Şimdi Ara

Tuvalet tıkandı yardım! ÇOK ACİL!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
7.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler klozete tuvalet kağıdı rulosu düşürdüm yarısı bitikdi. üstüne sifonu çektim gözden kaybodu ama su çok yavaş gidiyor kaç kere sifon çektiysem gitmedi boruda bir yerde kaldı. onun gitmesini yada erimesini parçalanmasını sağlayacak bir şey bulmam lazım. profesyoneller 200tl para istiyor açmak için. önceki konularda kezzap dök falan demişler işe yarar mı yada mr muscle alsam ama onlar da lavobo için klozette işe yarar mı bilmiyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tuvalet Tıkanması: Acil Durum Yardımı

Tuvaletiniz tıkandıysa, hızlı hareket etmeniz önemlidir. Tıkanıklıklar zamanla kötüleşebilir ve daha kapsamlı onarımlar gerektirebilir.

Tıkanıklığın Nedenini Belirle

Tıkanıklığın nedenini belirlemek, onu gidermek için doğru yöntemi seçmene yardımcı olacaktır. Tuvalet tıkanıklığına neden olabilecek en yaygın nedenler şunlardır:

• Klozete peçete atmak: Peçeteler suda çözünmez ve zamanla birikerek tıkanıklıklara neden olabilir.
    • Tuvalet kağıdı birikmesi
    • Yabancı cisimler (oyuncaklar, hijyen ürünleri)
    • Kök hasarı (dış mekan tuvaletlerde)

Tıkanıklığı Kendi Başına Gider

Küçük tıkanıklıkları kendi başlarına gidermek mümkündür. İşte deneyebileceğin bazı yöntemler:

• Vantil: Tuvaletin vantilini kapat ve bir klozet pompası kullan. Pompayı kuvvetlice yukarı ve aşağı hareket ettirerek tıkanıklığı gidermeye çalış.
    • Kabartma tozu ve sirke: Tuvalete 1/2 su bardağı kabartma tozu dök ve ardından 1/2 su bardağı beyaz sirke ekle. Karışımı 30 dakika beklettikten sonra tuvaleti sifonu çek.
    • Çamaşır suyu: Tuvalete 1/2 su bardağı çamaşır suyu dök ve gece boyunca beklet. Sabah tuvaleti sifonu çek.

Profesyonel Yardım Al

Yukarıdaki yöntemler tıkanıklığı gidermezse, bir tesisatçı çağırman gerekir. Tıkanıklığı gidermek için bir yılan veya yüksek basınçlı su jeti kullanabilirler.

Tıkanıklıkları Önle

Tuvalet tıkanıklıklarını önlemek için şu ipuçlarını takip et:

• Klozete peçete veya yabancı cisimler atma.
    • Tuvalet kağıdını sınırlı miktarlarda kullan.
    • Tuvaletini düzenli olarak fırçala.
    • Dış mekan tuvaletlerin etrafındaki ağaç ve çalıların köklerini kontrol et.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: spider003

beyler klozete tuvalet kağıdı rulosu düşürdüm yarısı bitikdi. üstüne sifonu çektim gözden kaybodu ama su çok yavaş gidiyor kaç kere sifon çektiysem gitmedi boruda bir yerde kaldı. onun gitmesini yada erimesini parçalanmasını sağlayacak bir şey bulmam lazım. profesyoneller 200tl para istiyor açmak için. önceki konularda kezzap dök falan demişler işe yarar mı yada mr muscle alsam ama onlar da lavobo için klozette işe yarar mı bilmiyorum.

varsa tuz ruhu yoksa kezzap

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bimde lavabo açıcı var, onu öneririm
  • ikisini de almaya gidiyorum şimdi öncelikle internette bulduğum bir şey sıcak su dökün falan demiş onları deneyeyim. Kezzap veya tuzruhu kullanırken ne yapmam gerek direk dökeyim mi öylece?
  • Hocam kafana göre yapma borular zarar görürse o dediğin 200 lira senin vereceğin para yanında çok az kalır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legendaryy

Hocam kafana göre yapma borular zarar görürse o dediğin 200 lira senin vereceğin para yanında çok az kalır

öğrenciyim ben de 200 lirayı verebilecek bir durumum da yok ki ne yapayım bir şeyler yapmam lazım.
  • hocam yapacağın şey elini daldırıp deliği tıkayan şeyi alacaksın,eline pislik falan da gelir tabi ama yıkayınca geçer nolcak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ##evde çekirge var acil yardım##
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bükülebilen uzun bişey sal gitsin

Şaka bi yada hortumu sok deliğe sonra ver tazzi acılır

• quote:

Orijinalden alıntı: Los Borrachos

hocam yapacağın şey elini daldırıp deliği tıkayan şeyi alacaksın,eline pislik falan da gelir tabi ama yıkayınca geçer nolcak

• Ulan dur kezzap falan dökme eritirsin tesisatı. Tuvalet açıcılar var süpermarketlerde onlar al. Onu döküp üzerine sıcak su döküyorsun o açıyor. Zaten düşürdüğün KAĞIT yani eriyecek onun için sıra dışı kimyevi madde dökme. Birde açıcıyı kullandıktan sonra o ortamda durma çok fazla ağızını burnunuda kapat yaparken.
  • kaynar su ise yariyor diye duymustum ancak cok dokmen lazim

• quote:

hocam yapacağın şey elini daldırıp deliği tıkayan şeyi alacaksın,eline pislik falan da gelir tabi ama yıkayınca geçer nolcak

eğer öyle çözülecekse eldiven alıp daldırırım da ya ileride bir yerde tıkandıysa ne olacak ?
  • Benzin döküp ateşe ver.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • afedersin safmısın sifonu çekiyosun ? ufacık izmaritler bile tıkayabiliyor tuvaleti sen koca rulonun üstüne sifon çekmişsin
  • kezzapı nerden buluyosunuz?
  • quote:

quote:

eğer öyle çözülecekse eldiven alıp daldırırım da ya ileride bir yerde tıkandıysa ne olacak ?

sanmıyorum,cidden dene bak muhtemelen o gözükmeyen hemen arka kısımda tıkanmıştır

• quote:

Orijinalden alıntı: mcardle

kezzapı nerden buluyosunuz?

markette falan satılmıyor mu? umarım öyledir diye gidiyorum ben şimdi almaya
  • Tuvalet kağıtlarını tuvaletin deliğine atanları anlamıyorum. Bir de üstüne sifon çekiyorlar. Çöp kovası diye bir şey icat edilmiş. Bizim yurtta da var böyle tipler, sonra tuvalet tıkanınca temizlikçilerden azar işitiyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EbBüyükKıyak

quote:

beyler klozete tuvalet kağıdı rulosu düşürdüm yarısı bitikdi. üstüne sifonu çektim gözden kaybodu ama su çok yavaş gidiyor kaç kere sifon çektiysem gitmedi boruda bir yerde kaldı. onun gitmesini yada erimesini parçalanmasını sağlayacak bir şey bulmam lazım. profesyoneller 200tl para istiyor açmak için. önceki konularda kezzap dök falan demişler işe yarar mı yada mr muscle alsam ama onlar da lavobo için klozette işe yarar mı bilmiyorum.

varsa tuz ruhu yoksa kezzap

arkadaşın dediği gibi yada kolunu sokacaksın..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mcardle

kezzapı nerden buluyosunuz?

markette falan satılmıyor mu? umarım öyledir diye gidiyorum ben şimdi almaya

kezzap dök diyenler dalga geçmiştir, markette falan olmaz o
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.