Şimdi Ara

Acil Yardım Lütfen,Dosyalar Kendi Kendine Silinmiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
25.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • D'deki dosyalarımın yarısından fazlası kendi kendine silinmiş, şaşırdım kaldım, benim için çok önemli olan dosyalar da silinmiş, kendim de silmedim yani bilgisayarı bi açtım D'nin yarısı neredeyse bomboş, Recover My Files'la taratıyorum şuan ama bilmiyorum bulabilir mi, çünkü kendim silmedim bi anda yokolmuşlar resmen, harddiskte bir sorun olabileceğinden şüpheleniyorum, lütfen yardım edin

• hdd boyununa bakarmsın acaba dosyalar gizli olabilirmi
  • Yok hocam gizli de değil, resmen 2 gb'a yakın program, müzik, yazı.. uçmuş gitmiş resmen, çok şaşkınım şuan, Recover My Files'Da bir şey bulamadı, bulsa şaşardım zaten çünkü ben silmedim, daha dün gece bir sorun yoktu, ama bi açtım bilgisayarı bugün böle bi durumla karşılaştım
  • Dikkatimi çeken 1-2 şey daha var, mesela Bilgisayarımı açtığımda daha düne kadar üstte kendi belgelerimin yanında Paylaşılan Belgeler diye bir klasör vardı ki sizde de vardır doğal olarak, onun yerine Belgeler diye bir klasör var, yani Paylaşılan yazısı mı silinmiş artık bilmiyorum, yine daha önceden bazı klasörlere özel simgeler vermiştim onlar da gitmiş, çok şaşkınım şuan, harddiskte bir problem var sanırım, ne olabilir lütfen yardımcı olun
  • Haydaaa şimdi farkettim WINDOWS'un içindeki sistem dosyalarından da silinenler var Format atsam düzelir mi acaba herşey?
  • quote:

Orjinalden alıntı: MoRGeR

Dikkatimi çeken 1-2 şey daha var, mesela Bilgisayarımı açtığımda daha düne kadar üstte kendi belgelerimin yanında Paylaşılan Belgeler diye bir klasör vardı ki sizde de vardır doğal olarak, onun yerine Belgeler diye bir klasör var, yani Paylaşılan yazısı mı silinmiş artık bilmiyorum, yine daha önceden bazı klasörlere özel simgeler vermiştim onlar da gitmiş, çok şaşkınım şuan, harddiskte bir problem var sanırım, ne olabilir lütfen yardımcı olun

arkadaşım disk boyutuna birde disk yönetiminden bakarmısın. bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet de ve disk yönetimine tıkla
    burada diskin boyutunu kontrol et. bazı virüsler arayüz üzerinden bilgilerde değişiklik yapabiliyorlar

• bence daha fazla veri kaybına uğramadan yedekleri alıp low format atın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: adem81

bence daha fazla veri kaybına uğramadan yedekleri alıp low format atın

Aynen Slow Format atın
  • quote:

LOW LEVEL Format atarsa eğer, arkadaş sadece harddiskteki virüsten kurtulmuş olur (ki eğer virüs varsa) . Bundan başka bir şeye yaramaz ki... Bu Formattan sonra, verilerini hayatta kurtaramaz.

@morger arkadaşım, harddiskinizde fiziksel bozulma olmadığını ve bunların bir virüsten kaynaklandığını varsayarsak, bence

---Öncelikle "Sistem Geri Yükleme" işlevini deneyin.
    ---İşe yaramazsa, makineyi Güvenli Kipte açıp sağlam bir virüs taraması yapın.
    ---Ardından "CMD" açın ve CHKDSK komutunu /F parametresi ile birlikte çalıştırıp harddiski test edin.

Ancak diskte fiziksel bir bozulma varsa eğer, elveda diyebilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: msakalar

quote:

LOW LEVEL Format atarsa eğer, arkadaş sadece harddiskteki virüsten kurtulmuş olur (ki eğer virüs varsa) . Bundan başka bir şeye yaramaz ki... Bu Formattan sonra, verilerini hayatta kurtaramaz.

@morger arkadaşım, harddiskinizde fiziksel bozulma olmadığını ve bunların bir virüsten kaynaklandığını varsayarsak, bence

---Öncelikle "Sistem Geri Yükleme" işlevini deneyin.
    ---İşe yaramazsa, makineyi Güvenli Kipte açıp sağlam bir virüs taraması yapın.
    ---Ardından "CMD" açın ve CHKDSK komutunu /F parametresi ile birlikte çalıştırıp harddiski test edin.

Ancak diskte fiziksel bir bozulma varsa eğer, elveda diyebilirsiniz.

Arkadaşım çok sağolasın, Sistem Geri Yükleme Yaparak dün'e dönebildim, Allah'tan dün bir programı kaldırmıştım da sistem geri yükleme noktası oluşmuş Fakat mp3 ve text dosyalarının hiçbirini kurtaramadım nedense, sadece programları kurtarabildim, ama bu da yeter, sağolasın

• Görünmeyen arşiviniz , dosyalarınız falan artık eskisi gibi görünüyor mu? Windowsun çalışmasında yada klasörlerinde herhangi bir anormallik var mı?

Yine de hemen sağlam bir virüs taraması yapın. Eğer şu anda herşey normal ise, bugün için yeni bir Sistem Geri Yükleme Nokrası (Restore Point) oluşturun bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: msakalar

Görünmeyen arşiviniz , dosyalarınız falan artık eskisi gibi görünüyor mu? Windowsun çalışmasında yada klasörlerinde herhangi bir anormallik var mı?

Yine de hemen sağlam bir virüs taraması yapın. Eğer şu anda herşey normal ise, bugün için yeni bir Sistem Geri Yükleme Nokrası (Restore Point) oluşturun bence.

Yok hayır herşey normal fakat sadece yaklaşık 1 gb'lık bir mp3 ve text dosyası kayıbım var ama o kadarı sorun değil, recover programlarıyla falan halletmeye çalışırım, gerçekten ilgilendiğin için çok teşekkür ederim, güvenli kipte de tarattım az önce NOD32'yle ve bir şey çıkmadı, ama içim rahat değil, şu anki bütün D'nin yedeğini DVD'ye alıp temiz bir format atacağım sanırım, tabi şu kayıp 1 gb'lık dosya parçalarını geri getirdikten sonra Tekrardan ilgin ve yardımın için teşekkürler

• windows + r yap ardından ise oraya 'recent' yaz tüm dosyalar büyük ihtimalle orda olacak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.