Şimdi Ara

ACİL YARDIM HAVYA BOZULDU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SLM arkadaşlar elimde ersa havya var atmaya kıyamıyorum yanlışlıkla zımparayla temizleyim dedim özelliğini kaybetti uç kızmı yalan oldu yapabileceğim birşey varmı yardımcı olursanız sevirim.(NOT: BENDEKİ HAVYANIN UCU DEĞİŞMİYOR O KONUDA ÖNERİDE BULUNMAYIN KEŞKE OLSYADI)

• havyanın resmini koyabilirsen yardımcı olmaya çalışayım
  • Ucu oksitlendiyse yapacak pek bişey kalmadığını düşünüyorum.Benimde ilk havyamı okul için aldığım 40w havyanın ucu uzun bir süre sonra oksitlendi zımparaladım eğeledim ısıttığım anda yeniden kararmaya başladı.Yeni uç almakta yada benim gibi geleceğe yönelik düşünüyorsanız sağlam bir havya istasyonu öneririm.Kolay gelsin.

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akorukmez -- 9 Mart 2014; 15:22:42 >
  • yarın resmini atacağım bu havya da uç vidalı değil sonradan farkettim şapka gibi giydirmeli ,şimdilik istasyonluya gerek yok okulda evde ufak çaplı elektronik işlere lazım oluyor.
  • benim havyamda birden lehimi eritiyor,bazen duraklıyo 1 dakka lehime dokunsamda eritmiyor sonra birden eritiyor..böyle duraksamaları normalmi yoksa çin malı ondanmı
  • baris195 kullanıcısına yanıt
    o havyada bi sorun var tahta saplı 3 5 liralık hayaysa kaldır at
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

benim havyamda birden lehimi eritiyor,bazen duraklıyo 1 dakka lehime dokunsamda eritmiyor sonra birden eritiyor..böyle duraksamaları normalmi yoksa çin malı ondanmı

Tahminime göre rezistanslar ısınmadığından olabilir.Zaten ucuza aldıysanız böyle bir problemle karşılaşmanız mümkündür.Yinede tam emin olmadan sizi yöneltmek istemiyorum.Kolay gelsin.
  • metal çubuğu çakmakla ısıtıp kullanabilirsiniz..
  • 200-250 numara arası zımpara al. Ucu tekrar güzelce zımparala ve pastaya sok. Sonra 120 numara zımpara alıp tekrar zımparala. Sonra tekrar pastaya sokup uca güzelce lehim yedir.
  • eğer hiç havyanız yoksa metal çubuğu ısıtıp kullanmak gibi yöntemleri deneyin...
    tahta saplılar çok dandik oluyor kablosu kopuyor bir süre sonra.. ve başka sorunlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cowsmilk -- 2 Ağustos 2014; 0:12:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.