Sayın üstadlarım msi platinum combo anakartım var geil 2X2gb ram bağlı üzerinde. Şimdi soruna gelelim:En son winamp çalışıyordu şarkı teklemeye başladı pc nin başına oturdum görev yöneticisini çalıştırdım.Ram kullanımında 300mb lık bir artış vardı.Ardından winamp takıldı ve pc o anda kilitlendi.Biraz bekledim ancak düzelme olmayınca power a basılı tutarak kapattım.Daha sonra tekrar açtım bios ekranındayken ram testinge gelmeden hemen önce usb lerle ilgili bir tarama yaparken takılı kaldı biraz bekledim çözülmedi kapatıp tekrar açtım yine aynı tekrarladım bidaha açılmadı.Kasayı açtım anakartın üzerinde hata göstergesi var orda bana verilen hata ''Decompressşng BIOS image to RAM for fast booting'' açıklaması daha hızlı açılış için bios ram e kopyalanıyor gibi bişey.Monitöre güç gitmiyor.Ram lerin yerlerini değiştirdim aynı sorunu veriyor rami başka bir pc de denedim ram çalıştı.Ancak benim pc hiç açılmıyor.Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim...
bıosu bır sıfırlayıp denedınız mı ?pilin etrafında bır jumper vardır. onu söküp takarak.
pilin yanında küçük bi buton var cmos reset diye onu denedim olmadı hatta pili bile çıkartıp taktım oda olmadı
elektrık kablosunu da cıkartırsan pili cıkarttıgında. bır muddet bekleyıp tekrar takmayı dene.
söktüm bios pilini. yaklaşık 1 dakka bekledim. taktım tekrar. gücüde verdim. ancak yine çalışmadı.
kimse yok muuuuu?
dostum zannedersem bir arkadaşta aynı problemi yaşamış (gün içi) bu sorun ya bir bios virusunden yada aşırı sıcaklardan işlemci ısınıyor ve açılmıyor pc aşırı sıcaktan pc açılmasını geçelim bir tehlikeli virus uyarısı olabilir belki yakında herkes teknik yardıma gelip usb flash takılıyken pc açılmadı vs gibi sorunla boğuşursa hiç şaşırmayalım !
Peki yokmu bunun bir çaresi bios virüsü de olsa?
chathakan, arkadaşım Pc açılmıyor derken neyi kastediyorsunuz Pc'de bir teprenme mi yok yoksa belli bir noktaya geliyor sonra devam mı etmiyor?
hayati54, arkadaşım bios virüsü? Evet haklısınız bundan 10 yıl önce Cih diye bir virüs vardı ve Bios'u siliyordu;ama bunu fark eden firmalar Bios'a virüslere karşı bir anti virüs yazdılar. Sizin dediğiniz yeni bir virüs mü? Ben duymadım varsa biliyorsanız aydınlatın bizleri.
Hocam pc hiç açılmıyor.Görüntü gelmiyor.Sadece fan lar vs çalışıyor.Tüm elemanları anakart görüyor led leri var hepsi yanıyor ancak görüntü yok.
chathakan, arkadaşım buna benzer sorunları ben şahsen 100 den fazla cevap vermişimdir. Forumda bu sorunu yaşayan bir çok kişi vardı ve sorunu çözmüştük. Neyse ben yine yazayım.
Götürnüt gelmemesini nedenler;
1. Ekran kartının yerinden gevşemiş olması ya da arızalı olması 2 Ramlerin yerinden gevşemiş olması 3 İşlemci fanın yetersiz olması ya da işlemcinin yanmış olması 4 Anakartın üzerindeki bazı diyotların yanması(Büyük bir ihtimal) 5 Hdd'nin güç ve ide-sata kablolarının yerine takılmamış ya da gevşemiş olması
Dediklerimi uygulayın.
quote:
Orjinalden alıntı: Kasap1988
chathakan, arkadaşım buna benzer sorunları ben şahsen 100 den fazla cevap vermişimdir. Forumda bu sorunu yaşayan bir çok kişi vardı ve sorunu çözmüştük. Neyse ben yine yazayım.
Götürnüt gelmemesini nedenler;
1. Ekran kartının yerinden gevşemiş olması ya da arızalı olması 2 Ramlerin yerinden gevşemiş olması 3 İşlemci fanın yetersiz olması ya da işlemcinin yanmış olması 4 Anakartın üzerindeki bazı diyotların yanması(Büyük bir ihtimal) 5 Hdd'nin güç ve ide-sata kablolarının yerine takılmamış ya da gevşemiş olması
Dediklerimi uygulayın.
Hocam öncelikle igilendiğiniz için teşekkürler Ekran kartını söküm o şekilde de denedim ancak tepki yine aynı Ram lerin yerlerini değiştiriyorum tek tam takıyorum yine aynı İşlemcide stok fan var işlemcinin gücünü kesiorum bu sefer de işlemci hatası veriyor Dediğiniz diyotları kontrol şansım yok Hdd leri zaten söktüm cd rom hdd ne varsa sökülü şuan zaten taktığımda da bişi değişmiyor En son gördüğüm ekranda ram testing e gelmeden hemen önce usb device control gibi bişi yapıyordu ve kasanın ön tarafındaki kart okuyucunun led i yanıp sönüyordu şuan anakarta bağlantılarını da söktüm yani anakarta bağlı olan bi usb bağlantısı yok.Sadece ram işlemci power ve ekran kartı bağlı.Ram lerin altındaki takılı olduğunu gösteren led yanıyor,ekran kartının takılı olduğunu gösteren led yanıyor.Ancak verdiği sorun Decompressing BIOS image to RAM for fast booting bunu da anakartın kitapçığından bakıyorum.
chathakan, arkadaşım o zaman ihtimaller anakart üzerinde yoğunlaşıyor. Anakarttaki chipsetlerden de olabilir. Yapma imkanınız varsa parçalarınızı ekran kartı, hdd,işlemc ram bunları başka makinede deneyin çalışırlarsa o zaman anakart üzerinde yoğunlaşın ve anakartınızı başka makine deneyin ya da başka bir anakartı kendi makinenizde deneyin en sağlıklı yol bu olsa gerek.
Ram i hdd yi başka bir bilgisayarda denedim çalıştı işlemciyi deneyemiyorum diğer pc amd bendeki intel yinede teşekkür ederim iyi günler..
Konuya kilit lütfen powerın anakarta giden güç çıkışındanmış sorun garantiye gönderdim değiştirdiler stabil çalışıyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme