Arkadaşlar 2 gündür enter space shift, z tuslarım zaman zaman gec algılıyor. yada basmıyor az once format attım gecmedı ve tekrar atıyım dedım ekraımda dalgalanmalar oldu ve şöyle bir ekran geldı kapattım pcyı acıl yardım lutfen... İnşallah donanımsal degıldır. suan tus basmaması gıbı bır sorun yok o yesıl ekranda format cdsını takınca oldu dalgalanmada yoksa normal sekılde acılıyor pc. kac defa o dvd den format attım kullanıyordum dvd de sorun yoktu
suan sorunsuz calısıyor ama git gel olur mu boyle bu ekranı da format cdısını takınca oldu. suan aclılıslarda sorun yok
Laptop tamirinde en çok karşılaşılan sorunlardan bir tanesi chipset arızalarıdır. Anakart üzerinde bulunan chipset arızasında eğer sorunun chipsetten kaynaklandığı kesin ise chipset değişimi yapılır. Chipset kaynaklı sorunun ana nedeninin anakart olduğu tesbit edilirse anakartın değişmesi gerekecektir. Peki biz chipset arızalarını nasıl tesbit edebiliriz? Laptopunuzun, anakarta bağlı chipsetinde arıza olduğunu düşündürmesi gereken durumlar şunlardır: Chipset arızalandığında laptopunuz donmalar yapar, görüntüyü bilgisayarınız aracılığıyla bir alır, bir alamaz duruma gelirsiniz. Laptopunuzu açmak istediğinizde, bu her zaman gerçekleşmeyebilir. Bir denediğinizde laptopunuz açılırken, diğer denemenizde açılmayabilir. Laptopunuz usb görmek konusunda zaman zaman problem yaşıyorsa, bu sorunlar genellikle chipset arızasının belirtileridir. Bir teknik servise başvurmalısınız, ve onların da chipset arızasını tesbit etmelerinin ardından chipset değişimi isteyiniz.
diyor ama bende bunların hıcbırı yok
Bu vürüsleri kim icat ediyorsa tekrar format attım taş gibi oldu :) inşallah bozulmaz ucak gıbı çok şükür maşallah :)
Vürüs yol aca biliyor elbette ama verdiğin cv yanlış arkadaşım :) usbleri kontrol eden güney köprüsüdür ekran kartı tamamen kuzey köprüsüne baglıdır =))
Konu açmadan önce Teknik Yardım Bölüm Kurallarını okuyunuz.
Konu başlığınız şu şekliyle, Bölüm Kurallarının 3. maddesine aykırıdır.
Bölüm kurallarını okuduktan sonra, kurallara uygun olarak, yeniden, bir konu açabilirsiniz.