arkadaşlar , 1996 model arçelik çift kapılı buzdolabım arıza yaptı.servis yetkilisi kompresörün değişmesi gerektiğini , tahmini masrafın 280-300 civarında olduğunu , yeni kompresörün garantisininde 1 yıl olduğunu esasen buzdolabının ömrünü doldurduğunu söyleyerek yenisini almamı tavsiye etti.13 yıllık buzdolabı faydalı ömrünü doldurmuşmudur evvelce kompresör v.b değişmediği için bu konuda bilgim yok.sözkonusu dolap 1 defa taşınmaya maruz kaldı.300 verip yeni kompresör taktırsam sizce ne kadar idare eder ?yaz ortasında dolapsız kaldığımız için çok acele karar vermem gerekiyor..yeni dolap öneriyorsanız maksimum 1000 tl civarında ne tavsiye edersiniz. fikirllerinizi bekliyorum.teşekkürler.
Bence kompresör değiştirmeyin. İşinin ehli yapmazsa randıman vermez. Çok acilse 2. el buzdolabı alınması daha mantıklı olur. 1000TL bütçe ile ben olsam Samsung RT53 serisi veya Whirlpool ARC4138 alırdım. Bunlar olmazsa yine statik Arçelik iş görür.
teşekkürler.
bence de 300 ytl kompresore verinceye kadar ikinci el bosh alin daha iyi. zaten o yillarda beko arcelik R12 gaz kullaniyordu simdi yasak oldugundan kompresorle beraber gaz degistirmesi gerekli iyi yapamazsa borular tikanir, ses yapar, iyi sogutmaz ,bir suru problem cikar yani.
gazini tam ayarlayamaz, kacak olur falan yazin ortasinda paranizla rezil olursunuz sonra benim gibi . ben olsam kesinlikle a sinifi bir makina alirdim taksitle hem enerjiden de tasarruf eder.