Şimdi Ara

Acil yardım,laptopta aşırı ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    sorum bir arkadaşımın laptopu için olacak kendisi benimle beraber kalıyor bugun ve laptopunu bize getirdi laptopun markası msi330x(2.0 ghz işlemci ,128 mb ekran kartı ,384mb ram) linuxun ubuntu versiyonunu yukleyip deneyelim dedik fakat cd den on yukleme yaparken işe dalmışız ve laptop alabildiğibne ısınmış farkeder etmez hemen kapattık baya bi bekledik hatta buzdolabına bile koyduk soğusun diye şimdi çalıştırdığımızda eskiden boşta veya ufak tefek programlarda ısınmadığını arkadaşım soyleyince eversti yukledik ve ısı değerlerine baktık cpu 40 civarı gpu ise 73 lere cıkan boşta ise 55 civarında seyreden bir değeri var onceki değerleri tabiki bilmiyoruz ama el yordamıyla da olsa arkadaşım bu kadar ısınmadığıı soyluyor soruma gelince sizce bu kadar aşırı ısınma sonucu laptopa zarar gelmişmidir ,everste okudugumuz bu degerler normalmidir ,eski ısınmayan haline donebilir mi? şimdiden teşekkür ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mayazb -- 28 Mart 2008; 23:46:56 >

• Laptop fanları ufak ve hassas olduğundan içeri aldığı en ufak tozdan bile etkileniyor. Bilgisayarın içini açabiliyorsanız fanı fırça yardımıyla temizleyip çalışma durumunu takip edin (normale göre yavaş çalışıp çalışmadığını tespit edin) ve bilgisayarı mutlaka fan hava girişlerini açıkta bırakacak şekilde (yüksek ihtimalle laptop'un altında olur) konumlandırarak kullanın...
  • evet arkadaslar laptopu kullanırken mümkünse koltuk, kanepe ve buna benzer havalandırmayı kapatacak ve baskı yapacak yerlerde kullanmayın ve hava girişi solda ise tolga arkadasin dedigi gibi hava girisleri ne taraftaysa o tarafi boşluğa getirmeye calısın
  • Yüklenilecekse de notebook soğutucusu fayda sağlar...
  • anladım sorunun fandan olduğunu düşündünüz fakat fana girebilecek tozlu bi ortamın olmaması düşünüleni biraz zayıflatsa yine de olabilir gpu sıcaklıgı boştayken 55 değerinde calışırkende 70 civarı bu normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mayazb -- 29 Mart 2008; 16:37:53 >
  • bence bir yerde bir elektirik kaçağı olabilir iyi topraklayın bilgisayarı benimde kız kardeşimin laptopu ısınmıştı
    ısındığını kokusundan anladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celaleddin Ari -- 29 Mart 2008; 16:46:41 >
  • Laptop fanları çok ufak ve arkadaşın dedği gibi çok hassas oluyorlar. Birde altında oldukları için tam soğutma yapamıyorlar. Eğer yapabiliyosan aç fanları temizle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Notebook Hardware Control ücretsiz bir program

ısınmalarda bu programın faydasını gördüm .tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.