilmez ben bi kaç kez denedim vites küçülttüğün anda ok gibi fırlar.Ayrıca siz yeni motorlu olanlardan alacaksınız 205 tork ve max torku daha geniş devir
    aralığında veriyor.Birde bu araçların enjektörleri farklı bizimkiler 150mbar basınç uygularken yenilerde 170 mbar basınç uyguluyor ve daha sessizler.
    2-Benim ş.içi 7 Lt (Çok şıkışık trafik ve rampa)
    3-Yol tutuşu Auristen daha iiyi diye söyleniyor.Ama ben yorum yapamıyacağım.İçi epey geniş bagajı oldukça büyük frenler alışanakadar tutmuyor gibi gelebilir.Ama donanımsal olarak benzinliden eksikleri var
    4- Motor çok sağlam kolay ölmez (iyi bakarsan)iç malzeme kalitesi güzel ama daha iyi olabilirdi.
    Tek eksisi Renk seçeneğinin az olması katalogda 12 renk var max 5 rengini bulabilirsin

• Bence bazen yorumlar çok taraflı oluyor.
    Toyota motoru 1.4 90 hp- 190 nm 8valf
    Opel motoru 1.3 90 hp- 200 nm 16 valf
    Bunun türkçesi şudur 3 aşağı beş yukarı aynı performansta araçlar bunlar.
    Opel gitmez toyota uçar demek komik kaçıyor.
    Performans önemliyse 100+ hp gücündeki motorlara bakmak lazım.
    Ayrıca bir arabanın 6 ileri olmasının uzun yolda daha düşük devir çevirmekten başka bir avantajı yok.Extradan bir vites daha olmasıda aracın şanzıman oranlarını etkiliyor ve vites yolları daha kısa tutuluyor.90 hp araçlada şehir içinde malesef 6. vitese pek atılmıyor.
    Corolla bence iyi araba ama en iyisi değil kesinlikle.
    Zayıf yönleri arasında teybin bulunduğu göğüsten gelen çıtırtılar,balata sesleri,alman otomobillerine göre kullanılan ince kaporta sacı ve fransızlara kıyasla kötü olan frenleri.
    İyi yönleri ise türk erkeğine hitap eden şekil şemal,kuvvetli ikinci el,genişlik,ortalamanın üstünde yol tutuş diyebilirim.

• Hocam kusura bakma ama opel'den iyi olacağı aşikar ben opel ile Toyotayı kesinlikle kıyaslama bile....
    quote:

Orjinalden alıntı: NateHuffman

Bence bazen yorumlar çok taraflı oluyor.
    Toyota motoru 1.4 90 hp- 190 nm 8valf
    Opel motoru 1.3 90 hp- 200 nm 16 valf
    Bunun türkçesi şudur 3 aşağı beş yukarı aynı performansta araçlar bunlar.
    Opel gitmez toyota uçar demek komik kaçıyor.
    Performans önemliyse 100+ hp gücündeki motorlara bakmak lazım.
    Ayrıca bir arabanın 6 ileri olmasının uzun yolda daha düşük devir çevirmekten başka bir avantajı yok.Extradan bir vites daha olmasıda aracın şanzıman oranlarını etkiliyor ve vites yolları daha kısa tutuluyor.90 hp araçlada şehir içinde malesef 6. vitese pek atılmıyor.
    Corolla bence iyi araba ama en iyisi değil kesinlikle.
    Zayıf yönleri arasında teybin bulunduğu göğüsten gelen çıtırtılar,balata sesleri,alman otomobillerine göre kullanılan ince kaporta sacı ve fransızlara kıyasla kötü olan frenleri.
    İyi yönleri ise türk erkeğine hitap eden şekil şemal,kuvvetli ikinci el,genişlik,ortalamanın üstünde yol tutuş diyebilirim.

• Toyotanın bence tek bir eksiği var buda (beni bilenler bilir burada Toyotayı en acımasız eleştirenlerden birisiyimdir) donanıma ve aksesuara pek değil hiç önem vermiyor ve emsallerine göre pahalı satıyor. Geçen serviste satış görevlisine dedimki hocam üst segment araba çıkartıyorlar (avensisi kastederek) cruise control ve xenon far koymazmı Allah aşkına dedim bu saydıklarımın hepsi bir alt model olan corollada var dedim Toyota tutturmmuş neymiş efendim Elektronik park freni çokmu elzem bir şeydi Allah aşkına dedim yani avensisle ilgili başka övünülecek bişey yokmu dedim. Satış görevlisi arkadaş nedese beğenirsiniz Satış Politikası..... Yorum ve taktir sizlerin.
  • Walla ben öyle şahin bir yorum yapamam.Tata ile BMW demedim.Opel ile Toyota aynı kalibre markalardır.
    Her segmente bakılıp corsa-yaris,astra-auris,insignia-avensis vs. karar verilirse ortada aşikar bir durum olmadığı gözükür.
    (Not:Opel hastası felan değilim 13 yılda 4 farklı opel kullandım genel kanım ''iyi'' otomobil olduğudur.)
  • Bütün yorumları okudum.Yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim.Bunun sonucunda yorumlar gayet olumlu.Ewet konfor farkı var onu biliyordum ama benim için önemli olan dizel motorun çok sönük kalmaması.Bu bilgiler sonucunda bir değerlendirme yapcam herkese tekrardan ayrı ayrı teşekkür eder.Kazasız belasız hayırlı sürüşler dilerim.(Tabi başka yorum yapacak olan arkadaşlar varsa lütfen onlarda yorum yapsınlar)
  • arkadaşlar ben ayda 3 000 ile 4 000 km arası yol yapıyorum az yakan ve butçeme uyan 2 3 araçtan biri 2008 corolla d-4 ama bu araç hakkında tereddutlerim var 1.4 lt motor 8 valf 90 hp ve haylı geniş kasası olan bu araç cidden tekerlerini döndürebiliyo mu?
  • Hayır döndüremiyor maalesef, herkes evinin bahçesinde dekor olsun diye alıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rahan35

Hayır döndüremiyor maalesef, herkes evinin bahçesinde dekor olsun diye alıyor.

• 1)Corolla Dizel 1.4 D-4D ile araba sollamaya yapacağım zaman veya yokuş çıkarken arabada kesilme veya performans düşüşü oluyormu?Performansı nasıl mesela ? 1.3 opel astra cdti kullandım araba bazı yerlerde çok yavaş kalıyordu.Bu arabada da öyle yavaşlıklar varmı ? ( bu benim en önemli sorum)
    Normal kullanımda ve hızlanmada bir sorun yaşamazsın, düşük devirden itibaren torku yüksek. Ancak benzinliden sonra ani acil hız isteklerinde ben tepkisiz bulmuştum.(Normal tabi 1.6 - 115 beygirdi eski motor) Yani normal kullanımda hiç sıkıntı yok ama vitesi küçültüp atağa kalkayım da diyemiyorsun. Bu da tahminen 2000 devirde de, 5000 devirde de yaklaşık aynı torku vermesinden kaynaklanıyor. Tabi bu araba benzinli değil, alırken bunu kabullenip de almak gerekiyor. Otoyolda 120-130 çok rahat hızlanıp gidiyorsun , normal kullanımda sıkıntı yok.
    Yakıt tüketiminde sınıfının en iyisi diyemem ama az yakıyor. e-5,tem köprü yolunda trafik az olan saatlerde 5.3-5.5 arası, yazın klimalı ve trafikli zamanlarda en çok ortalama 6.1'i gördüm

Yol tutuşu ve konforu çok iyi, içi eşya gözleri açısından biraz daha iyi olsaymış diyorum sadece, o da kişisel fikrim , kişiden kişiye değişir.

Öneririm, 1 yıldır kullanıyorum , sorunsuz ve kullanışlı bir araba. Negatif yönü özellikle iç dizayn ve donanım açısından bana fazla klasik geliyor. Özellikle iç dizaynda daha karakterli , kendine özgü olmasını isterdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siskebap -- 16 Temmuz 2009; 14:52:17 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.