Şimdi Ara

ACİL YARDIM SAPPHİRE 4870 ARIZALANDI..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Durup dururken 2 yıldır kullandığım ekran kartım arızalandı..Bilgisayarı açmak için power a bastığımda kullandığım dfi marka anakart 2b hatası verdi..bir kaç kez denemeden sonra 1 kere açıldı ama bilgisayarı kapatıp, tekrar açmaya çalıştığımda yine aynı 2b hatasını verdi..hata kodunun anlamı,ekran kartının biosuyla ilgili bir sorun olduğu..fakat sisteme boot ekranı bile gelmiyor..başka ekran kartı denediğimde sorun yok..1 kaç kez başarısız denemeden sonra kartın üzerinde bulunan D601 ledi sürekli yanmaya başladı..bazen de D1601 lediyle birlikte sürekli yanıyor..ledlerin anlamı ekran kartı işlemcisinin düzensiz voltaj sorunu ve sıcaklıkmış..fakat sıcaklıkla ilgili bir sorun olmadığından eminim çünkü hiç sıcaklık sorunu yaşamadım kartta..şu anda ne yapacağımı bilmiyorum..bir kere açılsa biosu yenileyeceğim fakat hiç açılmıyor..rica ediyorum arkadaşlar yardımcı olun..önerisi olanlar lütfen yazsınlar..kartın garantisi de yok ki göndereyim..şu anda öylece masanın üzerinde bekliyor kart..yardımlarınızı bekliyorum sevgili dh üyeleri..hepinize şimdiden teşekkür ederim..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• geçmiş olsun,yardımlarınızı bekliyoruz arkadaşlar...
  • bu konuda çok iyiler sana en iyi yardımı burası yapar...
    çoğu firmaya rma servisi veriyorlar

İletişim Bilgileri

Servis Noktası A.Ş.
    Şehit Ertuğrul Kabataş Cad. Muhtar Sk. No:4/A Mecidiyeköy - Şişli / İstanbul

Telefon +90 212 288 42 30
    Faks +90 212 288 52 96
    Eposta bilgi@servispoint.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

bu konuda çok iyiler sana en iyi yardımı burası yapar...
    çoğu firmaya rma servisi veriyorlar

İletişim Bilgileri

Servis Noktası A.Ş.
    Şehit Ertuğrul Kabataş Cad. Muhtar Sk. No:4/A Mecidiyeköy - Şişli / İstanbul

Telefon +90 212 288 42 30
    Faks +90 212 288 52 96
    Eposta bilgi@servispoint.com

Anladım ama garanti falan yok kartta..Naısl olcak bu iş??..
  • verdiğim bilgilerden mail ile yada telden iletişime geçiceksin sorunu söyleyeceksin sana ücret verirler uyarsa yaptırsın yada 2.elde fan fiyatına satarsın seçim senin
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

verdiğim bilgilerden mail ile yada telden iletişime geçiceksin sorunu söyleyeceksin sana ücret verirler uyarsa yaptırsın yada 2.elde fan fiyatına satarsın seçim senin

aahh ahh valla bal damlıyor ağzınızdan burhan bey :) tmm yarın arar sorarım..teşekkürler bilgiler için..
  • arkadaşlar yok mu başka öneri??..aradım servispointi ve 55-60$ maliyet çıkardılar bana..ne yapabiliriz bu kartın yaşaması için??......
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: armonix241

Merhaba arkadaşlar..

Durup dururken 2 yıldır kullandığım ekran kartım arızalandı..Bilgisayarı açmak için power a bastığımda kullandığım dfi marka anakart 2b hatası verdi..bir kaç kez denemeden sonra 1 kere açıldı ama bilgisayarı kapatıp, tekrar açmaya çalıştığımda yine aynı 2b hatasını verdi..hata kodunun anlamı,ekran kartının biosuyla ilgili bir sorun olduğu..fakat sisteme boot ekranı bile gelmiyor..başka ekran kartı denediğimde sorun yok..1 kaç kez başarısız denemeden sonra kartın üzerinde bulunan D601 ledi sürekli yanmaya başladı..bazen de D1601 lediyle birlikte sürekli yanıyor..ledlerin anlamı ekran kartı işlemcisinin düzensiz voltaj sorunu ve sıcaklıkmış..fakat sıcaklıkla ilgili bir sorun olmadığından eminim çünkü hiç sıcaklık sorunu yaşamadım kartta..şu anda ne yapacağımı bilmiyorum..bir kere açılsa biosu yenileyeceğim fakat hiç açılmıyor..rica ediyorum arkadaşlar yardımcı olun..önerisi olanlar lütfen yazsınlar..kartın garantisi de yok ki göndereyim..şu anda öylece masanın üzerinde bekliyor kart..yardımlarınızı bekliyorum sevgili dh üyeleri..hepinize şimdiden teşekkür ederim..

Onboard olan bir anakart bulup ekran kartına bios atabilirsin...

• Cift PCI_ex slotlu Anakart ile , sorunlu E.kartı biosunu yeniden yüklemeyi deneyebilirsin
    1.PCI_ex slota Çalışan E.kartı (NVIDIA,ATI)fark etmez
    2.PCI_ex slota Sorunlu E.kartını takıyorsun

PC çalıştırıp AtiWinFlash ile Sorunlu olan E.kartı (Video Divace) seçip biosunu yüklüyoruz (daha detaylı bilgiyi araştırıp bulabilirsin)

Burdanda sorunlu E.Kartını marka modeli bularak uyumlu biosunu bulabilirsin
    http://www.techpowerup.com/vgabios/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackBeasT -- 3 Ağustos 2010; 12:53:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CoolMnaiaC

Cift PCI_ex slotlu Anakart ile , sorunlu E.kartı biosunu yeniden yüklemeyi deneyebilirsin
    1.PCI_ex slota Çalışan E.kartı (NVIDIA,ATI)fark etmez
    2.PCI_ex slota Sorunlu E.kartını takıyorsun

PC çalıştırıp AtiWinFlash ile Sorunlu olan E.kartı biosunu yüklüyoruz (daha detaylı bilgiyi araştırıp bulabilirsin)

Burdanda sorunlu E.Kartını marka modeli bularak uyumlu biosunu bulabilirsin
    http://www.techpowerup.com/vgabios/

bunu denemeyi düşündüm hatta bir kısmını da denedim..pc açıldı fakat winflashı çalıştırdığım anda ekran çizgi çizgi olunca korktum diğer karta da zarar veririm diye..ilk defa yapacağım için tereddüt ediyorum biraz..

• Dostum bu yöntemi ATIWinFlash olmadan Dos ortamında yapabiliyorsun ,Flashbellekde ,Boot disk oluştuyorsun.ATiflash ve sorunlu olan E.kartı biosunu Boot diskin içine atıyorsun.Anakartdan 1.yükleme için BooT Diskin oldugu Flash belleği gösteriyorsun

Aklımda kaldıgı kadar yazdım,Benim kullandıgım E.kartını kurtarmak için zamanında denemişdim .E.kartım yandıgından Sistem görmüyordu .o yüzden biosu yukleyememişdim ,Garantisi devam ettiği için servise gönderim yenisi ile değişmişlerdi
  • quote:

Dostum bu yöntemi ATIWinFlash olmadan Dos ortamında yapabiliyorsun ,Flashbellekde ,Boot disk oluştuyorsun.ATiflash ve sorunlu olan E.kartı biosunu Boot diskin içine atıyorsun.Anakartdan 1.yükleme için BooT Diskin oldugu Flash belleği gösteriyorsun

Aklımda kaldıgı kadar yazdım,Benim kullandıgım E.kartını kurtarmak için zamanında denemişdim .E.kartım yandıgından Sistem görmüyordu .o yüzden biosu yukleyememişdim ,Garantisi devam ettiği için servise gönderim yenisi ile değişmişlerdi

atiwinflash açılsa çok daha kolya olacak ama simgeye tıkladığımda ekran çizi çizgi oluyor ve açılmıyorprogram..dos ortamında da yapılıyor fakat 2. pci kartını nasıl göstereceğim dosta??..
  • Flash diskimizle boot yapmamız için gerekli olan program :http://tinyempire.com/notes/files/ntldrusb.zip

ati flash :http://us.sapphiretech.com/driver/478.zip

1- USB ile başlangıç diski yapmak :
    flash diski bilgisayara takın, içindeki dosyalar silinecek, eger içi doluysa yedekleyin.
    ntldrusb zipini çıkarın, HPUSBFW.exe ye sağ tıkla admin olarak aç.
    file system fat32
    Quick Format seçin
    "Using DOS system files located at" e tıkla, ve zip ten çıkardığınız klasörlerden "dos system files" klasörünü seç. Start a basın, bitince usb nin içi boş gibi gözüküyo ama değil. Yine zipin içinden çıkan "putonusb" klasörünün içine girin tüm dosyaları seçip flash diskin içine atın.
    2-Diskin içine flash için gerekli dosyaları atmak :
    ati flash zipinin içindeki "flash" klasörünü, klasör halinde komple flash diske atın, yükleyeceğimiz bios olan "Gömülücek Bios" dosyasını da yine bu flash klasörünün içine atın.
    Diskimiz hazır...
    3-Bios flashlama işlemi :
    -Bilgisayarı yeniden başlatın, şimdi bilgisayarı usb den boot etmemiz gerek, del'e basarak bios ayarlarına girin, boot seçeneklerinden birinci sıraya usb yi getirin (benim anakartta bide harddisklerden hangisini önce boot edeceğinide ayarlamak gerekti, o sıralamada altta olan usb belleği üste taşıdım), bios'u save leyip çıkın.
    -Bilgisayar dos ortamında başladı, size bi soru soracak yes(y) deyip enterlayın...Ekranda;

C:\ halinde imlceniz bekliyor olacak
    C:\cd flash Yazın
    şu anda flash klasöründesiniz

C:\flash\ atiflash -f -p 1 Gömülücek Bios adı

(0:PCI_ex 1 slotdaki kart)
    (1:PCI_ex 2 slotdaki kart)

yazıp enterlayın ve vga nızın biosunu flashlamış oldunuz, işlem bitince bilgisayarı yeniden başlatın diyecek, "ctrl+alt+del" diyebilirsiniz....
    USB yi çıkarın,

Dostum HD 4770 Klubunden alıntı yaptım fikir vermesi açısından (sorumluluk kabul etmiyorum)dediğim gibi fikir vermesi açısından yardımcı olmaya çalışıyorum

YouTube videosudur:burda nasıl yapılcagı ve dos ortamındaki kullanılan paremetreleri görebilirsin

http://www.youtube.com/watch?v=PmUQd4cqQoQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackBeasT -- 3 Ağustos 2010; 15:33:16 >

• benim eski kartta 4870 ti kasayi degistirdikten sonra birdaha goruntu alamadim ,he baslangicta acayip goruntu geliyordu sonra ekran simsiyah. orjinal sogutucusunu atmisim garanti disi dediler :( gitti gul gibi kart. bende mecburen nvidia inno3d gtx 465 1g aldim valla hic memnun degilim. goruntu kalitesi ati ye gore bence cok kotu. tv de fifa10 oynarken cok dalgalanma oluyor. ati de fazla degildi bu.
  • quote:

Flash diskimizle boot yapmamız için gerekli olan program :http://tinyempire.com/notes/files/ntldrusb.zip

ati flash :http://us.sapphiretech.com/driver/478.zip

1- USB ile başlangıç diski yapmak :
    flash diski bilgisayara takın, içindeki dosyalar silinecek, eger içi doluysa yedekleyin.
    ntldrusb zipini çıkarın, HPUSBFW.exe ye sağ tıkla admin olarak aç.
    file system fat32
    Quick Format seçin
    "Using DOS system files located at" e tıkla, ve zip ten çıkardığınız klasörlerden "dos system files" klasörünü seç. Start a basın, bitince usb nin içi boş gibi gözüküyo ama değil. Yine zipin içinden çıkan "putonusb" klasörünün içine girin tüm dosyaları seçip flash diskin içine atın.
    2-Diskin içine flash için gerekli dosyaları atmak :
    ati flash zipinin içindeki "flash" klasörünü, klasör halinde komple flash diske atın, yükleyeceğimiz bios olan "Gömülücek Bios" dosyasını da yine bu flash klasörünün içine atın.
    Diskimiz hazır...
    3-Bios flashlama işlemi :
    -Bilgisayarı yeniden başlatın, şimdi bilgisayarı usb den boot etmemiz gerek, del'e basarak bios ayarlarına girin, boot seçeneklerinden birinci sıraya usb yi getirin (benim anakartta bide harddisklerden hangisini önce boot edeceğinide ayarlamak gerekti, o sıralamada altta olan usb belleği üste taşıdım), bios'u save leyip çıkın.
    -Bilgisayar dos ortamında başladı, size bi soru soracak yes(y) deyip enterlayın...Ekranda;

C:\ halinde imlceniz bekliyor olacak
    C:\cd flash Yazın
    şu anda flash klasöründesiniz

C:\flash\ atiflash -f -p 1 Gömülücek Bios adı

(0:PCI_ex 1 slotdaki kart)
    (1:PCI_ex 2 slotdaki kart)

yazıp enterlayın ve vga nızın biosunu flashlamış oldunuz, işlem bitince bilgisayarı yeniden başlatın diyecek, "ctrl+alt+del" diyebilirsiniz....
    USB yi çıkarın,

Dostum HD 4770 Klubunden alıntı yaptım fikir vermesi açısından (sorumluluk kabul etmiyorum)dediğim gibi fikir vermesi açısından yardımcı olmaya çalışıyorum

YouTube videosudur:burda nasıl yapılcagı ve dos ortamındaki kullanılan paremetreleri görebilirsin

http://www.youtube.com/watch?v=PmUQd4cqQoQ

hocam çok teşekkür ederim..ama sanırım biraz geç kaldım..dedğinz her adımı uyguladım ve her şey yolundaydı fakat sistem kartı görmedi..kartın üzerindeki D601 ve D1601 ledleri sürekli yanıyor artık..kartı hiçbir şekilde sistem tanımıyor..bu bilgiler çok işime yaradı ama sanırım artık öldü kart.. :( çok teşekkr ederim verdiğinz bilgiler için..

• quote:

Orijinalden alıntı: aliaga5213

benim eski kartta 4870 ti kasayi degistirdikten sonra birdaha goruntu alamadim ,he baslangicta acayip goruntu geliyordu sonra ekran simsiyah. orjinal sogutucusunu atmisim garanti disi dediler :( gitti gul gibi kart. bende mecburen nvidia inno3d gtx 465 1g aldim valla hic memnun degilim. goruntu kalitesi ati ye gore bence cok kotu. tv de fifa10 oynarken cok dalgalanma oluyor. ati de fazla degildi bu.

ee attınız mı kartı hocam??.. :( ya şu anda kartın iki ledi sürekli yanıyor ve 2. slotta takılı olmasına rağmen hiçbir şekilde sistem görmüyor kartı..ii de hocam gtx465 dediğiniz kart 4870e en az yüzde 50 fark atar..nasıl yani kötü??..pişman mısınız??..ben de bu gidişle gtx460 alacağım gibi....
  • Arkadaşlar son durum olarak karttaki D601 ve D1601 ledleri sürekli yanıyor ve sistem kartı hiçbir şekilde görmüyor..bu saatten sonra yapılacak bir şey var mı acaba??..1 kaç gün beklesem,bu süreçte kartı hiç takmasam acaba bir şeyler değişir mi??..bir kerer okutabilsem biosunu değiştireceğim ama olmuyor malesef..eet son önerilerinizi bekliyorum..hepinize çok teşekkür ederim sevgili dh üyeleri..
  • armonix kardes karti atmadim duruyor hala, yeni alacaksan nvidia tavsiye etmiyorum ati den sasma. simdiki aklim olsa 5850 alirdim bakardim keyfime.
  • Konunun başında yazdıgın gibi düzensiz voltaj'dan bahsediyorsun ,büyük olasıkla E.kartı fazladan yediği voltajdan kaynaklı E.Kartı yanma sendromu görünüyor ,deneme ihtimali varsa son 1 kez başka PC sisteminde test etmen

Kendimde yaşadığım için biliyorum 1 saat önce çalışan E.Kartı şimdi neden çalışmaz.1000tl acımadan E.kartına veren Herifin Kartı yansın :D:D,Benim Taksitle aldıgım E.Kartım suçu neydi zati ondan sonra Orhan BaBa'dan (Batsın bu Dünyayı dinleyip ) 1 sigara yakmışdım Şaka yapıyorum elbette

Geçmiş olsin Dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliaga5213

benim eski kartta 4870 ti kasayi degistirdikten sonra birdaha goruntu alamadim ,he baslangicta acayip goruntu geliyordu sonra ekran simsiyah. orjinal sogutucusunu atmisim garanti disi dediler :( gitti gul gibi kart. bende mecburen nvidia inno3d gtx 465 1g aldim valla hic memnun degilim. goruntu kalitesi ati ye gore bence cok kotu. tv de fifa10 oynarken cok dalgalanma oluyor. ati de fazla degildi bu.

vsync kapalı mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.