Günlerdir araştırıyorum, fiyatı birbirine yakın 2 model buldum. Daha önce HP'nin dv6760 modelini kullanıyordum ve memnundum. Ama 2 gün içinde aşağıdaki modellerden birini acil olarak almak zorundayım, bu forumda bilgili ve yardımcı olabilecek kişiler olduğunu gördüm. Fiyatları dediğim gibi çok yakın, lütfen sadece donanım ve çıkabilecek arızalar (Packard Bell sayfasında ses problemi, vs okudum) yönünden sizden akıl danışmak istiyorum. Belki başka arkadaşlara da yardım olmuş olur bu vasıtayla. Şimdiden teşekkürler.
CPU Cinsi - Intel Core i5-430M - 2.26 Ghz - 3 MB L3 Cache (Turbo Boost ile 2.53GHz) Ekran Boyu Boyut: 15.6" - Çözünürlük : 1366x768 piksel Ekran Tipi: WXGA Diamond View LED HD Ekran Kartı: Ati Mobility Radeon HD5650 - 1 GB (Paylaşımsız) DDR3 Bellek: 4 GB Bellek Tipi: DDR3 1066MHz 7-7-7-20 Sabit Disk: 320 GB - SATA2 (Seagate 9320325AS) Optik Sürücü: DVD Dual Yazıcı Kablosuz: Atheros AR5B93 802.11 a/b/g/n Ethernet: Broadcom 10/100/1000Mbps Bluetooth: Broadcom 2046 BT 2.1+EDR (WIDCOMM) Port: 4xUSB 2.0 , VGA , HDMI , Kulaklık Çıkışı , Mikrofon Girişi Pil Ömrü: 3 saat pil ömrü (Yaklaşık - Kullanıma Bağlıdır) 6 Cell Ağırlık: 2.7 kg İşletim Sistemi: Microsoft® Windows® 7 Home Premium 64 BIT TR/ENG Dahili Web Kamera: 1.3 MP Kart Okuyucu: 5'i 1 arada Boyut: 372x250x37,5 mm Klavye: Türkçe Q Klavye + Numerik Klavye
2.model
HP Pavilion DV6-1375ET VT930EA
işletim sistemi: Windows® 7 Home Premium (64-bit) İşlemci: Intel Core2 Duo işlemci P8700 2,53 GHz, Düzey 2 önbellek 3 MB bellek: 4096 MB Maksimum bellek: 8 GB'a kadar DDR3 Dahili sürücüler: 320 GB SATA Sabit Disk Sürücüsü 7200 rpm Optik sürücü: Çift Katman desteğine sahip Lightscribe Super Multi DVD Yazıcı (+/-R +/-RW) Ekran: 15,6 inç Çapraz Yüksek Tanımlı HP LED Brightview Ekran Ekran çözünürlüğü: 1366 x 768 Grafik kartı: ATI Radeon HD 4650 Grafik Kartı 1 GB atanan DDR3 ile 2815 MB'ye kadar toplam grafik belleği Harici G/Ç bağlantı noktaları: 4 USB 2.0 (4. Esata bağlantı noktasıyla paylaşılır), 1 HDMI konektörü, 1 eSata + USB konektörü, 1 VGA bağlantı noktası, 1 RJ45 ethernet konektörü, Genişletme bağlantı noktası 3, 2 kulaklık çıkışı, 1 mikrofon girişi, 1 IEEE 1394, tüketici kızılötesi, kablo yerleştirme konektörü Video yakalama arabirimi: IEEE 1394 Firewire® Arabirimi Genişletme yuvaları: 1 ExpressCard/54 Yuvası (ExpressCard/34'ü de destekler) Bellek kartı aygıtı: Secure Digital kartlar, MultiMedia kartlar, Memory Stick, Memory Stick Pro veya xD Picture kartlar için 5'i 1 arada tümleşik Dijital Medya Okuyucu Uzaktan kumanda: HP Mobile Uzaktan Kumanda Web kamerası: HP Pavilion Web Kamerası, Tümleşik Dijital Microphone.VGA düşük ışık ile Hoparlörler ve mikrofon: Altec Lansing hoparlörler İşaret aygıtı: Açma/Kapatma düğmesi ve özel dikey Yukarı/Aşağı Kaydırma çubuğuna sahip dokunmatik yüzey Klavye: Entegre sayısal tuş takımının olduğu tam boyutlu klavye Ağ arabirimi: Tümleşik 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN Kablosuz teknolojileri: 802.11 b/g Kablosuz yeteneği: Bluetooth® kablosuz ağ iletişimi Ürün ağırlığı: 2,88 kg Ürün boyutları (G x D x Y): 25,8 cm (U) x 37,85 cm (G) x 3,4 cm (min. Y) / 4,2 cm (maks. Y) Güç kaynağı türü: 90 W AC Güç Adaptörü Pil türü: 6 hücreli Lityum-İyon (Li-Ion) pil Enerji verimliliği uygunluğu: ENERGY STAR® belgeli Ergonomik özellikler: Tümleşik parmak izi okuyucusu
Ses problemi vs TJ65 kasasında kaldı. TJ75 sayfasında okuduğumuz kadarıyla böyle bir sorun yok. Alanlar memnun. Zaten PB de donanım olarak harddisk dışında her yönden üstün. PB daha mantıklı..
arkadaşım packard bell özelliklerinde yazanları okuyunca benim incelemeden aldığını gördüm yardımcı olayım da dedim, Ati RadeonHD5650 de hypermemory ile 2746MB'a çıkıyor. Ayrıca bende önceden HP Pavilion DV6189 vardı AMD işlemcili makine benden çok servisteydi :)) 3 kere anakart değişti, fan değişti batarya değişti vs. sonra para iadesi aldım. 114TK Packard Bell'deki ses olayı TJ75lerde hala var (eğer aynı sesse), ama onu da XP kurunca farkettim ses kartı driver'ını yükleyince bu ses gelmeye başlıyor. Donanımsal olarak sıkıntılı olan bir bilgisayar değil, HP pavilion DV6 serisinde eski problemlerin çoğu giderilmiş diyor ama iyice araştır derim.
Diğer açıdan şunu söyleyim, HP makinede IEEE 1394 Firewire, Express kart slotu ve parmak izi okuyucu var fazladan ve HDD'si 7200 devir PB'de 5400 devir. İşlemcileri arasında öyle göze gelir bir fark yok. Yani aynı işlemi biri 60snde yapsa diğeri 59snde yapar :)) performans açısından ikiside aynı diyebiliriz (7200devir hdd performansa olumlu etki eder) Seçim sana kalmış bence bu makineyi kullanan birini bul sıcaklıki performans vb. aklına takılanları sor. Alacağın makine şimdiden hayırlı olsun, seni üzmez inşallah...
quote:
Orijinalden alıntı: tezek
arkadaşım packard bell özelliklerinde yazanları okuyunca benim incelemeden aldığını gördüm yardımcı olayım da dedim, Ati RadeonHD5650 de hypermemory ile 2746MB'a çıkıyor. Ayrıca bende önceden HP Pavilion DV6189 vardı AMD işlemcili makine benden çok servisteydi :)) 3 kere anakart değişti, fan değişti batarya değişti vs. sonra para iadesi aldım. 114TK Packard Bell'deki ses olayı TJ75lerde hala var (eğer aynı sesse), ama onu da XP kurunca farkettim ses kartı driver'ını yükleyince bu ses gelmeye başlıyor. Donanımsal olarak sıkıntılı olan bir bilgisayar değil, HP pavilion DV6 serisinde eski problemlerin çoğu giderilmiş diyor ama iyice araştır derim.
Diğer açıdan şunu söyleyim, HP makinede IEEE 1394 Firewire, Express kart slotu ve parmak izi okuyucu var fazladan ve HDD'si 7200 devir PB'de 5400 devir. İşlemcileri arasında öyle göze gelir bir fark yok. Yani aynı işlemi biri 60snde yapsa diğeri 59snde yapar :)) performans açısından ikiside aynı diyebiliriz (7200devir hdd performansa olumlu etki eder) Seçim sana kalmış bence bu makineyi kullanan birini bul sıcaklıki performans vb. aklına takılanları sor. Alacağın makine şimdiden hayırlı olsun, seni üzmez inşallah...
Çoğu kişi sesin olmadığından bahsediyordu , ilginç..
JasoNBuraK valla benim makine sinek vızıltısına benzer :)) inceden bir elektronik sesi var bazen çok kafa ütülüyor bazen de hissedilmiyor. Çok canımı sıkarsa sesle de işim yoksa aygıt yönteticisinden ses kartını kaldır diyorum kafam dinleniyor :)) sonra otomatik olarak kendisi buluyor ztn :)) böyle bir çözüm buldum şimdilik :))
quote:
Orijinalden alıntı: tezek
JasoNBuraK valla benim makine sinek vızıltısına benzer :)) inceden bir elektronik sesi var bazen çok kafa ütülüyor bazen de hissedilmiyor. Çok canımı sıkarsa sesle de işim yoksa aygıt yönteticisinden ses kartını kaldır diyorum kafam dinleniyor :)) sonra otomatik olarak kendisi buluyor ztn :)) böyle bir çözüm buldum şimdilik :))
Sanırım bu ses hoparlör bağlantılarında iyi bir iletken kullanılmamasından kaynaklanıyor, uyduda nasıl scart kablosu altın olmayınca tiz bir ses geliyor . Aynı o hesap , en azından ben öyle düşünüyorum . Durum bundan farklı da olabilir..
Dediğin gibi olabilir ama Windows7 de Realtek sürücülerini kaldırıp Microsoft'un driverıyla tanıdığında bu vızıltı diyeyim artık çok azalıyor. Bence yazılımsal birşey, çünkü Casper, Toshiba, Lenovo gibi makinelerde de Realtek ses kartı kullananların bazıları aynı problemden bahsetmiş. Kimisi R1.65 kimisi R2.31 gibi sürücülerle probelmi çözmüş ben Realtek driverlerının hiçbiriyle çözüm bulamadım :) gülü seven dikenine katlanır oluyo artık bizimkisi :))