Şimdi Ara

ACİL YARDIM MOBİLİTY HD 3650 [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İŞLETİM SİSTEMİM :XP
    ACER 6530G LAPTOPDA MOBİLİTY HD 3650 EKRAN KARTIM BULUNMAKTADIR.

PERFORMANS ARTIŞI İÇİN OVERCLOCK SAYABİLECEĞİM EKRAN KARTINA BİOS UPDATE YAPMAYA KARAR VERMİŞTİM.
    DAHA ÖNCE ANAKARTA BİOS YAPMIŞTIM.VE HERHANGİ SORUN ŞU ZAMANA KADAR OLMADI.

ÖNCELİKLE TECHPOWER DİYE BİR SİTEDEN ATI NİN VGA BİOSUNU BULDUM DAHA SONRA AYNI SİTEDEN RADEON BİOS EDİTOR VE ATI FLASH PROGRAMLARIYLA BİOS UMU SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE YÜKLEDİM.EKRAN KARTIM GAYET GÜZEL ÇALIŞIYORDU VE ŞU AN HALA ÇALIŞMAKTA ANCAK TEK SORUN DAHA ÖNCEDEN OLMAYAN BİR KÖMÜR KAZANI SICAKLIĞINDA KIŞIN GÜZELDE YAZIN BU SICAKTA YAKLAŞILMIYOR

YAPTIĞIM DETAYLI ARAŞTIRMALAR SONUCUNDA BU İŞİN VOLTAJ DEĞERLERİNİN FARKLI YADA YÜKSEK BELKİDE NORMALE GÖRE DÜŞÜK OLMASINDAN KAYNAKLANDIĞINA KANAAT GETİRDİM.NEDEN DİYE SORACAK OLURSANIZ VOLTAJ DEMEK ISI DEMEKTİ VE EKRAN KARTI NORMAL ŞEKİLDE ÇALIŞIYORDU GPU VE RAM (MHZ) SORUN OLSAYDI OYUNLARIMIN HİÇ BİRİNİ AÇMAZDI DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

DENEMEDİĞİM YÖNTEM, PROGRAM KALMADI
    AMD GPU TOOL, RİGHT MARK CPU CLOCK UTİLİTY,YENİ EKRAN KARTI XP DRİVERI,YENİ ANAKART BİOS GÜNCELLEMESİ,RİVA TUNNER,VOLTAGE TUNNER,ATI TOOL

NE YAPTIYSAM ŞU YANGINI SÖNDÜREMEDİM.RADEON BİOS EDİTOR İLE MOBİLİTY HD 3650 VOLTAJ DEĞERLERİNİ BİLEN YADA BANA GPU-Z İLE KENDİ MOBİLİTY HD 3650 BİOSUNU YOLLAYABİLECEK YARDIM SEVER BİR ARKADAŞIMIZ VARSA LÜTFEN CEVAP YAZARSA ÇOK SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur_guler -- 11 Ağustos 2010; 0:09:27 >

• ARKADAŞLAR ACİLL LÜTFEN
  • gpuz ile ekran görüntüsünü koyarmısın ?
    kartın 2d ve 3d saat hızlarını merak ediyorum ayrıca bios dan volt düşürme gibi bişey işe yaramaz o kart için
  • bunlar gpu-z ile aldığım görüntüler

• boşta 54 derece gayet normal
  • bu da Tech power ile voltaj değerleri

• bu da everst ile aldığım değerler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim tek sorunum daha önceden kucağıma alabiliyordum ve kendi klavyesi ile rahatlıkla yazabiliyordum şimdi hem alt taraf hemde üst taraf sürekli bir sıcak 5 dakika dayanamıyorum downgrade ile ilgili bir şey bulamadım ayrıca ne olduysa bios updaten sonra oldu çok pişmanım bilgiisayar 5 saat açık kalsa bu kadar ısınmıyordu eğer varsa orjinal bios rica edebilir miyim
  • ayrıca tech powerın sitesinde benim anakartın 0 voltaj da olması gerektiği yazıyor ama bende yüksek performansda 1.1 v düşükte 0.8 v o bir sıkıntı yaratır mı?? bu arada cevap verdiğin için çok teşekkürler
  • bu biosumu yükledin
    http://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?page=1&architecture=ATI&manufacturer=&model=Mobility+HD+3650&interface=&memSize=0
    tek çaren orjinal bios bulman ama düzeleciğini sanmıyorum çünkü bu biosdan farkı yok..
  • evet kardeşim bu bios du lanet bios
    keşke yüklemeseydim tamam performans güzel oldu ama ben memnun kalmadım eksik oldu
    bios konusunda baya bi tecrübem oldu
    hatta birisi mobility hd 3650 diye masaüstü için olan hd 3650 nin bios unu koymuş bende hiç RBE de kontrol etmeden flashladım
    bir açıldı ekran tamamen gitti simsiyah ekrandayken bios attım düşün artık :D:D
    benim düşüncem voltaj ayarları hakkında gerçi hepsini 0.9 v yaptım (en düşük o kadara izin veriyordu) gene aynı dert
    daha sonra hiçbirine voltaj değeri vermedim gene aynı sıcaklık anlamadım bu işi orjinal bios lazım gerçekten de
  • birde sayın yarbayım
    bi şey dikkatimi çekti benim PCI -E x 16@8 başkalarının aynı GPU-Z ile alınmış mobility hd 3650 görüntülerine bakıyorum PCI - E x 16@16 bununla ilgili bi düşünceniz varmı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur_guler

birde sayın yarbayım
    bi şey dikkatimi çekti benim PCI -E x 16@8 başkalarının aynı GPU-Z ile alınmış mobility hd 3650 görüntülerine bakıyorum PCI - E x 16@16 bununla ilgili bi düşünceniz varmı acaba

bunun neden olduğunu bilmiyorum ama eski biosu bulman lazım heralde sorun yeni biosdansa ?
    ama kartın sıcaklıkları normal haberin olsun
  • ARKADAŞLAR BU KONU BENİM BAŞIMA DERT OLMUŞTU ÇOK ŞÜKÜR SONA ERDİ

GÜZELİM BİLGİSAYARDA DENEMEDİĞİM YOL KALMADI ÖNCELİKLE BİOS YAPACAK ARKADAŞLARA TAVSİYEM MUTLAKA AMA MUTLAKA ORJİNAL BİOSLARINI GÜVENİLİR BİR YERDE MUHAFAZA ETMELERİ YOKSA BENİM GİBİ BİOS KONUSUNDA BAKMADIĞINIZ YER KALMAZ

ALLAHTAN BİLGİSAYAR SAĞLAM ÇIKTI VE ŞU SAATE KADAR SONUÇLAR GAYET OLUMLU

ÖNCELİKLE BİLGİSAYARIMIN İÇ TEMİZLİĞİNİ YAPTIM FÖN MAKİNASININ EN DÜŞÜK ISI AYARINDA BİR GÜZEL TOZLARI ÇIKARTTIM ( ÇOK FAZLA YOKTU ZATEN )
    DAHA SONRA LAPTOP SOĞUTUCU ALDIM VE BUNA RAĞMEN ELİMİ LAPTOPUN ÜSTÜNE KOYAMIYORDUM.

RBE EDİTOR UN KENDİ SAYFASINI TÜRKÇE TERCÜME İLE OKUDUM YAZININ BİR BÖLÜMÜNDE 1.1 V VOLT VARSA 1.025 - 1.083 GİBİ RAKAMLARI DENEYİN DİYORDU.BENDE 1.1 VOLTUN ALTINDA 1.0 V HATTA 0.9 V DENEMİŞTİM AMA AŞIRI BİR SICAKTI BİLGİSAYAR.DAHA SONRA EKRAN KARTININ İZİN VERDİĞİ DEĞERLER OLAN 0.9 VOLT YAZAN CLOCK İNFO BÖLÜMÜNE 0.875 VOLT DİĞER 1.1 VOLT YAZAN YEREDE 1.025 VOLT DEĞERLERİNİ YAZDIM

ARKADAŞLAR YAZININ TAMAMINDA YER ALAN SICAKLIKLA İLGİLİ SORUNLAR BİTTİ YANİ SORUN ÇÖZÜLDÜ BANA BU KONUDA YARDIMCI OLAN ARKADAŞIM HAPOCOD A TEŞEKKÜR EDERİM AYRICA BURADAN MODERATÖR ARKADAŞLARA SESLENİYORUM ORJİNAL BİOS OLMADAN MOBİLİTY HD 3650 İLE İLGİLİ ISI VE PERFORMANS ÇÖZÜMÜ HAKKINDA GOOGLE DA SONUÇ VEREN BİR AÇIKLAMA GÖRMEDİM BENİM GİBİ SIKINTI ÇEKEN ARKADAŞLARA YOL GÖSTERSİN YETER

SAYGILARIMLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur_guler -- 11 Ağustos 2010; 12:13:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onur_guler

ARKADAŞLAR BU KONU BENİM BAŞIMA DERT OLMUŞTU ÇOK ŞÜKÜR SONA ERDİ

GÜZELİM BİLGİSAYARDA DENEMEDİĞİM YOL KALMADI ÖNCELİKLE BİOS YAPACAK ARKADAŞLARA TAVSİYEM MUTLAKA AMA MUTLAKA ORJİNAL BİOSLARINI GÜVENİLİR BİR YERDE MUHAFAZA ETMELERİ YOKSA BENİM GİBİ BİOS KONUSUNDA BAKMADIĞINIZ YER KALMAZ

ALLAHTAN BİLGİSAYAR SAĞLAM ÇIKTI VE ŞU SAATE KADAR SONUÇLAR GAYET OLUMLU

ÖNCELİKLE BİLGİSAYARIMIN İÇ TEMİZLİĞİNİ YAPTIM FÖN MAKİNASININ EN DÜŞÜK ISI AYARINDA BİR GÜZEL TOZLARI ÇIKARTTIM ( ÇOK FAZLA YOKTU ZATEN )
    DAHA SONRA LAPTOP SOĞUTUCU ALDIM VE BUNA RAĞMEN ELİMİ LAPTOPUN ÜSTÜNE KOYAMIYORDUM.

RBE EDİTOR UN KENDİ SAYFASINI TÜRKÇE TERCÜME İLE OKUDUM YAZININ BİR BÖLÜMÜNDE 1.1 V VOLT VARSA 1.025 - 1.083 GİBİ RAKAMLARI DENEYİN DİYORDU.BENDE 1.1 VOLTUN ALTINDA 1.0 V HATTA 0.9 V DENEMİŞTİM AMA AŞIRI BİR SICAKTI BİLGİSAYAR.DAHA SONRA EKRAN KARTININ İZİN VERDİĞİ DEĞERLER OLAN 0.9 VOLT YAZAN CLOCK İNFO BÖLÜMÜNE 0.875 VOLT DİĞER 1.1 VOLT YAZAN YEREDE 1.025 VOLT DEĞERLERİNİ YAZDIM

ARKADAŞLAR YAZININ TAMAMINDA YER ALAN SICAKLIKLA İLGİLİ SORUNLAR BİTTİ YANİ SORUN ÇÖZÜLDÜ BANA BU KONUDA YARDIMCI OLAN ARKADAŞIM HAPOCOD A TEŞEKKÜR EDERİM AYRICA BURADAN MODERATÖR ARKADAŞLARA SESLENİYORUM ORJİNAL BİOS OLMADAN MOBİLİTY HD 3650 İLE İLGİLİ ISI VE PERFORMANS ÇÖZÜMÜ HAKKINDA GOOGLE DA SONUÇ VEREN BİR AÇIKLAMA GÖRMEDİM BENİM GİBİ SIKINTI ÇEKEN ARKADAŞLARA YOL GÖSTERSİN YETER

SAYGILARIMLA

geçmiş olsun

• onur arkadaşım senin yaşadığın bu sıkıntının aynısını bende yaşıorum ekran kartım boşta 55-60 derecelerde faka herhangi bir oyuna girdiğimde 100 derece ve üstünü buluyor. bu voltaj ayarlarını nereden yapacağız nasıl düşüreceğiz yardımcı olursan çok sewinirim veya yardımcı olabilecek birileri varmı. ben bu konuda pek birşey bilmiyorum şimdiden teşekkürler.
  • bişey sormak istiyorum. mobility radeon bios güncelleme için disket sürücün olmadan nasıl güncelleme yaptın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.