Şimdi Ara

Acıl yardım wındows xp mavı ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar kafayı yıyecem nerdeyse su mavı ekran var ya bılgısayarı acıyorum normal acılıyor hıc bı sorun olmadan aradan zaman gectıkten sonra (bazen 15 dakıka sonra bazen 1 saat sonra)macı ekran uzerınde hata mesajı verıyor hata mesajı ıse aynen boyle :

a problem has ben detected and wındows wıll shut down to prevent .....seklınde baslıyor devam edıyor mavı ekran uzerınde ..sımdı sorunum nerde sızce?an7-guru anakart,2500 +,2*ddr 400 ram twınmos,40 gb seagate (serıal ata cevırıcı var serıal ata olarak kullanıyorum)(oveclock yapmadım standart degerlerde fsb ve de v core)(bılgısayar acılırken her hangı bır hata sesı vermıyor)
    1.ramlarde mı
    2.40 gb seagate hard dıskı sata cevırıcısı ıle sata olarak kullanıyorum
    3.anakartta mı(3 gun once aldım an7 guru)

yardımcı olursanız cok sevınırım

• Kardeş bak şimdi masaüstüne sağ kılik yap özellikler/ekran koruyucu/power/ ın içine gir oarada monitörü kapat - hdd yi kapat - sistem standby falan gibi menüler var orada zaman kutucukları var onların "never" yada uzun bir zaman ver.. . Sanırım düzelir..
  • hocam tesekkur edıoyrum yanıtladıgın ıcın ama senın soyledıgın le benım hatanın bır alakası yok bendekı mavı ekran da hata mesajı verıyor sıstemı otomatık kapatıyor
  • sisteme dönüp beklemek için bir tuşa basın yada Ctrl+Alt+Del tuşuna basıp yeniden başlatın felan mavi ekranıysa.... Çalıştır'a msconfig yaz bas enter'a orradan açılıştaki gereksiz programları kapat.yeniden başlat... DR.Watson'ı da deneyebilirsin nasıl olur kurtarırmı bilemem ama... ve en kısa zamanda da bi Gelişmiş Scandisk yap çok resettende olabilir. ve böyle bir problem Ram larındanda kaynaklanabilir. Hadi Kolay gele..

• bilgisayar açılırkın hata sesi; ya ekran kartı tam oturmamışsa yada ramlar uyumlu değilse, verir. ekran kartını kontrol et... o da değilse kesin ramlar dedir o zaman.... pisi açılırken ramlardan dolayı hata veriyorsa her açılışta load edeceksin setup ayarlarını. o yüzden ramlarını değişmeni öneririm 1999 ben 32 ramime +32 yapmıştım bipppppp biiiiiiiiiiiiiiipp ötttü durdu makina sebebini bulana kadar canım çıktı.. Hadi sanada kolay gele

• mrb..

** 15 dk sonra hata veriyo demişşsin..

herhangi bir işlem esnasında mı veriyo?? bunu ,, yoksa farklı işleri icra ederkende (yani uygulama bagımsız olrk) mi veriyo hatayı..

bi de
    quote:

macı ekran uzerınde
    yi anlayamadım.ksr bakma..ne demek bu anayamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ygemici -- 9 Aralık 2004, 20:25:21 >
  • xp işletim sistemlerinde hard disklerin jumper ayarlarından bile mavi ekran hatasının geldiğini bilirim ve abit an7 anakartlarda hard diskin boot olayı biraz karışık. anakartın biosunda bir sorun olabilir ıde ve serial denetçilerinin pasif hale gelmesi gibi. sen normal hard diski serial çevirici ile kullanıyorum diyorsun. serial ata çeviriciyi çıkar ve ide kanalından master ayarlarında çalıştırmayı dene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDD DONUYOR %100 YARDIM
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • system restore denedinmi?
  • ram leri bir kontrol edermisin. ve çözülmediyse olay birazdaha ayrıntılı bişeler yazarmısı burayı acıkcası bende anlamadım MACI EKRAN UZERİNDE nedemek ??
  • arkadaslar sorun cozuldu her kes ısletım sıstemı demıstı ama sorunun cpu dan yanı ıslemcıden oldugunu buldum ıslemcıyı degıstırdım ve su an super calısıyor nf7 s kullanıyorum 2*256 ddr 400 kıngston 192*11.5 carpan super hızlı acılıyor makıne arkadaslar mavı ekran gelırse hata mesajlarını yazın ben artık tecrube edındım 1 hafta boyunca hangı hata neyı karsılar ıyı bılıyorum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.