Şimdi Ara

ACİL YARDIM SAPPHİRE 4870 ARIZALANDI.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Merhaba ben biraz geç kaldım ama bu işin kolayı şu

Kendi tecrübemden yola çıkarak anlatıyorum.

1. Formlardan 1 tane sağlam kendi kartıyın bios unu bulacaksın.
    Çok emin kaynaklardan bulduğun bioslar bile çalışmıyor nasıl işse çözemedim.
    Ben yabancı formlardan 2 tane Asus 4890 bios u buldum.

2. Nvidia kart olaki yanlışlıkla biossu ters karta yazdırmayasınız. Hemde
    Daha güvenli.

3.Anakarta çift pci ex slotu olacak. DFI lerde genelde vardı.

4. Nvidia kartı normal ekran kartı için olan 16x slota biosu bozuk kartıda
    8x slota takın. Bismillah deyip bilgisayarı açın.

5. Atiflash programının nasıl kullanıldığı iyice öğrenin internetten 4 5 ay oldu unuttum.
    hangi kartın hangi slotta takılı olduğunu atiflash size bildirecek. Bios korumalı olabilir onu aşmak içinde
    bir komut var. Bütün bunları komutları unuttum ama atiwinflash yadaatifalsh la yaptığıma eminim.

Sonuçta kartım çalıştı. hata gıcıklık olsun diye sitresi atmak defalarca bios yazdım denedim. bu GPU Z nin vediği bioslar olmuyor.
    Onlarıdenedimde denedim hiç biri çalışmıyor. Hatta GPUZ ile yedek aldığım Orjinal ile de çalışmadı.

Yabancı formların birinde 2 tane bios buldum ikiside çalıştı.

Falshbeleğe fat32 format sistem yükleme flash bellekten açma gibi şeyleri anlatmaya gerek yok umarım.
    Hatta ben ne salagım o zaman keşke bir web satfası yapıp işi paraya çevire bilirdim. Burda benden bios yüklemek için nerdeyse
    kartın sıfırının parasını istediler hadilen dedim ben yaparım dedim gittim 1 kart buldum yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonuldagi -- 5 Ağustos 2010; 22:24:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: armonix241

Merhaba arkadaşlar..

Durup dururken 2 yıldır kullandığım ekran kartım arızalandı..Bilgisayarı açmak için power a bastığımda kullandığım dfi marka anakart 2b hatası verdi..bir kaç kez denemeden sonra 1 kere açıldı ama bilgisayarı kapatıp, tekrar açmaya çalıştığımda yine aynı 2b hatasını verdi..hata kodunun anlamı,ekran kartının biosuyla ilgili bir sorun olduğu..fakat sisteme boot ekranı bile gelmiyor..başka ekran kartı denediğimde sorun yok..1 kaç kez başarısız denemeden sonra kartın üzerinde bulunan D601 ledi sürekli yanmaya başladı..bazen de D1601 lediyle birlikte sürekli yanıyor..ledlerin anlamı ekran kartı işlemcisinin düzensiz voltaj sorunu ve sıcaklıkmış..fakat sıcaklıkla ilgili bir sorun olmadığından eminim çünkü hiç sıcaklık sorunu yaşamadım kartta..şu anda ne yapacağımı bilmiyorum..bir kere açılsa biosu yenileyeceğim fakat hiç açılmıyor..rica ediyorum arkadaşlar yardımcı olun..önerisi olanlar lütfen yazsınlar..kartın garantisi de yok ki göndereyim..şu anda öylece masanın üzerinde bekliyor kart..yardımlarınızı bekliyorum sevgili dh üyeleri..hepinize şimdiden teşekkür ederim..

iletişime geçelim

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.